"Şenol Güneş odaklanamıyor"

22.12.2018 - 18:06 | Son Güncellenme: 22.12.2018 - 21:06

"Şenol Güneş odaklanamıyor"

beIN SPORTS yorumcularından Tümer Metin, Kasımpaşa-Beşiktaş maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Metin'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Kendi güçlü yanını oynamak en kolayı. Sezon başında takımlar böyle bir yol çiziyor. Bunun için belli bir kadro mühendisliğine ihtiyaç var.

Mustafa Denizli bu işin en deneyimli isimlerinden. Kafasındaki planı hafta hafta ortaya koyuyor. Çok doğru bir oyun oynattı. Fotoğrafın bütünü böyleydi.

Kasımpaşa puan hedefini tutturdu. Devre arasında transfer yapmalılar. Bu galibiyet, transfere bile etki eder. Yarın sabah başka bir şey konuşursun. Mustafa Hoca'nın da hedefi vardır.  

'Diagne'yi inandırırsın'

Bugün olası bir 4-1'lik yenilgi, Kasımpaşa'nın transfer planına bile etki ederdi. Ama şimdi oyuncuya daha da güçlü gidersin.

"Arkadaş bak ligi burada bitirdik. Gelmek istersen gel" diyebilirsin. Diagne'yi inandırırsın. En azından hedefe gittiğini söylersin ve inandırma şansın olur.

Ben haftalardır Şenol Güneş'in formsuz olduğunu söylüyorum. Hocanın yüzde yüz odaklanamadığını düşünüyorum. 

Çok iyi bir yedek kulüben var, sahada kim oynuyor? Futbolun belli başlı parametreleri var. İyi futbol iyi oyuncularla oynanır. Endüstri böyle. Bu kadronun erozyona uğradığı konusunda hemfikirim.

Fark yaratan hocalar ve teknik direktör meziyetleri de görmek zorundayız. İyi teknik adamlar fark yaratmak zorunda. Koşu mesafeleri, istatistikler, analizler çok yer kaplamaya başladı.

Artık çalım atana, "Vay anasına" demiyorlar. Nasıl futbolcu diye soruyorum. "Çok iyi çocuk" diyorlar. Çok iyi çocuk olması önemli değil. İyi futbolcu olup olmadığı önemli.

Ortada bir paradoks var. Cüneyt Hoca'nın tüm kararlarını tartışabiliriz. Diyelim ki bütün aldığı kararlar doğru. VAR'a gittin. 

İyi de adalet, o kadar VAR'a gidip danışınca mı oluyor? Performans da sorgulanır. Cüneyt Hocam yanıldın ama çok adaletli bir maç yönettin diyorlar mı?

Benim uzmanlık alanım stoperler. Ömrüm onlarla geçti. Stoperlerin kafaya nasıl çıktığı önemli. Tandemdekiler de birbirini çok iyi tanımalı. Ne zaman hapşıracağını bile bilmen gerek.

Oyuncu arkadaşların da VAR'a artık alışması lazım. Takma maskeyi arkadaşım. Gol sevincini abartmanın hiç anlamı, gereği yok. Diagne sarı kart gördü. 

Bu sarı kart geri alınamıyor. Bu kırmızı olsaydı? Oyuncu dikkat edecek. Bekle nihai karara kadar.

'Medel hata yaptı'

Veysel ile Babel'in pozisyonu bence de temiz. Kasımpaşa'nın çok rahat geldiği bir gol var. Defansın ciddi hatası var. Medel hata yaptı.

Öncelik alan oyuncular iyi oyunculardır. Rakipten önce çözmek gerek. Ama bazen rakiple kale arasına girmen de iyi olabiliyor. Bizde zaman zaman bu karıştırılıyor.

Senin için hazırladığımız haberler