Şenol Güneş ve Bülent Uygun o isimleri geride bıraktı! İşte o liste...

20.11.2017 - 16:48 | Son Güncellenme: 20.11.2017 - 16:48

Şenol Güneş ve Bülent Uygun o isimleri geride bıraktı! İşte o liste...

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor dışında kalan ekiplerle sahaya çıkıp, son 10 yılda en yüksek puan ortalaması yakalayan teknik adamlar listesinde ilk sırada Şenol Güneş yer alırken, ikinci sırada Bülent Uygun yer aldı.

 

İşte tablo:

Güneş ve Uygun o isimleri geride bıraktı!

Şenol Güneş 1.68, Bülent Uygun ise 1.51 puan ortalamasını tutturdu. Güneş ve Uygun; Abdullah Avcı, Hamza Hamzaoğlu, Aykut Kocaman ve Ersun Yanal gibi isimleri geride bıraktı. 

Futbol topunu 8 kez sektiremeyen Mourinho 

Sivasspor ve Eskişehirspor'da yakaladığı başarıyla isminden söz ettiren Uygun'un geçtiğimiz dönemlerde Mourinho'yla ilgili yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düşmüştü. 

Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi Salim Manav'a konuşan deneyimli çalıştırıcı, "Siz kendi hocalarınıza gereken desteği vermediğiniz sürece, sonuçta Mourinho tercümanlıktan buralara geliyorsa, hani bu adam çok iyi futbol adamı olduğundan da değil, futbol topunu 8 kez sektiremeyen Mourinho önemli yerlere geliyorsa, bu da imkan verildiğinde başarı geliyor demektir." ifadelerini kullanmıştı.

Allah'ın apaçisi

Sosyal medyada birçok kez gündem olan Bülent Uygun, Osmanlıspor-Galatasaray maçında giydiği ceket ile Twitter'da TT olmayı başarmıştı. 

Uygun, ""Giyim tarzımı eleştirenlere gülüyorum... Aslında Twitter falan kullanmam. Bu insanların durumlarını aklım almıyor. Sabahları moda ve stil programları var. Herhalde herkes onları izliyor... Allah'ın apaçisi, giyinme özürlüsü bana sallıyor. Başarısız, vasıfsız kişiler küfür ederek, kendilerini yücelttiğini zannediyorlar. Kendilerini gördükten sonra anladım ki bu ülkede evliya olsan problem yaşarsın" açıklamasında bulunmuştu. 

Trabzonspor ve A Milli Takım'da büyük başarılar elde eden Şenol Güneş, Beşiktaş'ta ise 2 sezon üst üste Süper Lig  şampiyonluğu yaşadı. 

Güneş'le birlikte Kara Kartal Avrupa'da da kanatlandı. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'inde çeyrek final başarı gösteren Siyah-Beyazlılar, bu sezon ise Şampiyonlar Ligi'nde 4 haftada; 3 galibiyet, 1 beraberlik elde ederken; G Grubu'nda 10 puanla lider konumda. 

Süper Lig’de Sivasspor, Eskişehirspor ve Gaziantepspor’u ligde tutmayı başaran deneyimli teknik adam, Sivasspor’a ise Avrupa heyacanını yaşattı. 45 yaşındaki çalıştırıcı Elazığspor’u ise Süper Lig’e taşıdı ve en iyi ikinci teknik direktör oldu.

Uygun ayrıca Katar’ın Umm Sall takımında önemli başarılar elde etti.

Senin için hazırladığımız haberler