Şenol Güneş, Fransa maçı öncesi konuştu: "Güzel oynamak ve iyi sonuç almak istiyoruz"

13.10.2019 - 16:14 | Son Güncellenme: 13.10.2019 - 19:14

Şenol Güneş, Fransa maçı öncesi konuştu: "Güzel oynamak ve iyi sonuç almak istiyoruz"

A Milli Futbol Takımımız, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nun liderlik maçında Fransa ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma öncesinde teknik direktör Şenol Güneş basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Yarın havanın açık ya da yağışlı olması oyunumuzu etkilemez. Artık futbolcular her türlü koşula hazır olmak durumunda. Zaten bunlar üst düzey oyuncular. Aynı şey Fransa ve bizim için geçerli. Zor bir maç oynayacağız, bunu biliyoruz.

Emre bizimle beraber. Yarın sahada olmayacak ama bizimle beraber olacak. Bunun dışında ciddi bir boyutta sakatlık yok. Oyuncularımız maça hazır diye düşünüyorum.

Bunlar tabii grup maçları. Şu anda puan olarak Fransa ile aynı durumdayız, İzlanda daha geriden geliyor. Bizim iki zor maçımız var. Fransa ile burada ve İzlanda ile içeride. Son maç Andorra… Yarış devam ediyor. Bugün burada Fransa ile aynı puandaysak son maçı kazanmaktan geçiyor. Keşke İzlanda’yı yenebilseydik. Grubun favorisi zaten Fransa. Öncelikli rakibimiz grup için Fransa değil İzlanda’ydı. Fransa’ya karşı güzel oynamak ve iyi sonuç almak istiyoruz. Futbolcularımızın, üst seviye futbol oynayan futbolculara karşı en güzel şekilde oyunlarını göstermelerini bekliyorum.

İrfan kardeşimiz de değindi. Bir ülkenin dışına çıkmak hiçbir ülkenin istediği değil. Bunu yapan ülkeler var ama Türkiye’nin politikası böyle değil. Türkiye kendi ülkesinde terörle yıllardır uğraştığı için ve bunun dış kaynaklı olarak çevredik teröristlerin insanlarımızı rahatsız etmesi sebebiyle bir müdahale durumu var. Siyasi bir açıklama yapmak istemiyorum ama bizim çocuklarımız da asker olabilirdi ki çocuklarımız asker… Hiçbir insan ölmesin. Terörün bütün ülkelerin şiddetle kınaması gerekiyor ama herkes terörü işine geldiği gibi kullanıyor. Türkiye bunu yıllardır yaşıyor. Karşınızda bir devlet olduğu zaman işiniz kolay. Suriye’deki boşlukları herkes biliyor şu anda, Amerika, Rusya, Batı ülkeleri orada cirit atıyor ama oradaki şiddetten en büyük zararı Türkiye görüyor. Sınırları geniş, kendini korumak için her türlü girişimi de yaptı uluslararası ama derdimizi anlatamadık. Ölümü şiddeti kimse istemiyor ama maalesef bunlar oluyor. Biz insanımızın ölmesini, kimsenin ölmesini istemiyoruz. Oraya gider askerlerimizin yanındayız. Fransa’ya da olsa aynı şekilde… Şiddet olursa, kötülük olursa, kadına, insana eziyet olursa hepsinin karşısında durmak gerekir, bu insanlık gereğidir. Amerika, Rusya, Fransa Devleti bizim sınırlarımız içine terörü sokmayacaksa bizim askerimiz oraya gitmez hiç kimse merak etmesin.

Güzel bir atmosfer bekliyorum. Türk taraftarlar sadece müsabakayı izlemeye gelsinler ve keyif alsınlar. Rakip bizden iyi olursa alkışlasınlar. Hiçbir olumsuzluk ve gerginlik olsun istemiyorum. Taraftarın gelme isteği futbola olan sevgiyi gösteriyor. Fransız ve Türk taraftarlarının dostça maçı izlemelerini diliyorum. Kazanabiliriz, kaybedebiliriz ama beraberlik de bizim için iyi bir sonuç.

Fransa uzun yıllar savunma yönüyle ön plana çıkarken son yıllarda hücum yönünü değiştirdi. Mbappe yok aa Griezmann gibi isimler yetenekli. Fransa yeni oyuncular da çıkardı. Futbol okulları iyi olan bir ülke. Şimdi kendi ülkesinde diğer takımlara da oyuncu veriyor ve ekonomik olarak oyuncu maaşları yükselmeye başladı. Pogba’nın olmaması önem arz etmeyebilir çünkü birçok oyuncuları var. Kante oynar oynamaz bilmiyorum. Hepsi iyi oyuncular. Biz de öyle olmak istiyoruz. Üst seviye takımlarda oynayan oyuncularımız olsun istiyoruz ve Türkiye olarak futbolumuzu göstermek istiyoruz. Daha gerideyiz kabul ediyoruz ama yarın en iyi oyunumuzu göstermek için sahada olacağız.

Deschamps’ın takımımıza olan övgülerine teşekkür ediyoruz. Çok değerli bir hoca ve oyuncuydu. Konya’da Fransa’yı yendiğimizde İzlanda’ya gidişimiz 6.5 saat oldu. En azından araya 1 gün daha koyulmalı. Sakatlıklar olabiliyor, seyahatler oluyor. İki güçlü takım oynadığı zaman sakatlık ve kaybetme riski var. Biz cuma günü maç oynadık, cumartesi yenileme, bugün seyahat yaptık. 1 gün bile önemli. Fiziksel ve zihinsel dinlenmeyi iyi yaparsak sakatlık daha az olur. Milli maçlar biraz sıkışmış durumda.

Genç oyuncularımızın Avrupa’da oynaması ve tecrübe kazanması önemli. Zeki mesela Lille’de oynuyor ama Yusuf daha az süre alıyor. Geleceği parlak bir oyuncu ve çok çalışması gerekiyor. Ertuğrul ve Umut Le Havre’de. Umarım onlar da gelişirler. Bu tecrübeyi edinirlerse bize de katkı sağlarlar. Fransa bunu çok daha fazla yaptı.

Yarın 11’e 11 sahaya çıkacağız. Mücadele edeceğiz ve gücümüzü göstermeye çalışacağız. Oyunumuz puan veya puanları hak ediyorsa almak istiyoruz. Dostane bir maç olmasını diliyorum.

Senin için hazırladığımız haberler