Şenol Güneş Fenerbahçe'yi örnek verdi: "Şampiyonluk gelmeyince..."

26.09.2024 - 14:39 | Son Güncellenme: 26.09.2024 - 16:01

Süper Lig'de 5 maçta 5 beraberlik alan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Şenol Güneş Fenerbahçe'yi örnek verdi: "Şampiyonluk gelmeyince..."

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in açıklamaları şöyle:

"Bu basın toplantısını milli arada yapmak istiyordum ama boşluk bulduk. Sizleri bilgilendirmek istedim. Sonuçların sizleri memnun etmediğini biliyoruz. Gerçekleri bilmek iyi ama bunları sürdürmek kötü."

"Bulunduğumuz durumdan sorumlu benim"

"Trabzonspor'da camia bulunduğu yerden memnun değil. Kimi ne kadar etkiliyor bilmiyorum ama gördüğüm bu. Başkan, takımdaki tüm yetkiyi ve sorumluluğu bana verdi. Bulunduğumuz durumdan sorumlu benim. Başarı için en büyük kararları alacak benim. Şeffaf olarak her şeyi paylaşacağım. Eleştiriler normal ama en üst seviyede olduğu dönemi yaşıyoruz. Beklemediğimiz sonuçlar aldık. Oyun, hayallerimizin gerisinde kaldı. Bu durumu düzeltmeliyiz."

"Özgüven ve moral sorunu var. Niyetler iyi olsa bile teşhiste sıkıntılar var"

"Hayallerimizin çok ötesindeyiz. İyi takımız bunu gösterelim ama gösteremiyoruz. Takımın özgüven ve moral sorunu olduğu bir gerçek. Başarıyı yakaladıktan sonra yönetimde, teknik ekipte, medyada değişimler olabilir. Özgüven ve moral sorunu var. Niyetler iyi olsa bile teşhiste sıkıntılar var. Takım ve bireysel olarak iyi olmak durumundayız. 3 maçta gördüğüm tablo bu. Yeterli mi değil. Takım oyunu ve oyun disiplini oturacak. Organizasyonun iyi olması için bireysel performansların iyi olması lazım. Düzeltilmesi gereken konu bu olmalı. Oyuncu ve ben, birlikte bu işi çözeceğiz. Teslim olmak, pes etmek yok."

"Herkes konuşmalı ama saygısızlık olmadan"

"Oyuncularla bugün hiç yapmadığım kadar uzun bir toplantı yaptım. Teslim olmayacağız, pes etmeyeceğiz. Susmayı ve konuşacağımız anları bilmiyoruz. Bazen içimize atıyoruz, bu çözüm getirmez. Herkes konuşmalı ama saygısızlık olmadan! Neyi gizliyoruz? Hakaret olmadıktan sonra eleştiri bize katkı yapar."

"Çok çalışmaya ihtiyacımız var"

"Oyun felsefimiz oturmadı. En azından 6-7 oyuncuyla baskın olmamız gerekiyor. Taraftarın üzüntüsünü biliyoruz. Hep üzülmekle zaman geçirmeyeceğiz. Çok çalışmaya ihtiyacımız var. Oyuncularımızın sorunu yok. Çalışma ve tesisler çok iyi. İmkanlar var. Kulüpten kaynaklanan bir sorun yok. Oyuncular, sorunlu oyuncular değil ama eksikleri olduğunu kabul etmek lazım.

"Başkan her gün arıyor. Üzülüyor, morali bozuluyor"

"Başkan her gün arıyor. Üzülüyor, morali bozuluyor. Çok şey yapmaya çalışıyor. Şu anda yapacak bir şey yok. Transfer bazen çözümdür ama fazlalık transferler de sorun olur. Burada da eleştiriler olacak. Oyuncu alalım ya da almayalım, bizim oyunumuz iyi olacak. Devre arasında transfer yapmayı düşünüyoruz."

"Artık mazaret üretmek istemiyoruz"

"Konu belli. Trabzonspor'da kaosa izin vermek istemiyoruz. Artık mazaret üretmek istemiyoruz. Oyunumuzu yukarı taşımak istiyoruz. Yalan, dedikodu olmadan, açıkça ve emeğe saygı göstererek..."

"Devreye kadar gittikten sonra ihtiyacımız olan mevkileri söyleyeceğiz"

"Transfer çok konuşuluyor. Transfer bazen çözümdür. Şu anda yaptığımız transfer fazlalıkları da sorun olabiliyor. Bunlar yıkım için bir sebep değil. Oynayacağımız oyun bunun üzerinde. Alacaksanız devre arasında alalım dedim. Bize uyacak oyuncular almak istiyoruz. Eldeki oyunculara da söyledim. Burada bir takım yapacağım ve herkesin önü açık. Devreye kadar gittikten sonra ihtiyacımız olan mevkileri söyleyeceğiz, şu anda o eksikleri kadrodan tamamlayacağız. Kenara geldiğiniz zaman dışlanmış değilsiniz. Size de süre gelecek. Çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Başlangıçta iş zordur hatta imkansız gözükür ama olur. Eksik gördüğümüz her şeyi tedavi edeceğiz. Bizim bugünkü başarısızlığımızda çok şey konuşulabilir. Mazeret üretilebilir. Hakemi de mazeret göstermeyeceğiz."

"Kırgınlıklar ve kızgınlıklar Trabzonspor sevgisini yaralamamalı"

"Şu anda şahsi beklentim bu şehre umut ve mutluluk vermesi. Bunu yaşıyor bu şehir. Üzülmem yetmez. Ayakta kalacağım ve savaşacağım. Oyunumuzu göreceğiz. Bu anlatımlarımız devam edecek. Kırgınlıklar ve kızgınlıklar Trabzonspor sevgisini yaralamamalı. Trabzonspor sevgisine zarar vermemeli. Oyuncular profesyoneldir, ben de profesyonelim ama duygu tarafını biliyorum. Hayatımın tüm dönemini, devre arası ve sene sonuna kadar yanlışlar değişecek, sorunlar çıkacak ama bunlara ben göğüs gereceğim. Amacımız tüm Trabzonspor taraftarını mutlu etmek."

"Oyuncular benim gözüm, kulağım. Benim gözüm görmüyorsa doktora gider, tedavi ettiririm, ya da kör olurum. Başım iyi değilse, kolum iyi değilse bir tarafını kullanamazsın. Bütün oyuncular bizim uzuvlarımız, parçalarımız. Dolayısıyla her şeyi tedavi edeceğiz."

"Şu anda oyunu yanlış oynuyoruz ve yoruluyoruz"

"Puan olarak farka bakmıyoruz. Her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. Her maçı kazansanız bile görüntü olarak farklı gözükecek. 19 takımlı ligde her maçı kazansanız bile 6 puanlık fark gözüküyor. Son Antep maçında da aynı şeyi söyledim. Devreye kadar tekli rakamları önemsemiyorum. Şu anda biz o yarışta olur muyuz olmaz mıyız onu konuşuyoruz. Takımın düşüşü tam olarak fiziksel değil. Son bölümde yorulduk anlarım. Gidip geldiğimizde doğru oynarsak o kadar yorulmayız. Mental düşüklük var. Şu anda oyunu yanlış oynuyoruz ve yoruluyoruz. Topa sahip olursan ve iyi pas yaparsan yorulmazsın. Biz topa sahip olduğumuzda yoruluyoruz. Oyun felsefesi belli. Kötü oyunlarını kabul ediyorum ama kötü oyunculuklarını kabul etmiyorum."

"Biz doğru oynayacağız ondan sonra bizi durduranı görelim bakalım. Bakalım nasıl durduruyor"

"Biz önce ayakla oynanan sahadaki oyunu düzeltelim daha sonra ayak oyunlarını zamanı gelince konuşuruz. Hiçbir şey değişmedi, yanlış ya da doğru. Hala gündemde var biliyoruz. Allah bize o yanlışları yaptırmasın. Yanlış yapanlara cevabı vereceğimiz yeri ve zamanı biliriz. Şu an bizim konuşacak halimiz yok. Golü verdi vermedi niye konuşayım. 5-10 tane pozisyona gir, o zaman golü vermedi ben de konuşacağım. Kazandığı halde şikayetleri arşa çıkan arkadaşlarımız var, sağolsun. Kazandıkları halde o kadar şikayetleri var ki. O macta lehine hiçbir şey yok mu, var. Bir taktik yapılıyor, buna da izin veren bir ortam var. Bu Türkiye'nin sorunu. Türkiye'de kim haklı kim haksız bazen karışıyor. Benim şimdi buna sokmayın ki benim bu süreye ihtiyacım var. Ben de olumsuzluktan etkileniyorum. Ama kendi performansımı düşürmek istemiyorum. Biz doğru oynayacağız ondan sonra bizi durduranı görelim bakalım. Bakalım nasıl durduruyor. Şu anda yaptıklarını da kimin yaptığını da biliyorum. Biz ağır konuşmasını da biliriz susmasını da. O sonraki iş."

