Şenol Güneş'le yollar ayrıldı!

Salim Manav
09.09.2021 - 14:20 | Son Güncellenme: 10.09.2021 - 23:10

Son dakika spor haberleri... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile yollarını ayırdı. İşte detaylar...

Şenol Güneş'le yollar ayrıldı!

Son dakika! Türkiye Futbol Federasyonu A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş ile karşılıklı anlaşarak yolların ayrıldığını açıkladı.

İşte Şenol Güneş'in performansı

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemize önemli başarılar yaşatan değerli hocamız Sayın Şenol Güneş’e görev sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz."

Şenol Güneş'in son dönem A Milli Takım kariyeri

1 Haziran 2019 tarihinde milli takımın başına geçen Şenol Güneş, son döneminde ay yıldızlı takım ile 32 maça çıktı. Tecrübeli teknik adam bu 32 maçta 15 galibiyet alırken, 10 beraberlik elde etti. Şenol hoca bu çıktığı maçlarda da 7 mağlubiyet aldı.

Löw reddetti

Şenol Güneş'in istifasının ardından A Milli Takım'da Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından yerli ve yabancı hoca adayları belli oldu.

Almaya Milli Takımı ile yollarını Temmuz ayında ayıran Löw gündeme gelsede 61 yaşındaki çalıştırıcı 15 yıl süren Almanya Milli takımı teknik direktörlüğü sonrası bir süre takım çalıştırmak istemediğini federasyon yetkililerine iletti.

Yerli adaylar arasında Çalımbay bir adım önde

Federasyonun yerli teknik adam adayları arasında ise Sivaspor Rıza Çalımbay, Samet Aybaba, Okan Buruk, Aykut Kocaman ve Emre Belözoğlu isimleri yer alıyor. 

Yerli adaylar arasında Çalımbay ismi ön plana çıktı. 

Özdemir ve yönetimi kararını verecek

Başkan Nihat Özdemir ve yönetim kurulu, kısa süre içinde ay yıldızlı ekibin yeni teknik adamını belirleyecek.

Senin için hazırladığımız haberler