Beşiktaş'ta Şenol Güneş, Çebi Yönetimine Çıkarak Muleka Transferine Veto Verdi

Akın Ungan
15.12.2022 - 12:01 | Son Güncellenme: 15.12.2022 - 15:59

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ahmet Nur Çebi yönetimine çıkarak, adı Fransız kulüplerle geçen Jackson Muleka transferine veto verdi. İşte detaylar.

Beşiktaş'ta Şenol Güneş, Çebi Yönetimine Çıkarak Muleka Transferine Veto Verdi

Valerien Ismael'in ardından göreve gelerek Beşiktaş'ta ikinci dönemine başlayan Şenol Güneş, Dünya Kupası arasında çalışmalarına devam ediyor. Takımla beraber hazırlık kampına giren deneyimli teknik adam, Fransızların transfer gündeminde olan futbolcusu için yönetim ile görüşme yaptı.

Muleka Marsilya'nın listesine girdi, Güneş harekete geçti

Fotomaç'ın haberine göre Fransa Ligue 1 ekiplerinden Marsilya'nın ilgilendiği Jackson Muleka için Şenol Güneş, Ahmet Nur Çebi yönetimi ile bir araya geldi. Güneş, yıldız futbolcunun takımdan ayrılmaması gerektiğini belirtti.

"Ondan büyük beklentim var"

Şenol Güneş, yönetim ile yaptığı görüşmede "Ondan büyük beklentim var, gitmesini istemiyorum" dedi. Tecrübeli teknik direktör, Çebi yönetimine hem kanat forvet hem de santrforda kullanmayı hedeflediği Muleka hakkında bir rapor sundu.

İlgini Çekebilir
Cengiz Ünder "Evet" dedi! Marsilya ile masaya geçiliyor
Habere Git

Muleka'nın kariyeri

4 Ekim 1999 doğumlu Jackson Muleka, dünyaya geldiği Kongo'da Ecofoot Katumbi takımında futbola başladı. TP Mazembe'de forma giyen futbolcu, Standard Liege'e transfer oldu. 23 yaşındaki forvet, Şubat 2022'de Kasımpaşa'ya imza atarak Türkiye'ye adım attı. Paşa'daki kiralık sözleşmesinin ardından Belçika ekibine geri dönen Muleka, Temmuz ayında Beşiktaş'a geldi.

Muleka'nın bu sezonki performansı

Sezon başında 3.35 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Beşiktaş'a transfer olan Jackson Muleka, bu sezon Siyah-Beyazlı forma ile 12 karşılaşmaya çıktı. 5 kez rakip fileleri havalandıran 23 yaşındaki golcü, 1 maçta ise takım arkadaşlarına son pası veren isim oldu.

Kariyeri boyunca 111 resmi müsabakada görev alan Kongolu futbolcu, 46 kez gol sevinci yaşadı. 23 yaşındaki forvet, 14 defa ise asist kaydetti. Jackson Muleka, 14 maçta sarı kart görürken, kariyeri boyunca hiç kırmızı kart görmedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın planı belli! Hedef Fenerbahçe'nin yıldızı...
Habere Git

Beşiktaş'ın Süper Lig'deki durumu

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona Fransız teknik adam Valerien Ismael ile başlayan Beşiktaş, ilk 5 haftada 4 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Siyah-Beyazlılar ilk yenilgisini 6. haftada Medipol Başakşehir karşısında yaşadı. Bu mağlubiyetin ardından düşüşe geçen Kara Kartal, devam eden 5 haftada yalnızca 1 kez kazanabildi.

Ismael gitti, Güneş geldi

Son olarak 11. haftada alınan Hatayspor mağlubiyeti Valerien Ismael'in Siyah-Beyazlılar'daki son maçı oldu. Fransız hoca ile yollar ayrılırken, yerine Şenol Güneş getirildi. Beşiktaş'ta ikinci dönemine başlayan tecrübeli teknik direktör, Ümraniyespor maçını 5-2 kazandı, ardından çıktığı Galatasaray derbisinde ise 2-1 kaybetti.

Senin için hazırladığımız haberler