Şenol Güneş, Fransa maçı öncesi konuştu: "Bizim ne yapacağımız önemli..."

07.06.2019 - 17:24 | Son Güncellenme: 07.06.2019 - 20:24

Şenol Güneş, Fransa maçı öncesi konuştu: "Bizim ne yapacağımız önemli..."

Türkiye A Milli Takım, EURO 2020 grup elemelerinde Fransa ile yarın karşı karşıya gelecek. Teknik direktör Şenol Güneş, karşılaşma öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şenol Güneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

2002 geride kaldı, dersler çıkarılması gerekiyor. Yarını hayal ediyoruz ama bugünü yaşıyoruz ve önümüzde Fransa maçı var. Gruptaki güçlü rakibimiz, çıkmaya en güçlü aday, Dünya Kupası’nda birinci olmuş. Grupta birincilik yarışında bu belki şanssızlık ama futbol adına bir şans. Güzel şeyler sunmak istiyoruz. Umut veren bir takımız. Güzel bir sahada, birlikte en iyisini yapmaya çalışacağız. 3 ya da 1 puan alacağımızı birlikte göreceğiz.

"En büyük rakibimiz İzlanda"

FIFA’da ilk 10’da sıralamaya girmek istiyoruz. Grupta bir çekişme var. İzlanda en büyük rakibimiz. Sonuç ne olursa olsun İzlanda maçı önemli. Asıl rakibimiz o o olacak. Fransa hem defansif hem ofansif olarak çok iyi. Benim döneminde oynayacağımız en güçlü rakip ile oynuyoruz. Hücum yapan, set oynayan ve takım savunması yapan bir takım olmamız gerekiyor. Oyunu 3 bölgede iyi oynamalıyız. Düşüncelerimiz var ama uygulamayı sahada göreceğiz.

"Bizim ne yapacağımız önemli"

Kendi sahamızda seyircimizin önünde oynuyoruz. Katkısı olacaktır. Rakibimizi biliyoruz ama bizim ne yapacağımız önemli. Sabır ve soğukkanlılık ile beraber maçın içerisinde olmak istiyoruz.

"Dünya’da birinci olmak onlar için gurur verici bir şey"

Deschamps’ın oyuncu olarak ve antrenör olarak kariyeri belli. Zaten takımında çok başarılı. Oyuncu olarak Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak, Dünya’da birinci olmak onlar için gurur verici bir şey. Ne anlatırsak anlatalım kağıt üzerine geride kalıyoruz. Bütün açıkları kapatamayız ama bir günde yapabiliriz. Daha önce yaptık. Alabileceğimz çok şey var. Kaybedecek bir şeyimiz yok. Oyunumuz tarzımız ve fair-play ile güzel şeyler sunacağız. 3puan çok büyük bir artı olur. 1 puan da fena olmaz.

"Oyun istikrarını ve başarıyı yakaladı"

Elimizde olan oyunculardan Okay, Cenk, Ozan, Emre Belözoğlu yarın kesin kadroda olmayacak. Dorukhan bugün idmana çıkacak ve durumuna bakacağım. Fransa uzun zamandır aynı kadroda. 1-2 oyuncu değişiyor. Oyun istikrarını ve başarıyı yakaladı. Çıkacak olan tüm oyuncuların yüzde yüzünü vereceğini düşünüyorum.

Fransa ile oynuyorsunuz. Her maç 3 puan. Biz kötü veya iyi oynayarak 3 puan alabiliriz. İyi bir oyun ile 3 puan alırsak doğru yoldayız demektir. 1 puan da yine iyi. Bu gücü aşacak bir inancımız var, onu değerlendireceğiz.

"Güzel bir maç olmasını diliyorum"

Cenk aramızda yok. Doğum günüydü, onu kutluyorum. Kante’ye de geçmiş olsun. İyi oyuncuların sahada olmasını isteriz. Güzel bir maç olmasını diliyorum.

Senin için hazırladığımız haberler