Şenol Güneş: "Vida olayında ilgili yerlere başvuru yaptık"

14.11.2020 - 17:35 | Son Güncellenme: 14.11.2020 - 17:59

A Millî Takım haberleri... A Millî Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Rusya ile oynanacak UEFA Uluslar Ligi maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Güneş, Vida olayı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Peki, Güneş Vida olayı ve Rusya maçı ile ilgili neler söyledi? İşte detaylar...

Şenol Güneş: "Vida olayında ilgili yerlere başvuru yaptık"

AJANSSPOR-HABER

A Millî Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Rusya ile oynanacak UEFA Uluslar Ligi maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. 

"Sonuç olarak çağırdılar geldik; çağırmadılar görev almadık"

İşini aşkla yaptığını ifade ederek sözlerine başlayan Güneş, "Futbola başlarken benim de hayallerim vardı. Sonuç olarak çağırdılar geldik; çağırmadılar görev almadık. Hem oyuncu hem teknik adam olarak görevimizi yaptık. Ait olma duygusuyla, işimi aşkla yaptım.

Puan ve sıralama açısından, moral açısından, her bakımdan kazanmak zorunda olduğumuz bir maç olacak. Sahada bunu savunma ve hücumu bir arada yaparak başarmak istiyoruz. Rusya dinamik, koşan ve iyi bir takım. Yarış devam ediyor" dedi. 

"Vida olayında ise konuyla ilgili yerlere başvuru yaptık"

Vida olayı ile ilgili konuşan Güneş, "Sağlıklı oyuncularla biz kadro oluşturuyoruz. Önce sporcularımızın sağlığı gelir. Vida olayında ise konuyla ilgili yerlere başvuru yaptık. Test sonucunun sabah çıkması gerekirdi, maç esnasında değil. Ben genelde uzak durmaya çalışırım insanlardan ama tesadüfen Vida geldi, onunla bir temasımız oldu, o sarılmayı seviyor. Ben kaçınmaya çalıştım. Pozitif olanı ayırıyoruz ama ilk gün yapılan testimiz negatifti. Bugün bir test yaptık. Daha sonra da test yapacağız.

"Eylül-Ekim aylarına göre daha iyi durumda olduğumuzu düşünüyoruz"

Eylül ve Ekim aylarına göre daha iyi durumda olduklarını söyleyen Güneş, "Kadro değişikliği, oyuncuların form durumu performansı etkiliyor. Şu an, geçtiğimiz Eylül-Ekim aylarına göre daha iyi durumda olduğumuzu düşünüyoruz. 

"Oyuncuların zihinsel dağınıklıkları olabiliyor"

Ülkeler, kulüpler ve oyuncular farkı koşullarda olaylara bakıyor. Pandemi döneminde 10 günde 3 maç yapmak oyuncuları zorluyor. Olağanüstü dönemde, olağanüstü davranışlara geçiriyoruz. Oyuncuların zihinsel dağınıklıkları olabiliyor. 

Maalesef kötü bir dönem geçiriyoruz pandemi yüzünden. O yüzden milli maçların oynanmamasını isteyenlerin haklı tarafları var ama bitirilmesi için uğraşılıyor" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler