Şenol Güneş hedefini açıkladı: İlk 10

24.11.2020 - 13:42 | Son Güncellenme: 24.11.2020 - 13:55

Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, FIFA sıralamasıyla ilgili hedefini açıkladı. Deneyimli teknik adam, asla günü kurtarmaya çalışmadığını belirterek "Bugünü dünden, yarını da bugünden daha iyi yapmak gerekir. Böyle olunca Türkiye’nin de geleceği aydınlık olur" dedi. Peki, Şenol Güneş'in FIFA sıralamasıyla ilgili hedefi ne? Dünya Kupası için neler düşünüyor? İşte yanıtı...

Şenol Güneş hedefini açıkladı: İlk 10

AJANSSPOR-HABER

A Milli takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, asla günü kurtarmaya çalışmadığını belirterek "Bugünü dünden, yarını da bugünden daha iyi yapmak gerekir. Böyle olunca Türkiye’nin de geleceği aydınlık olur. Benim hedefim, FIFA sıralamasında adım adım yükselerek ilk 10’un içine girmek. Geldiğimizde 50’lerdeydik şu anda 30’lardayız" dedi. Güneş, ayrıca yeni yıl planı ve Dünya Kupası hedefine de değindi.

"Hedefim FIFA'da ilk 10 içine girmemiz"

Şenol Güneş, medyanın spor müdürleriyle dün internet üzerinden buluşmasında hedeflerine değindi. Güneş'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türk futbolunun başında benim olmam, Fatih hocanın olması, Mustafa hocanın olması gelip geçici şeyler. Bizim nesille bugünkü nesil farklı. Yeniliklere açık olmak gerekir. Başarının tesadüf olmaması için birçok konu başlığı üzerinde konuşulması gerekiyor. Bunun içinde bakanlık, belediye, kulüpler, birçok parametre var. Ben asla günü kurtarmaya çalışmadım. Bugünü dünden, yarını da bugünden daha iyi yapmak gerekir. Böyle olunca Türkiye’nin de geleceği aydınlık olur. Benim hedefim, FIFA sıralamasında adım adım yükselerek ilk 10’un içine girmek. Geldiğimizde 50’lerdeydik şu anda 30’lardayız. Futbolda zaten çarpık bir durum var. Devlet para veriyor, kulüpler yönetiliyor. Sorunlar zaten ortada."

“Bahçeden çiçek yetiştirmemiz lazım”

"Bahçeden çiçek yetiştirmemiz lazım. Ama bizim yaptığımız, mevcutlar içerisinden çıkartmak. Ancak biraz baskıda, kaos futbolu çıkıyor. Bizim devamlı çalışma yapmamız gerekiyor, pratik yapmamız lazım. Belçika, üretim konusunda çok iyi. Hatta hazırlık için teklif sunduk. Belki maçı kaybedeceğiz ama kendimizi göreceğiz. Savunma önemli bunun yanında hücumun kişiye bağlı olmaması lazım. Genel uyum içinde hep beraber yapmamız lazım. Sorunlarımızı biliyoruz.  Ortak çalışma ile bu sorunları aşmamız lazım."

Yeni yıl programı

"Mayıs-haziran programımız belli. Geçen sene kamp yerlerine bakmıştık ama maalesef maçlar iptal olunca gerçekleşmedi. Yaz kampı Antalya’da olacak. Yine aynı şekilde ilerleyeceğiz. 24-25 Mart, 27-28 Mart ve 30-31 Mart’ta 3 maç görünüyor. Aralıkta kura çekilecek. 6 takım olursa bu araya 3 resmi maç konulacak, 5 takım olursa 1 hazırlık maçı olacak. Kadromuz iyi, ana iskeletimiz belli. Burayı zorlayan oyuncular var ama girmesi muhtemel bazı oyuncular dışarıda kalabilir. Mart ayı, haziran ayı ne getirir bilmiyoruz. Bazı oyuncuların hocasıyla problemi oluyor, kulübüyle sorunu oluyor, biz bunları da düşünerek hareket ediyoruz, bu bizi ilgilendiriyor."

Amaç lider olarak Dünya Kupası'na gitmek

"Kura çekimi 7 Aralık’ta yapılacak. Birinci torbadaki takımların hepsi güçlü. Ancak Uluslar Ligi’nde Macaristan’ı güçsüz görebilirsiniz ama gruptan birinci çıktı. Biz Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde İzlanda’ya yenildik ve berabere kaldık, Fransa’yı yendik ve berabere kaldık. 2. torba aslında çok da kötü değil. Grubu ikinci sırada bitirirseniz, Uluslar Ligi’nden de 2 takım gelecek ve 12 takımla 3 grup olacak. Burada da şansınız var tabii ki. Ama bizim hedefimiz gruptan lider çıkmak. Dünya Kupası’na katılmak için bir bedel ödenecek."

Senin için hazırladığımız haberler