Şenol Güneş “İtalya maçı 3 ihtimalli” dedi ve ekledi: İlk ihtimal…
Editör: Ajansspor
Yayın Tarihi: | Son Güncelleme:
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Moldova maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında EURO 2020’de oynayacağımız İtalya karşılaşmasına da değindi.

- Haberin Kaynağı:
- İHA
AJANSSPOR-HABER
Antalya’ya kampını tamamlayan A Milli Takım, EURO 2020 2. etap hazırlıkları için Almanya Harsewinkel’e geldi. Yarın Paderborn’da Moldova ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek olan Ay-Yıldızlılarda teknik direktör Şenol Güneş, düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Kamp yerinin çok güzel olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Güneş, “Tamamen bize ait, 2 sahası olan bu yerde hazırlanıyoruz. Roma’daki İtalya maçımızın ardından Azerbaycan’a gideceğiz, gruptan çıkmamız halinde tekrar buraya geleceğiz” dedi.
Güneş, kadrodan çıkarılan 4 futbolcuya değinerek, “Yorularak ve belki müsabakalarda acı çekerek geçecek bu süreç ama sonunda mutlu olmak istiyoruz. 4 arkadaşımızı maalesef bırakmak zorundaydık. UEFA 26 kişilik kadro istiyor. Mahmut’un biraz sıkıntıları vardı ama Halil ve Efecan’dan memnundum çalışma anlamında. 4 oyuncudan da memnundum. Akşam biraz zorlandık karar verirken. Ama bir karar verecektik. 26 oyuncuyla buradayız. Yarınki maçtan sonra genel durumumuzu göreceğiz” diye konuştu.
Antrenman eksiği olan ve daha önce oynamayan oyuncuların hepsini Moldova önünde kullanacağını açıklayan Şenol Güneş şöyle devam etti: “Herkes aynı performansta değil. Ama hedefimizi biliyorsunuz. Merdivenin ilk basamağı İtalya maçıyla başlayacak. Üst seviye ve yüksek tempoya çıkmamız lazım, çıkacak gücümüz var. Azerbaycan ve Gine maçında eksik olduğumuz noktalar oldu, kimin hata yaptığını değil hataları konuşuyoruz.

Bütün bunları burada değerlendireceğiz. İtalya karşısında en üst seviyede en iyi takımla oynayacağız. Gine maçını kazanamadık, kazanmamız gerekiyordu. Yarın kazanmak istiyoruz. Moldova da yeni bir kadro kuruyor, arayışları var. Rakibin gücü ve oyununa bakmadan kendi oyunumuzu oynayacağız. Oyun yapımızı ve oyuncuların son durumunu göreceğiz. 8 gün daha buradayız, ondan sonra karar vereceğiz.”
6 yıl önce Beşiktaş’ın başında aynı yerde kamp yaptıklarının hatırlatılması üzerine konuşan Teknik direktör Şenol Güneş, “Beşiktaş ile geldiğimizde burayı çok beğenmiştim. İyi ve heyecanlı başlamıştık o zaman. O idmanları burada da görmek istiyorum. O zaman iyi bir giriş yapmıştık lige. Nostalji oldu bizim için” yorumunu yaptı.
İtalya ile oynanacak olan karşılaşmanın önemine dikkat çeken Şenol Güneş, şunları söyledi: “ Her şey güzel şu anda ama bu durum bazen korkutuyor. Tabii ki korku yok benim içimde. Turnuvanın başlangıcı önemli bizim için. Ama gruptan çıkmak önemli. İtalya’ya karşı iyi bir oyun bekliyorum, umarım hayal kırıklığı yaşamayız. 3 ihtimalli bir maç olacak ama bizim için ilk ihtimal kazanmak.

Yarın iyi oyun, hücuma gidince dönüşü yapan oyunu görmek istiyorum. İtalya maçı için 9 günün her gününde rakibi işleyerek gideceğiz. Dosyalar vermiştik rakiplerimizle ilgili. İlk amacımız İtalya. Ben de oyuncularda artı ve eksi olarak bazı durumları görüyorum. Oyuncular da bunu hissedip, kendisini kontrol edip giderlerse bizim için güzel olacak.”
Bu videoya da göz atabilirsin
Sizin için önerilen haberler

Romanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Gheorghe Hagi oldu!

Gündeme bomba gibi düşen takas iddiası! Trabzonspor'a Augusto'ya karşılık Süper Lig'in eski yıldızını önerdiler

Galatasaray'ın ara transferde kadrosuna kattığı Noa Lang'in opsiyonunu kullanmayacağı ileri sürüldü

Victor Osimhen'in forma giyeceği maç belli oldu

Salah'tan ayrılık açıklaması

Barış Alper Yılmaz’ın 14 yaşındaki HES protestosu görüntüleri gündem oldu

Alex Iwobi: "Osimhen kazanmak için bile hile yapıyor"

Victor Nelsson'dan geleceği için açıklama! 'Hatırlattığınız için teşekkürler'

Bursaspor'dan kombine biletlere yoğun ilgi!

Transferde adı Fenerbahçe ile anılan Lewandowski'nin Barcelano'daki geleceğinin netleşeceği tarih belli oldu

Vakıfbank'ta ayrılık! Tecrübeli oyuncu Ayça Aykaç şampiyonlukla takıma veda etti

Fenerbahçe derbisinde transfer zirvesi! Galatasaray'ın yıldızı için gelecekler

Galatasaray'da Inter'in peşinde olduğu Uğurcan Çakır için karar verildi

Türk Telekom eSüper Lig'de şampiyon Fenerbahçe!

Erzurumspor FK'nin Süper Lig’e uzanan başarı öyküsü! Transfer yasağına rağmen ayakta kaldı, mutlu sona ulaştı


