Şenol Güneş: "Maçtan önce bize gol attılar"

19.04.2017 - 20:59 | Son Güncellenme: 19.04.2017 - 20:59

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lyon ile oynanacak rövanş maçı öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Öne çıkan değerlendirmeler şu şekilde:

"Sonuç ne olursa olsun..."

Yarın çok önemli bir maç oynayacağız. İki iyi takımın maçı olacak. Futbolcularımın yeteneği ve karakterine güveniyorum. Buraya futbol oynayarak geldik, yarın da iyi oynayarak galip gelmek istiyoruz. Fair-Play içinde bir maç olsun. Sonuç ne olursa olsun onlarla gurur duyacağım. Maç bitince de emeklerin karşılığını almak istiyoruz ve sonuçta da mutlu olmak istiyoruz.

"UEFA, Lyon'un tarafında ağır basmıştır"

Taraftarlar maçtan kopmadan destek olmalı. Sinirlenmeden sakin kalacağız. Biz futbol dışına çıkmayacağız. Rakibin provokasyonuna gelmeden sakin olacağız. Şiddet de görmek istemiyoruz. Şiddet varsa ceza olmalıdır. Ceza verirken haksız verilirse o zaman cezanın anlamı olmaz. UEFA, Lyon'un tarafında ağır basmıştır. 50 yıl içinde görmediğim haksızlığı, yanlışlığı burada görmüş olabilirim. Belki 1 gol atmıştır ama biz o golü çıkarmayı biliriz. Ben bu durumu bir senaryonun parçası olarak görüyorum. Teslim olmayacağız. Futbola bir ceza verilmiştir. Buraya onların taraftarı gelmemesi de hazırlıktır. Bizim taraftarlarımızı oraya biz almadık. Her faulde kendilerini attığını göreceksiniz. Şu akşam kampa girerken mademki 1 gün daha bekle. Orada olay olmuş onun zararını ben çektim. Bunun mantığı yok. Nihayetinde karar var... Boynumuzdan assalar da savaşacağız. Futbol ayakla oynanan oyundur ve onu da oynamaya çalışacağız. Bu karardan kazanan Lyon takımıdır, kaybeden de Beşiktaş ve futboldur.

"Oynanmamış maçın cezasını aldık"

Şu an Aboubakar ve Marcelo cezalı. Diğerlerinin durumunu antrenman sonrası karar vereceğim. Önemli olan oynayanların ne kadar katkı verdiğidir. Bu zaten karar değil. Biz yine futbol oynamaya çalışacağız. Kaybetsek bile alnımız ak olarak çıkacağız. Benim gayretim futbol adınadır. Niyetimiz meşru olmayan yollardan maç kazanmak değil. Bu maça psikolojik baskılar yapılmıştır. Ben Lyon'un baskıdan kazançlı çıktığını düşünüyorum. Lyon maçında zaten başkan ve yönetimi o ortamı hazırladılar. Yarın oynanmamış maçın cezasını aldık. O kadar bileti satıp para kazandılar. Satma!

"Maçtan önce bize gol attılar ama..."

Yarın taraftarları gelmeyecek, ceza gelmeyecek diye rahatladılar. O zaman bundan sonra bütün maçlar seyircisiz oynansın. Demba Ba listede yok ama Caner ile Demba Ba uzun süreli sakatlıktan sonra ne vereceği belli değil. Caner'in aynı güçte olduğunu düşünsek zaten hem defansif hem de ofansif oynatırdık. Maçı kazanmak için oyuncuyu kaybetmemek gerek. Bir maç oynayarak risk almamalıyız ve bu riskler içimize sinmeli. Ben oyuncularla konuşma yapmadım ama önümüze bomba koydular. Maçtan önce bize gol attılar ama kim attı onu bilmiyorum. Ortada bir karar alınmış ve bunun yansıması var. Yarın 10 tane Fransız tribünde olsa ve bir şeyler atsa cezayı biz alacağız.

Senin için hazırladığımız haberler