Şenol Güneş: "Kazanmaya yakın olduğumuz maçları kazanamadık"

11.10.2020 - 23:50 | Son Güncellenme: 11.10.2020 - 23:52

Son dakika haberleri... A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Rusya - Türkiye maçından sonra neler söyledi? İşte detaylar...

Şenol Güneş: "Kazanmaya yakın olduğumuz maçları kazanamadık"

UEFA Uluslar Ligi maçında A Milli Takımımız, deplasmanda Rusya ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş değerlendirmelerde bulundu.

"İkinci yarıdaki oyunumuz önemliydi"

Kazanmaya yakın olunan maçları kazanamadıklarını vurgulayan Şenol Güneş, "İlk yarıda savunmada ve hücumda iyi değildik. Yavaş oynadık. İlk yarı topu iyi kullanıp hücum edemedik. İkinci yarı işleri tersine döndürdük. Oyuncularımızı tebrik ederim. İkinci yarıda değişiklik yapmayacaktım. Uzatmaları 5 dakika bekliyordum, 2 dakika oldu. 2 puan kaybettik, üzgünüz ama ikinci yarıdaki oyunumuz önemliydi, bunları devam ettireceğiz. Kazanmaya yakın olduğumuz maçları kazanamadık. Sırbistan maçını kazanmak için sahada olacağız. Oyuncuların performansına göre durumuna göre kadroya karar vereceğiz." dedi.

Basın toplantısında neler dedi?

Güneş, Moskova'da Rusya ile Türkiye arasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup maçının ardından müsabakanın oynandığı VTB Arena’dan basın toplantısında da karşılaşmayı değerlendirdi.

 

"İlk yarıda düşündüğümüz oyun sahaya yansımadı"

Rusya karşısındaki maça kazanmak için çıktıklarını belirten Güneş, “Rakibin oyun anlayışını biliyorduk. Sıkı oynayan, agresif oynayan, takım oyunu oynayan bir takım. Baskıyı daha çok düşünüyordu. Bunlara hazırlıklı olmamıza rağmen ilk yarıda düşündüğümüz oyun sahaya yansımadı" diye konuştu.

Türkiye’nin ilk yarıda daha hızlı hücuma gitmesi gerekirken yavaş oynadığına işaret eden Güneş, "Merkeze attığımız toplarda da rakip top kazandı. İlk yarı hem hücumda hem de savunmada başarısızdık" dedi.

"Kaybedilen 2 puan var"

İkinci yarı ise Türkiye’nin tam tersi bir görüntü çizdiğini anlatan Güneş, “İkinci yarı düşündüğümüz hemen hemen her şeyi yaptık. Savunmada rakibi kontrol ettik. İkili, kıran kırana pozisyonlar oldu ama başarılı olduk. Hücuma çıktığımızda da etkili ataklarımız oldu. Gol de bulduk, goller de bulabilirdik. Daha fazla pozisyon üreten, kazanmaya yakın takım bizdik. Ama kaybedilen 2 puan var. Deplasmanda Sırbistan maçında da bu maçta da kazanmamız gerekiyordu.” şeklinde konuştu.

"En büyük eksikliğimiz..."

Güneş, Türkiye’nin oyuna ağırlığını koymayı başarabildiğini belirterek, "Ama en büyük eksikliğimiz de kazanmamız gereken maçı, berabere bitiriyoruz. Kaybetmeye yakın olduğumuz maçımızı da hemen kaybedebiliyoruz. Onları da aştığımızda iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Bütün oyuncuları tebrik ediyorum. Olağanüstü çalıştılar. 1-0 geriden gelmelerine rağmen savaşarak maçı lehimize çevirmek için iyi işler yaptılar" değerlendirmesinde bulundu.

"İkinci yarı güzel maç oldu"

Rusya’nın üst üste üç maçı kendi sahasında oynama avantajına sahip olduğuna işaret eden Güneş, "Biz ise üç maçımızı da deplasmanda oynamak zorundayız. Bu sürenin kısalığını da hesaba katmak gerekiyor. Zaman zaman saha içinde oyunculara, hangisi sakatlanır ona göre değişiklik yapılabilir diye düşünüyoruz. Ama her şeye rağmen ikinci yarı güzel maç oldu bizim için. İki puan kaybettiğimiz için üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler