Şenol Güneş: ''Türk insanın başaramayacağı bir şey yoktur''

27.03.2021 - 22:30 | Son Güncellenme: 27.03.2021 - 22:53

Son dakika spor haberleri... A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türkiye'nin Norveç'i 3-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından TRT Spor'un sorularını yanıtladı. Tecrübeli hoca, futbolcularla gurur duyduğunu söyledi. İşte Şenol Güneş'in açıklamaları...

Şenol Güneş: ''Türk insanın başaramayacağı bir şey yoktur''

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubunda Hollanda’yı 4-2 mağlup eden A Milli Futbol Takımı, Norveç maçından da 3-0 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Güneş, ''Coşkulu ve istekli oynadık. İyi konsantre olduk. Bütün oyuncularımızı tebrik ediyorum, onlarla gurur duyuyorum'' dedi.

'Takım mutlu, Türkiye mutlu'

Hollanda ve Norveç maçlarını kazanmanın avantaj sağladığını vurgulayan Güneş, ''Hikaye daha olmadı, işin başındayız Yeni umutlarla yolu çıkıyorsunuz. 2 maçta kazanılan 6 puan çok büyük avantaj. 8 maçımız daha var.  6 puan almak tabii güzel bir şey'' dedi.

Sahada doğru işler yaptıklarını belirten tecrübeli teknik direktör, ''Hep doğrular vardı. Sıkıntılarımız vardı ama onları çözdük. Bu maçı iyi atlattık. Takım mutlu, görüyorum Türkiye mutlu. Biz biriz, birlikteyiz. Türk insanın başaramayacağı bir şey yoktur. İmkan verilsin yeter.  Önümüzde bir Letonya maçı var. Ne havaya gireceğiz ne ezik olacağız. 2 maçta da ezik olmadık. Ne kadar güçlü olursan ol rakip de sana tedbir alacaktır. Maça hazırlanacağız. Bugün için güzel oldu, yarın ne olur bilemeyiz'' diye konuştu.

'Bazen oyuncularımıza haksızlık yapıyoruz'

Futbolcuların performansına değinen Güneş, ''Ülke adına işler yapıyorlar. Yeni Yusuf'lar, Burak'lar olsun istiyoruz. Bizim çocuklar ailelerini iyi temsil ediyorlar. İyi günde kötü günde birlik olalım. Yusuf bugün çok iyi çalıştı. Atletik futbolunu daha geliştirecek bir oyuncu. Bir üst seviyeye daha çıkmaları lazım. Biz bazen kendi oyuncularımıza da haksızlık yapıyoruz. Dünya çapında olsunlar istiyorum. İnşallah en iyi yerlere layık olurlar'' dedi.

Hem Ozan'ın ilk golü, hem de Çağlar Söyüncü’nün attığı golde asisti yapan Yusuf Yazıcı, A Milli Takım formasıyla ilk maçına çıktığı Haziran 2017'den bu yana en fazla asist yapan iki oyuncudan biri oldu. Diğer isim ise Cenk Tosun.

İlerleyen maçlarda da başarılı olmak istediklerini kaydeden A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, şu ifadelerle sözlerini noktaladı:

''Kazanınca her şey doğru, kaybedince yanlış. Bugün kaybetseydik eleştiri aldık, kazandık övgü aldık. Bizim ilkelerimiz belli. Başarılı olmak istiyoruz."

96 yıl sonra bir ilk

Türkiye, Norveç'i 3-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası galibiyet sayısını 224'e çıkaran milli takımımız, 96 yıl sonra bir ilki başardı

Norveç karşısında 588. maçına çıkan milli takım, kazanılan bu maçla birlikte galibiyet sayını 224'e yükseltti ve 96 yıl sonra mağlubiyet sayısını olan 224'ü yakaladı. Çünkü A Milli Takımımız'ın yenilgi sayıları, 1925 yılından bugüne kadar daha fazla oldu.

Öte yandan Milli takımın başında ikinci dönemini geçiren Şenol Güneş ise ay-yıldızlı ekip ile toplam 52'si resmi, 20'si özel toplam 72 maç oynadı. Milli takım, Güneş ile çıktığı 72 maçta, 35 galibiyet, 20 beraberlik ve 17 yenilgi yaşadı.
 

Milli takımın başında ikinci dönemini geçiren Şenol Güneş ise ay-yıldızlı ekip ile toplam 52'si resmi, 20'si özel toplam 72 maç oynadı. Milli takım, Güneş ile çıktığı 72 maçta, 35 galibiyet, 20 beraberlik ve 17 yenilgi yaşadı.

'Dünya Kupası'nda olmayı çok istiyorum'

İlk açıklamalarının ardından basın toplantısında da konuşan Şenol Güneş, şu ifadeleri kullandı:

''Ne düşündüğümüzü ne yapacağımızı oyuncular biliyor. Norveç mesela 43 dakika gol atamadı Cebeltarık'a, daha sonra golleri buldu. O yüzden bizim de sabırlı olmamız gerekiyor. İşimizi iyi yapacağız. Norveç iyi bir takım. Çok marka oyuncuları var. 2 maçın oyun tarzı ile Letonya maçının oyun tarzı aynı olmayacak. Dünya Kupası'nda olmayı çok istiyorum. Oyuncularım da istiyor. Güçlü bir takıma karşı oynadık. Top onlarda kaldı zaman zaman. Cumhurbaşkanımız bizi aradı ve maçtan sonra tebrik etti, kendisine teşekkür ettim."

Senin için hazırladığımız haberler