"Kulüplerde gereksiz borçlanmayı, harcamayı doğru bulmayan biriyim"

"Şampiyonlukta emeği olan herkese teşekkür ederim. Sadece onlara değil Trabzonspor'un kuruluşundan bugüne kadar başkanlara, oyunculara, hocalara iyisiyle kötüsüyle hepsine teşekkür ederim. Çünkü bugün bir Trabzonspor varlığı var. Bizim de bugün saha sonucu başarısızlığımız var. Onun için düzelme şansımız var. Yıkılma diye bir şey yok ama savaşma zamanı. eskiden sahamız yoktu şampiyon oluyorduk, şimdi sahamız var olmadı. Bunu düz mantıkla çözemezsiniz. Bazen 2+2: 4 değildir 5'dir diye konuşulur. Transferler, kadro planlaması, izleme komitesi ayrı konuşacağım bir konudur. Kulüp var, yönetimler de değişiyor, hocalar da değişiyor. Bütün bu personel de değişebilir. Çok takımlarda transferler farklı şekillerde yapılır. Bunun ekonomik, teknik, idari tarafları var. Transfere ekonomik olarak karışmam. Çok tartışmayı getirir, çok çirkin şeyler söylenebilir. Ben yapmamaya çalışırım. Bana sorarlar ben de fikrimi söylerim. Bu paraya almam derim ama yine alırlar ya da başka bir oyuncuyu alırlar. Sonra hoca istedi derler. Marka bir oyuncu alıyorsun bazen, niye aldın mı diyeceksin. Bugünün konusu değil bunlar. Transfer çözüm yollarından bir tanesidir. Öyle bir oyuncu alırsın ki kamuoyunu ikna edersin, marka değeri olur ve hazır olur, tamam. Ben kulüplerde gereksiz harcamaya ve borçlanmaya karşı olan biriyim. Trabzonspor'u bugüne kadar taşıyanlara teşekkür ettim. Tek sıkıntımız başarısızlık. Yokluk yok, varlık var. Benim içinde çalışma ortamı var. Taraftar da da destek olacak. Gücümüz yetmiyorsa hep beraber üzülürüz. Kimse üzülüp kahrolmasın. Eleştirisini üslubuyla söylesin. Beni tanıyanlar bilir, kulüplerde gereksiz borçlanmayı, harcamayı doğru bulmayan biriyim. 5 milyonluk oyuncuya 10 milyon verdiğin zaman sonuçta gelse battın ya... Yani bir gün batacaksın."

"Fenerbahçe oyuncu üretti ve sattı ama şampiyonluk gelmeyince eleştiriliyor"

"Son 3-4 yıldır Türk futbolunda değişimler var. Kaynakların ne olduğu tartışılabilir. Harcamalar çok büyük. Fenerbahçe oyuncu üretti ve sattı, bu konuda başarılı oldu. Ancak şampiyonluk gelmeyince eleştiriliyor. Sonuç şampiyonluksa, 4 takım da aynı parayı harcasa diğer 3'ü bunu karşılayamayacak. Başarılı olma garantisi yok. Şampiyon olmadığında oyuncu üretip satıyorsan bu da başarı. Şu anda gittiğimiz yol bırak şampiyonluğu oyun olarak başarısızız. Ben Konya maçını kazanmadıktan sonra ne konuşacağım. Önce oyunu geliştirmemiz lazım. Şu anda o yolda değiliz. Tek hedefimiz şampiyonluk diyebilirim ama gerçeklerimiz o değil. İdeal 11 bulmalıyım. Şu anda bulmadım. Üzgünüm. Trabzonspor şampiyon olup kadro kuramıyorsa da başarısızdır. Bizim sorunlarımız var."

Senin için hazırladığımız haberler