"Şenol Güneş'e mesaj vermek isteyecek"

07.04.2017 - 12:42 | Son Güncellenme: 07.04.2017 - 12:42

AJANSSPOR ÖZEL -  Açıldığı ilk günden itibaren sporseverlerin büyük beğenisini kazanan S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemden öne çıkan gelişmeler değerlendirildi.

Selçuk Aytekin’in moderatörlük yaptığı programda, Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, yine ezber bozan açıklamalarda bulundu.

Barış Ertül’ün S Sport’taki açıklamaları şu şekilde :

“Ev sahibi, maçın uzatmaya gitmesini ister mi?”

Fenerbahçe basketbol takımı geçen seneye göre düşüşte. Dün, Barcelona maçı bütün bir sezonu özetleyen bir maçtı. Fenerbahçe, dün akşam Barcelona maçında salonu da soğuttu. Ben beklenen enerjiyi Fenerbahçe'den alamadım. Ev sahibi olan takım maçın uzatmalara gitmesini ister mi? Fenerbahçe dün bekleneni veremedi. Kötü oynayarak kazandı. Fenerbahçe, geçen seneki rüzgarla gelmiyor. Ama Fenerbahçe, 20 sayılık farktan bile dönebilecek bir ekip.

Fenerbahçe, Panathinaikos’u eleyebilir mi?

Sarı-lacivertlilerin Panathinaikos ile eşleşmesi iyi gibi duruyor. Bu tip eşleşmelerde ambiyans belirleyici oluyor. Fenerbahçe, Panathinaikos'u geçebilir mi? Bu bence mümkün. Bu takım Obradovic'in takımı. Panathinaikos'u orada yenmemiz ihtimalini, Fenerbahçe'nin evinde yenmesinden daha mümkün görüyorum.

“Wesley Sneijder oyunbozanlık yapıyor”

Sneijder'in aldığı para 5 milyon Euro'nun altına düşmüyor. Sneijder, Riekerink'in gelmesinde de en büyük etkendi. Riekerink, "Bey" olduğu günden sonra her şey değişti. Kendi adına gördüğü en iyi gündü. Sneijder bence yeterince liderlik yapamadı. Igor Tudor'un gelmesiyle de Sneijder tavır almaya başladı. Mondros Mütarekesi gibi durum ortaya çıktı. Patron Tudor’dur. Sneijder, şu dönemde ise oyunbozanlık yapıyor.

“De Jong ilk geldiğinde pehlivan gibi dolaşıyordu”

Sneijder, takıma yanlış örnek olma noktasında lider. Sneijder ve Bruma'nın olmadığı bir Galatasaray izliyoruz. Bulyon, et suyunun yerini tutmaz. Sneijder ile Josue'yi kıyaslamıyorum. Et alamıyorsan, et suyu da çıkaramıyorsun. Bu Sneijder bugün et suyu olamaz. Asıl bulyon Wesley Sneijder oldu. Ayrıca De Jong niye alındı bilmiyorum? Panik alımı diyorlar buna. Geldiği gün pehlivan gibi dolaşıyordu ortada. De Jong, MLS'de hiç iyi değildi. İngiltere'deki De Jong değil artık. Çeviklik, çabukluk, fizik durumu, her şey aşağıda…

Nigel De Jong ile yollar ayrılmalı mı?

Ben artık De Jong'u saymıyorum. Galatasaray'ın bu futbolcuyu gelecek sezon için silmesini de yadırgamıyorum. Hiçbir zararı yok bence. O bölgede oynayan Tolga Ciğerci de istikrarlı değil. İyi performans sergilediği oldu ama istikrar yok. Ayrıca De Jong'a da az para vermiyorsun. De Jong gibi adamlara bence gerek yok. Getirilmemeli.

Bruma’nın yedek kalması…

Garry Rodrigues'in bu performansıyla Bruma'nın yedek kalması gayet doğal. 65. dakikada sok oyuna Bruma'yı, göstersin kendini. Bak ben yedek kalacak adam değilim desin. Bu hamle takıma fayda sağlayabilir. Böylelikle rekabet oluşur.

“Demba Ba’nın alacağı süre çok olmaz”

Demba Ba'yı getirirken planlamanın içine koymamışlardı. ‘Ya tutarsa’ diye getirdiler. Tutmazsa da canı sağolsun dendi. Demba Ba, sahada olduğunda ne olacak? Son haftalarda Cenk'i mi kesecekler? Nasıl oynayacak? Hamle yapmak için orada olacak. Maç kötü gittiğinde sürersin sahaya. Beşiktaş'ın bu gücü ve ritmine bakıyorum… İyi veya kötü Aboubakar da var ayrıca. Demba Ba'nın alacağı süre 40-45'i geçmez bence.

“Maç başlayınca vefa biter”

Trabzonspor'da Olcay, motivasyon konuşması yapacak oyuncu. Karakterli ve iyi bir oyuncu. Ekstra çalışacaktır. Olcay, Beşiktaş'tan oynayamadığı için ayrıldı. “Kulübede oturmak istemiyorum” dedi ve oynayabileceği bir takıma gitti. Olcay Şahan, Trabzonspor'da lider gibi oynuyor. Aradığı iklimi buldu, kuraktı, Trabzonspor'da çiçek açtı. "Ben Beşiktaş'ta oynardım" mesajını bu maçta Şenol Güneş'e vermek isteyecektir. Olcay Şahan'ın Beşiktaş'a vefası var. Doğru. Çok iyi ayrıldı Beşiktaş'tan… Maç başlayınca vefa biter.

Trabzonspor-Beşiktaş maçını kim kazanır?

Trabzonspor elbette eski Trabzonspor değil. Normal şartlarda Beşiktaş maçın favorisi durumunda. Trabzonspor, maçı kolaylıkla Beşiktaş'tan koparacak durumda değil. Beşiktaş da çok rahat kazanacak gibi durmuyor. Trabzonspor, yeni stadı MP Arena'da ilk golü yer. Beşiktaş da mesela ligin en az gol yiyen takımı. Beşiktaş da golü yer. Trabzonspor-Beşiktaş maçını tahmin etmek için kahin falan olmak gerek. Maçta çeşitli senaryolar, değişkenlikler elbette olacaktır.

“Rodallega büyük takım golcüsü değil”

Dame N'Doye varken Hugo Rodallega oynayamaz. İlk gün söyledim. Büyük takımda oynamakla küçük takımda oynamak farklı şeyler. Rodallega bana göre büyük takım golcüsü değil. 3 net pozisyona giren iyi bir golcü, minimum 1 gol atmalı. Daha üstünü atınca zaten Lewandowski oluyorsun. Ersun Yanal'ın gelecek sezon için ilk golcüsü Rodallega ise geçmiş olsun. Bence alternatif olabilir.

“Kulüpler kurallara uymaz ise sorumlusu Servet Yardımcı mı?”

Servet Yardımcı geldi, UEFA’da yönetime girdi, her şey düzelecek diyemeyiz. Çok etkili olacak durumda değil henüz. Şenes Erzik kendine çalışmıştı. Ayrıca şimdi Fenerbahçe randevu istese vermeyecekler mi? Servet Yardımcı’nın ağırlık ve tecrübesiyle ilerleyen dönemde fayda sağlayacağını düşünüyorum. Oraya başka kişileri de soktuğunda, güçlendiğinde daha faydalı olacaktır. Kulüpler belirli olan kurallara uymaz ve ceza alırsa bunun sorumlusu Servet Yardımcı mı olacak? Bu Servet Yardımcı’ya haksızlık olur.

The Şen…

Volkan Şen de literatüre geçti. İbrahim Çolak (The Colak) gibi... Volkan Şen psikolojisi diye bir şey var. Büyük futbolcu gol kaçırır. En babası 1 gol atınca iyi oluyor, 1.5 olunca ise star oluyor zaten. Volkan, "Ya golü  atamazsam?" diye düşündü tabi. Volkan Şen, büyük golcü, büyük asistçi olamayacak.

Barış Ertül’ün bu hafta güvendiği maçlar…

Bu hafta PSG, Lyon ve Manchester City ekiplerine güveniyorum. Biri 3 atar, diğeri 4 atar. Bu beni şaşırtmaz.

AJANSSPOR ÖZEL
Yasal Uyarı : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler