"Şenol Güneş'in kenarda olmaması Beşiktaş için avantaj bile olabilir"

29.09.2017 - 10:56 | Son Güncellenme: 29.09.2017 - 10:56

"Şenol Güneş'in kenarda olmaması Beşiktaş için avantaj bile olabilir"

Misak-ı Milli sınırları içinde her yerde 'çiçekler açar'

"İzmir'in dağlarında da, Konya'nın dağlarında da 'çicekler açar'. Türkiye Cumhuriyetinin misak-ı milli sınırları içinde her yerde 'çiçekler açar'. O çiçeklerde ülkenin ayrıştırıcı değil birleştirici unsurlarıdır. Bu unsur birleştirici hatta en birleştirici unsurudur. Sözün özü Konyaspor taraftarını kutluyorum. Konya'nın aydınlık yüzünü buradan selamlıyorum"

"Atatürk ve İzmir marşı bir kez daha söylüyorum bu ülkenin birleştirici unsurudur. Siyasetler üstü değeri ve vizyonudur, siyaset üstü duruşudur, siyasetler üstü yönüdür. Gelecekte gelişen Dünya üzerinde var olacak isek bu değerler bu vizyona borçlu olacağız. Vizyonu ve Milli değerleri özümzer isek, bizi biz yapan, dinimi istediğimiz gibi yaşamızı sağlayan, özgür ve bağımsız şekilde bir millet olabilen, bayrağımızın dalgalanmasını sağlayan vizyona hakaret ederek küçük düşürerek geleceğimiz olmadığını kavranması gerekiyor. Konyaspor'un taraftarını bu tezahüratı siyasi olmamıştır, çok anlamlıdır. İzmir Marşını ve Atatürk'ü siyasi unsur ve silah olarak görenler ayrıca tehdit olarak görenlere tokat gibi cevaptır. Konyaspor taraftarını kutluyorum"

"Konyaspor'u kutluyorum ilkleri yaşıyorlar"

"Konyaspor'u kutluyorum ilkleri yaşıyorlar. Başından sonuna iyi oynadığı maçı kazandı. Bunların hepsi bir sürecin, devamlılığın sayesinde oldu. Aykut Kocaman vizyonu ve planlaması ile Türkiye kupasını alan ardından Avrupa'da ilk galibiyetini alma konusuna gelen Konyaspor başarılı oldu. Bu yolda devam ederse takım halinde Konyaspor'un kazandığı bir Avrupa kupasını bile konuşabiliriz. "

"Vitoria Guimaraes uygun rakipti Konyaspor için. Braga en üst seviyenin bir altı. Vitoria Guimaraes iki alt sırada. Bizim ligde ilk 10'a giremez. Konyaspor yapması gerekeni yapmıştır. Tebrik ediyoruz Konyaspor'u"

"Üst düzey takımlar çok iyi basıyor artık o yüzden topu arkadan iyi çıkaran isimler Skubic gibi daha önemli noktaya geldi"

"Adebayor olsaydı bu maç 2-1 değil 1-2 olurdu"

"Sırtını kaleye dönük oyanyabilen, takımın eksenini üçüncü bölgeye taşıyan forvet önemli. Topu nerede alacak nereye isteyecek. Adebayor referans noktası oluyor Abdullah Avcı'nın takımında. Adebayor'un yokluğu büyük bir handikap dedik. Olsaydı onun gibi bir oyuncu bana göre kaybetmezdi. "

"Taktik olarak takım oturmuşluğu, oyuncu tecrübesi ile Braga karşısında çok fark yok M.Başakşehir takımının. Kolay lokma olmayacağını söylemişti. Adebayor olsaydı bu maç 2-1 değil 1-2 olurdu"

"Emre Belözoğlu olgunluğunun zirvesinde. Herhalde 'bu aklım 10 sene önce bende olsaydı farklı olurdu' diyordur. Şu yaşındaki atletik görüntüsü ve devamlılıpı şle birçok oyuncuya örnek oldu"

"Bu cezaların hepsi doğrudur ve azdır ayrıca caydırıcılığı yoktur"

"Hep tekrar oluyor ama boşuna olmuyor. Söyleye söyleye bir çok şeyi yaptırdık. Bunlar hergün bu mikrofonlardan konuşmamız için en büyük motivasyon kaynağı olduğunu söyleyelim. 'Hak mahrumiyeti' konusu patinajdır, ciddiyetsizliktir. Geçenlerde Fikret Orman konudan bahsetmişti."

