Şenol Güneş teşhisi isim isim sayarak yapıyor! Beşiktaş'ta çok şey değişir

Cüneyt Muharremoğlu
07.11.2022 - 09:51 | Son Güncellenme: 07.11.2022 - 09:58

Beşiktaş'ta gördüğü sorunları futbolcu ismi vererek dile getiren Şenol Güneş, 40 günlük Dünya Kupası arasında sistemini yerleştirme fırsatı bulacak...

Şenol Güneş teşhisi isim isim sayarak yapıyor! Beşiktaş'ta çok şey değişir

Kerim ÖZTÜRK - AJANSSPOR

Beşiktaş’ın geçen hafta aldığı 5-2’lik Ümraniyespor maçı birçok kişiyi yanılttı. Bir kesim ki buna spor medyasından birçok kişi dahil "Şenol Hoca geldi, her şey düzeldi" düşüncesini empoze etmeye çalıştı. Maç sonrası basın toplantısında bizzat Şenol Güneş işinin çok zor olduğunu söyledi. 

Beşiktaş derbi öncesi umutluydu

Ancak taraftar genelde gerçeklere değil, duyduğu ve yaşamak istediğine inanır. O nedenle Beşiktaşlılar Galatasaray derbisi öncesi umutluydu.  Ancak hem sahada oynanan futbol hem de sonuç taraftarları hayal kırıklığına uğrattı.

Galatasaray'ın yetenekli ayakları yetti

Esasında maçın ilk yarısında her iki takım da vasat bir görüntü çizdi. Ancak ikinci devrenin ortasından itibaren Beşiktaş oyundan düştü, Galatasaray'ın yetenekli ayakları ortaya çıktı. Bu da sarı kırmızılıların maçı kazanmasına yetti.

İlgini Çekebilir
Çebi artık kimsenin arkasında durmasın!
Habere Git

Mert Günok ve direkler farkı engelledi

Üstelik kaleci Mert Gönok gününde olmasaydı ve toplar direk yerine kaleye gitseydi farkın çok daha fazla olması mümkündü. 

Şenol Güneş'in elinde sihirli değnek yok

Taraftarlar çok farklı düşünse bile Şenol Güneş de dahil dünya üzerindeki hiçbir teknik direktörde sihirli değnek yok. Oyuncuların ezberlediği sistemden farklı bir yapıya geçmesi ve adapte olması zaman gerektiriyor. 

Valerien Ismael- Şenol Güneş farkı

Valerien Ismael, futbolcularından topu rakibe bırakmayı, yüksek yoğunluklu presle baskı kurarak kaptığı toplarla sonuca gitmeyi istiyordu. Şenol Güneş ise pas ve geçiş oyunun tercih ediyor. Güneş'in sistemine geçmek gerçekten uzun zaman istiyor. Bu nedenle Galatasaray-Beşiktaş maçından çıkan sonuç sürpriz olmadı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta çare: Jokerler göreve!
Habere Git

Güneş'in hedefi en az yarayla araya gitmek

Eminim ki Şenol Güneş ve ekibinin takımın başına geçtiği gün ilk hedefi Türkiye kupası karşılaşmasıyla birlikte 4 maçı olabilecek en az hasarla atlatmaktı.  Dünya Kupası arasında teknik ekip, futbolculara sistemi öğretecektir.

Güneş, ilk defa futbolcuların isimleri vererek teşhis yapıyor

Şenol Güneş'in dediği gibi araya kadar oynanan her maç yaşanan sorunları görme ve futbolcuları tanıma şansı veriyor. Hatta tecrübeli teknik direktör, bugüne kadar yapmadığı bir şekilde direkt oyuncuların isimlerini vererek sahada gördüğü sorunları açık açık masaya yatırıyor. 

Beşiktaş'ın en büyük şansı Dünya Kupası arası

Buradan yola çıkarak, Beşiktaş için en büyük şans Dünya Kupası arası olacak diyebiliriz. Çünkü, taraftar baskısıyla da olsa teknik direktör değişikliğini Dünya Kupası arası öncesinde yapan yönetim, Şenol Güneş’e takımla birlikte çok uzun bir çalışma zamanı sundu.  Oynanan her maçta sorunları biraz daha gören, futbolcuları biraz daha tanıyan Şenol Hoca ve ekibinin çözüm bulacağına inanıyorum.   

Şenol Güneş ile 40 gün çok şeyi değiştirir

Yanılabilir miyim? Elbette bu mümkün, kimse geleceği göremez. Ancak şunu söyleyebilirim; Dünya Kupası’na neredeyse hiçbir oyuncusu gitmeyecek olan Beşiktaş’ın Şenol Güneş ile geçireceği 40 gün bu takımda çok şeyi değiştirir.  

Senin için hazırladığımız haberler