Şenol Güneş: "Yediğimiz gol sonrası oyun disiplinimiz bozuldu"

04.10.2018 - 23:53 | Son Güncellenme: 05.10.2018 - 00:51

UEFA Avrupa Ligi I Grubu ikinci haftasında Beşiktaş deplasmanda İsveç ekibi Malmö'ye 2-0 mağlup oldu. Peki, Şenol Güneş, Malmö maçının ardından ne söyledi? İşte açıklamaları...

Şenol Güneş: "Yediğimiz gol sonrası oyun disiplinimiz bozuldu"

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, Malmö maçının ardından beIN Sports'a özel açıklamalarda bulundu. Şenol Güneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Gole kadar zaman zaman top kayıpları vardı ama rakibe pozisyon vermeden getirdiğimiz maçta golden sonra oyun koptu. Aslında en büyük tepki o anda gelmeliydi. Etkili atak sayımız azdı. Değişiklilerin de faydası olmadığına göre tam konsantre olup buraya gelemedik. Kazanma hırsı, ruhu, maça konsantrasyon düşükse böyle oluyor. Savunma yapamadık. Futbol oynamadan vazgeçmemiz gerekiyordu. Rakip hak ettiği bir galibiyeti aldı. Bu kadar kötü bir futbolu beklemiyorduk. İlk yarıda zaman zaman çıkışlar yaptık ama ne girenler ne kalanlar maç kazanma adına bir şey yapamadı. Demek ki onları maça hazırlayamamışız. Bu da benim eksiğim.

"Oyun disiplinimiz bozuldu"

Yediğimiz gol sonrası oyun disiplinimiz bozuldu. Savunmada eksik kaldık. Ofanstakiler etkili olamadı. Pazar günü de bir maçımız var. Ona hazırlanacağız.

Bizim buradan en az beraberlikle dönmemiz gerekiyordu. Diğer maçlara bakacağız tabii ki. Genk’in yenilmesi sürpriz düşünebilir. Maça çıkarkenki hayallerimizle maçta yaşananlar örtüşmeyince böyle oluyor.

Şenol Güneş basın toplantısında neler söyledi?

UEFA Avrupa Ligi I Grubu ikinci maçında İsveç'in Malmö takımına deplasmanda 2-0 yenilen Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, geriye düştükten sonra gol pozisyonu üretememeleri ve rakibin oynamasına izin vermelerinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

Güneş, Yeni Malmö Stadı'nda oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyeti hak ettiği için Malmö'yü tebrik ettiğini belirtti.

Kazanmayı düşündükleri bir maçı kaybettiklerini dile getiren Güneş, "İlk 30 dakikada oyunun içindeydik. İlk yarının son bölümünde rakip oyuna hakim oldu. Yediğimiz ilk golden sonra her şey bizim için kötü gitti." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada ilk 11'de forma giyen ve sonradan oyuna dahil olan siyah-beyazlı oyuncuların çoğundan verim alamadıklarını anlatan Güneş, şöyle konuştu:

"Mağlubiyet acı ve üzüntü verici ama daha da kötüsü 1-0 ve 2-0'dan sonra pozisyon üretemeyen ve rakibin oynamasına izin veren dağınık bir görüntü ortaya koymamızdı. Bir maç istemeden kazanılmaz. Kaybettiğimiz için üzgünüz çünkü buradan en az beraberlikle ayrılıp avantaj elde etmek istiyorduk ama maalesef mağlup olduk. Şimdi her takım grupta ortak oldu."

Senin için hazırladığımız haberler