Şenol Güneş: "Milli Takım'da kazanmak ayrı bir sevinç"

22.03.2019 - 22:04 | Son Güncellenme: 23.03.2019 - 03:41

Şenol Güneş: "Milli Takım'da kazanmak ayrı bir sevinç"

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Arnavutluk maçı sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Güneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Herkesin mutlu olmasını istiyoruz. Milli takım ortak değer, onun etrafında birleşiyoruz. Tüm oyuncular elinden geleni yaptı ve rakibin sert oyununa cevap vermeye çalıştılar. 

Onun dışında akıcı futbol ve seyir zevki bakımından eksikti ama oyuncu kalitemiz onlardan iyiydi. Çıkarken top kullanımları daha iyi olabilirdi. Bu işin başlangıcı. Moldova maçına dönmek zorundayız. Bu maçı düşünmenin manası kalmadı.

Haziran’daki iki büyük maça hazır olmak için Moldova maçını da kayıpsız geçmek istiyor. Pas yüzdemizi daha iyi yapabilsek daha farklı skor olabilirdi. Kazanmayı hep istiyorum ama milli takımda uzun bir süreden sonra kazanmak ayrı bir sevinç. Bunun için mutluyum.

Basın toplantısında neler söyledi?

Bugün de rakibe karşı oyun tarzı ile sertliğe cevap verdik. Kazanmanın mutluluğu var. İnşallah iyi başlangıcı devam ettiririz Bana bir görev verdiler. Bunu sorumluluk içerisinde yapmak zorundaydım. Türk halkının beklentisine cevap vermek önemliydi. Uzun bir ara sonra milli takıma geldiğimde kazanmak önemlidir. Değişiklikler, sakatlıklarımız var. Yorgun olacaklar var. Yarın bir yenileme yapacağız. Moldova maçında değişiklik olabilir.

 

"Pas yüzdemi daha iyi olabilirdi"

Bugün oyun itibariyle rakibin üçlü mü yoksa dörtlü bir savunma ile mi çıkacağını düşünüyorduk. Beklediğimizden farklı bir formatla çıkladılar. İkili forvet oynadık, böyle bir tercih yaptık. Bu oyuncular oynayabilir, yarın başka oyuncular oynayabilir. Kenarda yetenekli oyuncularımız var. Gelmeyenler var. Benim için önemli olan sahadaki oyuncuların yüzde yüzünü vermeleriydi, bunu iyi yaptılar. Pas yüzdemiz biraz daha fazla olabilirdi.

Mahmut Tekdemir'in ilk kez Milli Takım'da oynaması hakkında...

Futbolda kayıp olarak bakmamak lazım. Hayat size ne getiriyorsa onu yapmak lazım. Mahmut ve Burak’tan memnunum. Cenk beklediğimden iyi koştu. Hepsi iyi niyetliydi. Mahmut, karakterli, yetenekli ve başarılı bir oyuncu. Burak da çalışkanlık olarak çok iyiydi.

Kaptanı tebrik ediyorum. Geldiği ilk günden beri birlikte çalışmamızda çok katkı yaptı, verimliydi. Burak da öyleydi. Genç oyuncularımız da...Deplasmanda zor bir maçımız vardı. Böyle bir dönemde saha içi lider e ihtiyacımız vardı. Onu çok iyi yaptı. Takıma bir abi ve büyük olarak örnek olduğu için kaptanı tebrik ediyorum. Rakibin de iyi oyuncuları, yetenekli oyuncuları var. Bireysel olarak zaman zaman iyi işler yaptılar. Bu takımın toparlanıp sahasında diğer takımlara puan kaybı yaptıracağını düşünüyorum. Adım adım gitmek zorundayız. Haziran ayındaki Fransa ve İzlanda maçları önemli. Bu maçlardan 4 puan çıkarmak, birini kazanmak önemlidir. İyi başladık, iyi devam edelim.

Senin için hazırladığımız haberler