"Hacıosmaoğlu 765 gün başkanlık yaptı, 500 küsür gününü hak mahrumiyeti ile geçirdi. Gücünden hiçbir şey kaybetmeden görev yaptı. Böyle bir ceza alan insanın hiçbir gün rahatsız duymadığı, seçme seçilme hakkını kaybetmediği bir cezadır. Bu uygulamalarda devam edecek."

"Bu cezaların hepsi doğrudur ve azdır ayrıca hiçbir caydırıcılığı yoktur. Önder Fırat'a verilen cezadan 4 dakika canı sıkılmamıştır. Gelen para cezalarını ceplerinden öderlerse farklı olur. Bu paraları kulüpler ödüyor. Ben şirketin arabası ile trafik cezası yediğim zaman benim maaşından kesiliyor. Suç işlersen bedeline katlanırsın. Dünya'nın her yerinde bu böyledir. İki defa 100'er bin liraya kessinler bakalım yapabiliyorlar mı?"

"Tereddüt ediyorsan devam ettir"

"VAR ile ilgili bir bilgi vermek istiyorum. VAR uygulamasında saha içi karar süreçlerinde bilgisayar hakemlerinin saha içi tartışmalar ve üzerinde sürekli olarak oynanıyor. Bu sistemden faydalanmak lazım."

"Aykut Kocaman'ın bahsettiği pozisyon için VAR konusunda bilgi vereyim. Ofsayt konusunda 70-80 cm. içinde önemli bir hata var. VAR başladığı yerlerde yardımcıları özellikle uyarıyolar emin isen bayrağı kaldır. İnsan hata yapabilir. Tereddüt ediyorsan devam ettir diyorlar. VAR izliyor eğer yanlış ise bayrak kaldırma diyorlar. Bırak atak sonlansın ki yanlış kaldırırsan pozisyon kaybolur. "

"Fenerbahçe, Beşiktaş'ı çatır çatır yenmedi"

"Fenerbahçe, Beşiktaş maçında iyi oynadı. Özellikle Fenerbahçe ilk yarıda iyi oynadı. Maçın genelinde iyi mücadele etti. Şunu herkesin bilsin ki, Fenerbahçe'nin daha önce oynamadığı kadar öne ve çabuk oynadığını gördük. Ozan ve Josef'in oyunu yükseldi. Bence bu kadar iyi oynamasında Beşiktaş'ın iyi olmasının da katkısı var. "

"Fenerbahçe, Beşiktaş'ı çatır çatır yenmedi. İkinci yarıda bu kadar mahkum oynayan, büyük takım karşısında adeta bir 'Anadolu takımı' gibi oynayan üstelik kendi sahasında oynayan bir takım, rakibinin de skoru etki edecek iki tane hatası olduğu yerde Aykut Kocaman kusura bakmasın objektif konuşmadı.  Aykut Kocaman'ın böyle konuşmaya ihtiyacı yok. Aykut Kocaman'a kimse Fenerbahçe, Beşiktaş gibi niye oynayamıyor diyemez"

"Beşiktaş takımı üç senedir bunun üzerine çalışma yapıyor. Bu kadroyu hergün bir kademe geliştirmeye çalışıyor. Birbiri ile oynamaya alışan gelişen, aynı teknik adamla oynamaya çalışan takım. Fenerbahçe ise bu dönemlerinin %80'ini kaybetti. Pereira ve Advocaat ile zaman kaybeden. Fenerbahçe 1,5 yıl fitness çalışmadı. Neto ve Janssen'i daha 20 gün önce takıma kazandırmış bir yönetimin hocası olarak Beşikaş ile aynı futbolu oynamasını beklemek haksızlıktır. Beşiktaş ile bu mücadeleyi vermesi başarıdır. "

 

Şekip Mosturoğlu'nun açıklamaları hakkında

"Yıllardır bunları izliyoruz. Kim daha çok laf sokacak. Kim lafın altında kalmayacak. Biri bir düzeysizlik yapıyor diğeri başka düzeysizlik ile onu yenmenin derdinde. Hasan Çetinkaya'nın kafasının yarılması doğrudur, Beşiktaş başkanının bizim stadımızda olmuyor sözü ne kadar yanlış ise Şekip Mosturoğlu'nun 'VAR olsaydı şampiyonluk sayısı daha az olurdu' söylemi de o kadar yanlıştır. Bu açıklamaların çoğunda yanlışlık vardır. Tek taraflı bakarak yapılan açıklamalar. Hiçbiri diğerinden daha iyi niyetli yada kötü niyetli değil. Hiçbirinin şampiyonluğu daha temiz ve daha kirli değil." 

"Bir yönetici diğer yöneticiye kendisinin %100 haklı olduğu konusunda giderse biz bir 15 senedir bunları konuşuyuroz bir 15 sene daha konuşuruz. Dünya yerinde durmuyor,  spor kültürü ve rekabeti, teknik, taktik, bilim tüm unsurlarla spor ileriye gidiyor ama biz geriye gidiyoruz. "

"Beşiktaş-Trabzonspor maçı çok enteresan olacak"

"Beşiktaş'ın eksiklerinden başlarsak ki konuşulacak çok şey var. Beşiktaş'ın futbol kalitesi, saha ve seyirci avantajı ile birlikte ciddi şekilde avantajlı olacaktır. Fakat bu ortamda çok enteresan bir karşılaşma olacak. Beşiktaş takımında eksiklerden başlarsak Şenol Güneş'in olmaması avantaj bile olabilir. Son dönemdeki kontrolü kaybeden hareketleri ile takıma zarar veriyor. Trabzonspor'a bütün organik bağı, geçmişine rağmen sonuçta profesyonel. Şenol Güneş'te işler kötü gidince dağılma gibi bir durum var. Şenol Güneş takımı her şekilde iyi çalıştıran ve iyi bir teknik adam. Beşiktaş Bilic döneminden beri ofsansif olarak sürekli üzerine koyan bir takım. Bugün o perfromansı sağlayacak bir takım olacaktır."

"Quaresma yok Lens var. Herkes Ali Palabıyık hakkında konuştu ama Quaresma hiç konuşulmadı. Quaresma oyuna konsantre olduğu zaman müthiş bir oyuncu ama o motivasyonu bozulursa, kafayı bir takarsa herşeyi çöpe atıyor. Takımına tırnak içinde 'ihanet' ediyor. Kimse Quaresma'yı görmedi. Quaresma'nın ilk hareketi kırmızı kart. Ali Palabıyık sarı ile geçiştirdi. Kötü niyetli sarı kart mı gösterirdi. Oyunu tutayım, maçı elimde tutayım. Dengeleri bozan adam olmamayım diye insiyatifini böyle kullandı. Quaresma oradan gitti ikinci sarıyı arayıp atıldı. Lens şu an Quaresma'nın yarısı kadar katkı vermedi. Üstelik Trabzonspor'un birinci bölgesi istikrarsız bir bölge, alternatifi yok. Böyle bir ortamda Lens sırıtmaz."

"Kritik yer Tolgay-Medel ikilisi. Beşiktaş'ın en önemli bölgesi Atiba-Oğuzhan ikilisi çünkü bu ikilinin performansı ile hem ofans hem defans dengesi ve geçişlerini iyi yapan bir takımdı. Trabzonspor'un orta sahası da kuvvetli. "

 

"Eğer Esteban kadroda ise Ersun Yanal görevi bıraksın"

"Ersun Yanal'ın bir ayağı çukurda. Dün gelen bilgi Beşiktaş'a yenilmese bile gönderilebileceği söyleniyor.  Geçen sezon ikinci yarıdaki Trabzonspor performansı, yeni transferler, Yusuf ve Abdülkadir'i kazanması, Gençlerbirliği maçını Abdülkadir'i tercih ederek geriden gelip kazanması, Başakşehir deplasmanında böyle bir kadro ile çıkması önemliydi. "

"Ersun Yanal izah edilemeyecek şekilde birinci bölgeyi yönetemiyor.  Onur'un sakat bilgisine ulaştık ama Onur'un sakat olduğu yerde Esteban tercih edilmesi lazım. Onur sakat sakat oynayacak. Trabzonspor'un Alanyaspor maçını 3-0'dan 4-3 kaybetmesi sıradan bir olay değil. Halı sahada bile yenmeyecek goller yiyen Trabzonspor defansı var. Esteban soyunma odasında önünde oynayan isimlerle kavga ediyor. Çıkmıyorum ikinci yarıya diyor. Bu takımın kalecisisin. Bu nasıl bir egodur. Devreye 3-1 girildi. Soyunma odasını karıştırdın. Ersun Yanal'da bu takımın patronu öyle mi? Onur sakat olduğu halde bugün oynayacaksa, eğer Esteban kadroda ise Ersun Yanal görevi bıraksın. Esteban kimi istiyorsa onu getirsinler. "

"Koskoca Ersun Yanalsın. Bu takımını 2-3 ay önceden almadın. Bu oyunculardan bir stoper ikilisi bulamadın gittin, Okay'ı orta sahadan alıp stopere koydun. Beşiktaş maçının antremanlarında bile stoper ikilisini bulamıyorsun. Ersun Yanal çok çekinirse Beşiktaş maçında Bero'yu bile oynatabilir. Ersun Yanal korkunca Bero'yu oynatıyor. Birinci bölge karman çorman zaten. Sosa ve Kucka'nın yeri garanti, ön bölgede ne kadar oynarsa Ersun Yanal o kadar korkuyor"

Tudor'un Selçuk İnan tercihi hakkında

"Galatasaray zevk veriyor. İyi oynuyor ve film gibi bekliyorum maçın başlamasını. İyi takım ise kim olursa olsun İzlanda Milli Takımı olsun izliyorum. Mariano müthiş bir sağ bek dedik. Sabri'den sonra Cafu gibi olur dedik. Gomis'e kim diyebilir. Fernando bir yıldız. Ndiaye ve Fernando ikilisini monte edip Tolga'dan çok iyi performans alıyor. Tolga oynayamıyor Feghouli zaten az oynuyor. Antalyaspor maçınının ikinci yarısını bizim gibi izledi Tudor. Feghouli'nin ne kadar iyi oyuncu olduğunu son maçta gördük. Feghouli'ye fırsat geldi."

"Karabükspor maçı kolay maç diyorsan ve Selçuk İnan'ı da tolere eder bu takım. Dolayısıyla kolay galibiyet gelecek bir maç ve Selçuk İnan ile bu galibiyeti törpülüyorsun"

"Fenerbahçe, Akhisar karşısında kazanırsa şampiyonluk adayı"

"Özgüven olarak üzerine koyan bir Fenerbahçe var. Aykut Kocaman'ın üç büyük talihsizliği var. Birinci kötü bir yönetim var. Janssen'i bir ay önce alsalardı daha iyi olurdu. Bir başka handikap, takımın özgüven erozyunu vardı. Üçüncüsü Aykut Kocaman takımı özellikle atletik olarak çok zayıf aldı. Takım atlet bir takım oldu. Beşiktaş maçında gördük. "

"Fenerbahçe kazanırsa son beş maçının dört tanesini alan hatta son üç maçını kazanıp seri yakalayan bir ekip olacak. Tek yenilgileri var Başakşehir maçı. O maçta da son 20 dakikasına baktığın zaman son anda nasıl yenildiğini görüyoruz. Fenerbahçe büyük bir fırsat yakaladı. Fenerbahçe bu eşikten geçerse şampiyonluk adayı olur. Fenerbahçe'de çok eksik var. Akhisar deplasmanı kolay bir deplasman değil. Janssen'in katkısı büyük, Ozan ve Mehmet Ekici'nin katkıları Kameni'nin kalede kredi üreterek birinci kaleci olması takımı derleyip toparlıyor. 

"Hasan Ali oynayacaksa bir bir buçuk antreman ile oynayacak. Skrtel - Neto ikilisinin olmaması Neustadter ve M.Topal oynaması sıkıntı. Yetişir ve oynarsa Skrtel tıpkı Hasan Ali gibi az idmanla maça çıkacak. Oynatıkların hiçbiri fit olmayacak. Fenerbahçe'nin öne oynamaktan başka alternatifi yok. Böyle bir birinci bölge ile kontrollü bir anlayışla devam ederse olmaz bu iş"

AJANSSPOR – Spor dünyasından öne çıkan gelişmeler, Türkiye’nin spor ekranı S Sport’ta masaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı Sabah Sporu Extra programında Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, analiz, görüş ve tespitlerini paylaştı. Barış Ertül’ün S Sport’ta yaptığı değerlendirmeler şu şekilde:

Senin için hazırladığımız haberler