Şenol Güneş'e nazire... Arda Güler kendini tartıştırdı!

Cüneyt Muharremoğlu
04.11.2022 - 09:38 | Son Güncellenme: 04.11.2022 - 11:36

Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki yıldızı Arda Güler kendisi için "Oynatılmadığında kimse tartışmıyor" diyen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e Dinamo Kiev karşısında adeta yanıt verdi.

Şenol Güneş'e nazire... Arda Güler kendini tartıştırdı!

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, Avrupa Ligi B Grubu'nda deplasmanda Dinamo Kiev'i 2-0 yenerek  lider olarak son 16'ya kalırken öne çıkan isim Arda Güler'di. Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki yıldızı oynadığı futbol, attığı ve attırdığı golle adeta resital verirken akla Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in sözleri geldi. 

Şenol Güneş isim vermeden Arda Güler'i örnek vermişti

Şenol Güneş, sözleşmeyi imzalarken yapılan basın toplantısında isim vermeden Arda Güler için şu cümleleri kullanmıştı: "İsim vermek istemiyorum ama Türkiye'nin en yetenekli oyuncusu oynamadığında tartışılmayıp, benim gençleri oynatıp oynatmamam tartışılıyorsa arkasında bir şey ararım."

Jorge Jesus ilk 11'de şans verdi, öperek kutladı

Şenol Güneş'in bu açıklamasının üzerinden 1 hafta geçtikten sonra Fenerbahçe Teknik direktörü Jorge Jesus, Arda Güler'e Avrupa Ligi'nde büyük önem taşıyan Dinamo Kiev maçında ilk 11'de şans verdi. 22. dakikada ağları havalandıran 17 yaşındaki futbolcu, 45. dakikada Willian Arao'nun attığı golün asistini de yaptı. Jesus, attığı golden sonra Arda Güler'i atarak golü kutladı. (Fotoğraf Exxen'den alınmıştır.)

İlgini Çekebilir
Fener 17'lik Arda ile 16'ya!
Habere Git

Arda Güler kendini tartıştırdı

Dinamo Kiev karşısında 64 dakika oyunda kalan Arda Güler, kendisi için "Kimse tartışmıyor" diyen Şenol Güneş'e adeta nazire yaptı. 17 yaşındaki futbolcu, dün gece en çok konuşulanlar arasında 1 numaraya çıktı. 

Jude Bellingham'ı geçti

Avrupa kupalarında ilk golünü atan Arda Güler aynı zamanda bu sezon Dortmund'un yıldızı Jude Bellingham'ı geçmeyi başardı. 17 yaş 251 günlük Arda Güler, Avrupa kupalarının grup aşamasında bir maçta hem gol atan hem de asist yapan en genç oyuncu oldu. Daha önce bu rekor 19 yaş 98 günlük Bellingham'daydı.

Sergen Yalçın: Gördüğüm en yetenekli oyuncu

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü ve birçok kişi tarafından Türk futboluna gelmiş en yetenekli futbolcu sayılan Sergen Yalçın, geçen hafta içinde katıldığı bir televizyon programında Arda Güler için övgü dolu açıklamalar yapmıştı. Yalçın şöyle konuşmuştu:  "Arda Güler, benim gözümle gördüğüm en yetenekli yerli futbolcu. İnanılmaz yetenekli bir oyuncu. Bir aksilik olmazsa bence çok büyük oyuncu olur Arda Güler, Avrupa'ya gider. Arda Güler, yıldız oyuncu. Biz herkese 'yıldız' diyoruz ama bu öyle değil. İnşallah bozulmaz, sağlam gider. Avrupa'da büyük işler yapabilir. Hocası her gün onunla beraber, bizden daha iyi bilir. Bizim yorum yapmamız doğru olmaz. Antrenmanını, maçını, yemeğini, fizik gücünü görüyor."

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Ali Koç, Arda Güler transferi için masaya oturuyor
Habere Git

Jesus: Arda Güler'in taktiksel olarak öğreneceği şeyler var

Sergen Yalçın'ın Arda Güler konusunda topu attığı Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Dinamo Kiev maçı sonrası yıldız futbolcunun henüz eksikleri olduğunu söyledi. Jesus,  "Arda Güler henüz 17 yaşında. Çok yetenekli bir oyuncu. Fiziksel anlamda gelişmesi gerekiyor, henüz kırılgan. Fiziksel olarak gelişecek zamanı var. Taktiksel anlamda öğreneceği şeyler var. Onun üzerine baskı yüklemememiz ve olmadığı şeyleri ondan beklemememiz gerekiyor. Zamanla çok fazla gelişecek ve çok önemli bir oyuncu olacak. Buna hiç şüphe yok'' dedi.

300 dakikada 3 gol 1 asist

Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki yeteneği Arda Güler bu yıl Jorge Jesus yönetiminde tüm kulvarlarda 12 maçta 300 dakika şans buldu.  Kasımpaşa'ya karşı 2 ve dün gece Dinamo Kiev'e 1 gol attı.  Arda Güler, bu sezon ilk asistini de dün gece yaptı. Fenerbahçe formasıyla tüm kulvarlarda 28 maça çıkan 17 yaşındaki futbolcunun toplamda 6 gol 6 asisti bulunuyor. 

Senin için hazırladığımız haberler