Şenol Güneş: "Oyun ve skoru hak ettik..."

10.09.2019 - 21:06 | Son Güncellenme: 11.09.2019 - 00:06

Şenol Güneş: "Oyun ve skoru hak ettik..."

A Milli Futbol Takım teknik direktörü Şenol Güneş, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde karşılaştıkları Moldova maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Güneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"2020 Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyoruz"

Futbol bir oyun hataları ve doğrularıyla... 2020 Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyoruz. Oynayacağımız iki maç önemliydi. Hedefimiz 6 puandı, hedefimize ulaştık. Güzel bir maç oldu, daha farklı olabilirdi. Oyun ve skoru hak ettik. Arkadaşlarıma saygı duyuyorum. Fakat herkesi de oynatamıyorum. 3 gün önce eleştirdiğimiz oyuncuyu bugün övebiliyoruz. Bu ülke güzel bir ülke bütün herkesi seviyoruz, bize hakaret edenleri de seviyoruz.

Birlikte yapalım düşüncemize biraz destek istiyoruz. Arnavutluk maçında ihtiyacımız var. Sezon başında oyuncularımız performans olarak üst seviyede değil. Hatalar oluyor ama genel olarak iyiyiz. Eksiğimiz de var. Andorra maçında 3 dakikada 3 net pozisyon kaçırdık.  İyi gidiyoruz, devam edeceğiz. Bir tek İzlanda mağlubiyetimiz var. 6 puan bekliyorduk ve aldık. Nifak tohumu bize yakışmaz. Zeki atmadı, Çağlar atmadı. Bunları konuşabiliriz. Oyuncu seçimlerimizi seviyorum, sevmiyorum diye yapmıyoruz. Oynamayan Çağlar da önemli, geçen maç oynamayan Kaan da önemli oyuncu. Buradan malzeme çıkarıp 'Vur abalıya' yapmak doğru değil.

"Yerimiz tesadüf değil"

Bugünkü yerimizi tesadüf görmüyoruz. Biz iyi durumdayız. Geçen maç söyledim. Takım iyi oynadı ama daha devam ediyor. İki maçı kayıpsız geçtik, önemliydi. Sezon başı kayıpsız geçmek önemliydi. Ekimde oynayacağız, biraz zaman kazanacağız. Tartışmamızı ve eleştirimizi burada yaparsak daha iyi olur. Güven'i solda oynattık, Enes'i gördük. Stoperde 3 oyuncumuzu oynattık. Emre'yi 90 dakika oynatmaktan ben rahatsızım, bugün de ben oynatmadım. Hakan'ı beğenmeye bilirsiniz fakat saygı duymakta yarar var. Umut, Fransa'ya geç gitti, Emre'yi de orada görmek istedim. Cenk'i zorladık tam bir maç performansı yakalamadı fakat Cenk bir golcü. Eleştiriler normal. Andorra maçında çok poziyonlara rağmen golü bulamadık. Atakların sonuçlandırılmasında golü bulamadık. Bu maçı 4-0 kazandıysak, Andorra'yı da 7-0 yenebilirdik. Bu takım hepimizin takımı. Şiddeti ortaya çıkarmadan tartışabiliriz. Yeni bir kadro. Hepinizin desteğine ihtiyacımız var.

Senin için hazırladığımız haberler