Şenol Güneş: "Milli takım olarak ilk defa artıya geçtik"

Orhan Gülek
27.05.2021 - 22:29 | Son Güncellenme: 27.05.2021 - 22:40

EURO 2020 hazırlıklarını sürdüren A Milli Takımımız, Antalya kampındaki ilk hazırlık maçında Azerbaycan'ı 2-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrası A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, değerlendirmelerde bulundu

Şenol Güneş: "Milli takım olarak ilk defa artıya geçtik"

EURO 2020 grup maçları öncesinde Antalya'da kampa giren A Milli takım ilk hazırlık maçında Azerbaycan ile karşı karşıya geldi.

Mücadelede 1-0 geriye düşen Milliler sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Karşılaşma sonrası A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, değerlendirmelerde bulundu

"Hep geriden gelen, mağlubiyetleri fazla olan bir Türkiye vardı"

Güneş, mücadeleyi kazanmanın önemli olduğunu ve istatislik olarak bu maçla birlikte galibiyet sayısınında artıya geçtiklerini ifade etti. Güneş "Yarı tatil, yarı hazırlık dönemi geçiriyoruz. Yeni oyuncularımız var. Bazılarını kullanmak, bazılarını riske etmek istemiyoruz. Hatalarımız, eksiklerimiz her zaman var ama kazanmak önemliydi. Rakibimiz de zor mağlup olan bir takım. Kendi gücünün üzerine yükselen bir takım. Tarihimizde 224 galibiyet, 224 mağlubiyet varken, ilk defa artıya geçtik. Hep geriden gelen, mağlubiyetleri fazla olan bir Türkiye vardı, bu bakımdan sevindirici. Türkiye artık geriden gelen olmayacak." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada sakatlık yaşayan Altay Bayındır ve Halil'in durumuna da değinen Güneş, şu ifadeleri kullandı:

"Ciddi olmaz diye umuyorum"

"Altay'ın sakatlığı çok önemli değil. Halil'in durumunun da ciddi olduğunu düşünmüyorum ama yarın bakmak lazım. Halil'in sakatlığı darbeye bağlı, bağlarda bir şey olup olmadığına bakacağız. Ciddi olmaz diye umuyorum. Altay'da daha hafif. Halil'e yarın bakmak lazım, sıcağı sıcağına söylemek mümkün değil. İkisine de geçmiş olsun diyorum."

"Rıdvan Yılmaz çok genç, rüya aleminde"

Son olarak takımın ideal 11'inden bahseden ve genç oyuncu Rıdan Yılmaz'a ayrı parantez açan tecrübeli teknik adam Güneş "Ben genelde hazırlık maçlarını güçlü takımlarla oynadım. Kaybettiğim çok maç var böyle. Öyle olmasa artı galibiyet sayısını daha erken de yakalayabilirdik. Çok şeyi beraber yapmak zor oluyor. İdeal bir 11’imiz yok. Aslında sistem sıkıntımız olmaz, bugünkü oyunda pas yüzdemiz, top kayıplarımız, yavaş oynamamız sıkıntımızdı. Bunu hangi sistemde oynarsanız oynayın yaşarsınız. Bir ara geride fazla kaldılar, 2 bekin daha fazla hücuma çıkması gereken anlar vardı. Rıdvan Yılmaz çok genç, rüya aleminde gibiydi, çok heyecanlıydı. Onun üstüne gidip geriye koymak istemedim, koruma anlamında dışarıya aldım. Gine maçında yine oynatacağım. Gine maçında yine dinlendireceğimiz oyuncular olacak. 1 Haziran’da son kadroyu açıklayacağız. Rıdvan heyecanlıydı rüya aleminde gibi gördüm onu." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler