Şenol Güneş: "Elimizden gelen gayreti gösterip 3 puan ile ayrılmak istiyoruz"

24.03.2019 - 16:03 | Son Güncellenme: 24.03.2019 - 19:03

Şenol Güneş: "Elimizden gelen gayreti gösterip 3 puan ile ayrılmak istiyoruz"

Türkiye A Milli Takımımız'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Moldova maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şenol Güneş'in basın toplantısında yaptığı açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Basın toplantısı öncesinde TRT Spor'a konuşan Güneş, "Futbol bir oyun. Güçlü ve zayıf takımlar var. Siz kendi oyununuzu oynamazsanız diğer takım sizin kadar oynuyor. Her maçta olması gereken, kendi oyunumuzu oynayabilmek için bunu özümsemek. Bireysel olarak gelişebilmek için milli takım kampında çok uzun süremiz yok. Aynı duygu ve düşünceyi paylaşan, bu uğurda çalışan ve verilen görevleri sorumluluk duygusu içinde yapan bir takım olmalıyız. Aynı oyuncular farklı oyunlar oynuyorsa sebeplerini ve artılarını çoğaltmamız gerekiyor. Kağıt üstünde rakibe göre daha güçlüyüz ama sahada olması gerekiyor bunun. Biz takımımızın güçlü ve iyi olduğuna inanıyoruz. Eskişehir sadece milli maç ile ilgili eğil, futbol sevdası olan takımlardan biri. Şampiyon olamadı ama ilk çıkışı yapan ve iyi oyuncular çıkaran bir takım. Takımın durumu sıkıntılı olsa bile sahipleniyor. Daha önceki maçlarda futbol heyecanının sahaya nasıl yansıdığını biliyoruz. Desteğe ihtiyacımız var ve onu fazlasıyla veriyorlar." dedi.

Yarınki maç bizim için önemli. Diğer rakiplerin ve Moldova’nın beklentisi var. Maçın zorluğunu biliyoruz. Kağıt üstünde daha güçlü görünmemizin bir garantisi yok. Saha içinde üstün görünmek istiyoruz. Elimizden gelen gayreti gösterip 3 puan ile ayrılmak istiyoruz.

Epureanu bildiğim kadarıyla kadroda yok. İyi bir oyuncu ve karakter. Son haftalarda ağır sakatlıklar geçirdi. Milli takım için önemli bir oyuncu. Zaten kaptan. Moldova’da diğer oyuncuların da göreve hazır olduğunu düşünüyorum.

Keşke cevap verebilsem. Erme, Gökhan, Mahmut, dün ağrısı olan Ozan...Çok ciddi boyutta değil ama ufak tefek rahatsızlığı olan arkadaşlar var. Durumlara bakıp pozisyonları itibariyle eksiği giderme açısından hangisi öndeyse onunla başlayacağız. Belki yenileme yaparlar, hafif bir idman yaparlar. Kadroya alıp almama ve 11 konusunda kararımızı etkileyebilir. Dün Ozan idmanı yarıda bıraktı. Durumuna bakacağız. Bunun dışında ciddi bir sakatlık yok.

Yaş olarak bir yaşa gelince insan deneyim kazanıyor ve heyecanını daha dikkatli kullanıyor. Madem yola çıkmışssın, Dünya Kupası’nı görmeyenin ne kadar önemli olduğunu bilmek lazım. Dünya Kupası ayrı bir dünya. Sadece Burak için değil herkes için isteriz. Yarın değişiklik olabilir. Orta sahayı kalabalık tutup sertliğe karşı oynamak zorundaydık. Burada biraz daha farklı bir oyun formatımız olabilir. Sakatlıklara göre karar vereceğim. İnşallah yanılmayız. Rakip iyi pas yapıyor, kontra atakları benimsemiş.

Dorukhan ile ilgili söyleyecek bir şey yok. Kendi üzerinde gelişerek devam ediyor. Bazı süreleri hızlı geçti, biz değil kendisi yaptı. Biz yardımcı oluyoruz. Söylediğim her laf onun gerisinde kalır. O da oynamaya aday oyunculardan biri. Bu kadar kısa sürede kendi takımı ve milli takımında oynayabilmek, genç bir oyuncu ve Eskişehir için önemli.

İnşallah hayırlı olur, geleceği parlak olur. Bizim beklentimiz milli takım katkı yapması.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler