Şenol Güneş Beşiktaş'tan neden istifa ettiğini açıkladı!

Akın Ungan
03.11.2023 - 14:28 | Son Güncellenme: 03.11.2023 - 15:16

Son dakika haberleri | Lugano maçından sonra Beşiktaş ile yollarını ayıran teknik direktör Şenol Güneş, istifa nedenini açıkladı. İşte tüm detaylar...

Şenol Güneş Beşiktaş'tan neden istifa ettiğini açıkladı!

Süper Lig'de şampiyonluk, Avrupa'da başarı hedefiyle yeni sezona başlayan Beşiktaş, beklentilerin altında kaldı. Yaz transfer döneminde beliren çatlaklar, sezona da yansıdı. Yönetim taraftarın tepkisini çekerken, UEFA Konferans Ligi'nde 2-0'dan 3-2 verilen Lugano maçı bardağı taşıran son damla oldu.

Lugano maçından sonra Güneş istifa etti, Çebi seçime gitti

Beşiktaş, kendi evinde 2-0 önde olduğu maçta 3-2 yenilerek 3 puanı Lugano'ya kaptırdı. Bu mağlubiyetin ardından teknik direktör Şenol Güneş istifa etti. Başkan Ahmet Nur Çebi ise seçim kararı aldı.

"Birilerinin istifa etmesi gerekiyordu"

Tivibuspor'dan Ali Aydın, Siyah-Beyazlılar ile yollarını ayıran Şenol Güneş'e istifasının nedenini sordu. Güneş ise "Birilerinin istifa etmesi gerekiyordu" diye cevapladı.

İlgini Çekebilir
Çebi adaylık için tarih verdi
Habere Git

İstifası hakkında açıklama yapmayacak

Şenol Güneş, Aydın'ın "Taraftar sizin istifasınızı istemiyordu" sözlerine ise karşılık vermedi. Ayrıca deneyimli hoca, istifası hakkında resmi bir açıklama yapmayacağını duyurdu.

2'inci döneminde 41 maçın 28'ini kazandı

Şenol Güneş, Beşiktaş'taki 2'inci döneminde 41 maça çıktı. 28 galibiyet elde eden 71 yaşındaki teknik direktör, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Güneş daha önce 2015-2019 yılları arasında Siyah-Beyazlılar'ı çalıştırmış ve bu süreçte 2 Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştı.

Yerine geçici olarak Burak Yılmaz geçti

Şenol Güneş'in istifasının ardından Beşiktaş'ta takımın başına geçici olarak Burak Yılmaz getirildi. Sezon başında yardımcı antrenör olarak göreve başlayan Burak Yılmaz, çıktığı 3 maçta 1 galibiyet, 2 mağlubiyet yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler