Şenol Güneş: “Caner gibi Arda da milli takım formasını giyebilir”

09.11.2020 - 14:29 | Son Güncellenme: 09.11.2020 - 14:43

A Milli Takım haberleri... A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ve 3 yıl aradan sonra milli takıma davet edilen Caner Erkin, Hırvatistan ile oynanacak olan hazırlık karşılaşması öncesi açıklamalarda bulundu. Caner'e hoş geldin diyen Güneş; Arda Turan, UEFA Uluslar Ligi, koronavirüs salgını, İzmir depremi gibi birçok konu hakkında da konuştu. Peki, Şenol Güneş ve Caner Erkin, Hırvatistan maçı öncesi neler söyledi? İşte detaylar...

Şenol Güneş: “Caner gibi Arda da milli takım formasını giyebilir”

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ve 3 yıl aradan sonra milli takıma geri dönen Caner Erkin, Hırvatistan ile oynanacak hazırlık karşılaşması öncesi Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi YouTube kanalında basının sorularını yanıtladı.

"Şartlar gereği değişiklik olabiliyor"

İskelet kadro oluşturmaya çalıştıklarını ifade erek sözlerine başlayan Güneş, "Hırvatistan ile Rusya ile oynayacağız. Macaristan'da 18 Kasım'da maç yapacağız. Kadroyu açıkladık. Şartlar gereği değişiklik olabiliyor. Bütün arkadaşlarımız buraya severek geliyor. Bir biz aile olduk. Ortak hayal, akıl ve çalışma ile devam ediyoruz. Elimizde bir kadro var. İskelet oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kadroya girmek isteyen oyuncularımız da var. Onları da takip ediyoruz. Kadroda olmayan oyuncular kendilerini geliştirsinler, hepsi izlendiğini bilsinler. Zamanı gelince bütün oyuncular buraya gelecektir. Her tarafı tarıyoruz. Taramaya devam ediyoruz.

"Caner'e hoş geldin diyorum"

Caner Erkin kardeşimiz tekrar burada. Önemli olan takımımızı yukarıya çıkarmak. İhtiyaç olunca bütün oyuncularımıza kapımız açık. Caner'e hoş geldin diyorum. 2011 yılında Hırvatistan maçında kadrodaydı. Oynamamıştı. Kadroda değişiklikler oluyor. Sonunda istikrarlı bir kadro oluşturmak hedefindeyiz. Caner, bira ağabey olarak örnek olacağını düşünüyorum" dedi. 

"Riski azaltmaya çalışıyoruz"

Artarak devam eden koronavirüs salgını ve İzmir depremine değinen Güneş, "Spor hayatımızda nefes alınacak bir alandır. İnsan sağlığı her şeyin başında gelir. Hem dünya hem de ülkemizde sıkıntılar büyük. Yakın zamanda İzmir depremini yaşadık. Yaralılar acil şifa ediliyorum, vefat edenlere başsağlığı diliyorum. Üstümüze ne düşüyorsa yapmak için hazırız. Mart ayından beri ülkemizi ve dünyayı saran pandemi sıkıntısını yaşıyoruz. Koronavirüs artarak devam ediyor. Yetkililer gerekeni söylüyor. Biz de uymaya çalışıyoruz. Tüm dünyanın sorunu. Bir gün uyandığımızda bu hastalık da geride kalacak. Kış dönemi de ağır gibi görünüyor. Bütün vatandaşlarımızın dikkatli olmasında yarar var. Riski azaltmaya çalışıyoruz. Ama futbol temaslı bir oyun. Hastalığa bağlı olarak performans düşüklüğü bütün takımlarda olabiliyor. Bu güzel maçları keyifle oynamayaca çalışacağız. 

"Önümüzdeki iki tane Uluslar Ligi maçlarını kazanmak istiyoruz"

Kulüplerimizin başarısız performansları bizleri etkileyecek gibi görünüyordu. Başakşehir ve Sivasspor'un ülke puanına yakın zamanda katkıları oldu. Dünya Kupası'na katılmak hedefimiz var. Bundan vazgeçmedik. Uluslar Ligi'ne başladık. Çok iyi başlayamadık. Macaristan'ı yenebilsek daha farklı durumda olurduk. Sonuncu olmayı asla düşünmüyoruz. Önümüzdeki iki tane Uluslar Ligi maçlarını kazanmak istiyoruz.

 

"Her oyuncumuzu kapımız açık"

Bizim için birçok oyuncu görme şansı oldu. Hem pandemi dönemi hem de üst üste maçlar oldu. İki maç sahamızda sonra deplasmanımız var. Bütün ülkelerin oyuncu kadroları değişebiliyor. İnşallah iyi bitiririz. Avantajlı skorlar almak istiyoruz. Takımımıza katabileceğimiz oyuncuları görmek durumundaydık. Bu dönemde bunu görme fırsatı yakaladık. Yorgunluk ve sakatlığa bağlı değişiklik olabilir. Mart'tan itibaren kadroyu daraltabiliriz. Bu çocuklar büyük hizmetler yaptılar. Ülkeyi iyi temsil ediyor. Başarıları devam ettiği sürece arkalarında olacak. Her oyuncumuzu da kapımız açık.

"Bütün futbol adamlarına ihtiyaç var"

Herkese fikir alışverişi yapabiliriz. Geçen sene Kasım'da maçlar bitince olağanüstü çalıştık. Ben hem milli takımın başarılı olmasını istiyorum de üreten bir ülke olmamızı istiyorum. Bütün futbol adamlarına ihtiyaç var. Birlikte olalım, bu işleri aşalım. Hepimizin zihinsel yorgunluğu olabiliyor. Gerginlikleri atabilmek için sabra ihtiyacımız var. Sabır, acı gibi görünür ama sonunda mutlu olursun. Zaman ve sabır önemli. Esası çalışmak. Birlikte çalışarak ortak hayalimize kavuşmak istiyoruz. Ülkemizin ekonomisi, insanımızın mutluluğu her daim iyi olsun. Herkese sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.

"Arda Turan da beğendiğim oyunculardan biri"

Genel bir bilgilendirme yaptım. Tüm oyuncuları takip ediyoruz. Sahneye çıktıktan sonra değil, sahneye çıkmadan önce de ciddi hazırlık yapıyoruz. Caner'i uzun zamandır takip ediyoruz. Kulüp takımındayken almamıştım. Caner bizi yanıltmayacaktır. Arda Turan da beğendiğim oyunculardan biri. Bir düşüşe geçti. Bu düşüşün sebebini kendisi de değerlendirmiştir. Küllerinden doğmak istiyor. Bu gayreti görüyoruz. Üst seviyede olacaktır. Eğer başarılı olursa, bu sorumluluğu taşıyacak durumda olursa kapıyı kapatmayız. Arda ve Caner zaten başarılarını ispatlamıştır.

 

"Taylan, Erzurumspor'da da takip ettiğimiz bir oyuncuydu"

Taylan, Erzurumspor'da da takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Sezon başında iyi oynadı. Bizim düşündüğümüz oyuncular arasında. Kasım ayında maçlar biteceği zaman önümüzde zaman var. İsim vermek istemiyorum. Yurt içi ve yurt dışında oyuncular var. Eldeki oyuncuları kullanıyoruz. Kulüp ve hocalara söylüyorum. Elinizde çok iyi bir sol bek varsa, onu değerlendirmek istiyorum. Bazı oyuncular takımlarında oynamıyor. Sol bekte denenebilir mi? Denenirse 10 yıllık zamanı kapatmış oluruz. Elimizde Umut ve Hasan Ali vardı. Şimdi Caner var. Sol ayaklı, defansif özelliği iyi olan bir oyuncu olabilir. Mevkiler itibarıyla olsun, oyuncular olsun herkese kapımız açık. Bu benim değil, hepimizin milli takımı. Sevinçlerin daha fazla olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. 

"Vücudum el verdiği sürece hizmet vermek istiyorum"

Uzun senelerdir milli takıma hizmet verdiğini söyleyen Caner Erkin ise, "Ben uzun seneler milli takıma hizmet verdim. Futbol hayatımın sonuna kadar hizmet vermek istiyorum. Vücudum el verdiği sürece hizmet vermek istiyorum" açıklamasını yaptı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler