Şenol Güneş'ten EURO 2020 mesajı: "Beklenti yüksek..."

11.10.2019 - 20:41 | Son Güncellenme: 11.10.2019 - 23:41

Şenol Güneş'ten EURO 2020 mesajı: "Beklenti yüksek..."

A Milli Futbol Takım teknik direktörü Şenol Güneş, 1-0 mağlup ettikleri Arnavutluk karşılaşması sonrası basına açıklamalarda bulundu.

Güneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Olağanüstü zor bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir dönemde stresli ve zor bir maç oynadık. Oyundaki eksiklerimizi, attığımız golle giderdik. Bütün taraftarlara teşekkür ediyorum. Aslında bu maçta çok da analiz yapmak istemiyorum. Fransa maçına hazırlanacağız. Şehitlerimiz var. Şehitlerimize sebep olanlara Allah daha beterini versin. Bu acıyı biz paylaşırken, onların da bu acıyı tatmasını diliyorum. Bundan beslenen birileri var. Ülke dışında çıkmak istemiyoruz, kimseye dokunmak istemiyorum ve huzurlu yaşamak istiyoruz. Askerimizin yanındayız. Sözlerin de anlam taşımadığı dönemdeyiz. Birileri terörü besliyor."

Kravatın maçla ne alakası var? Ben Damat'ın reklamını yapıyorum. Elbiseyi bana gönderdiler, giydim. Bunları kim diyor, bilmiyorum. Geçen maçta da böyle zorlandık. Özellikle Andorra maçında. Aynı şekilde golü bulduk. Oyuncularımızın kazanma ruhu ve taraftarların desteğiyle oyun eksiklerimizi tamamladık. Rakibimiz final maçını oynadı. Az pozisyon bulduk ama değerlendiremedik. Çok analiz yapmak istemiyorum. Kazanmak istiyorduk. Sonunda kazandık. İstenen sonuçtu. Ciddi olarak yapacağımız şey Fransa maçına hazırlanmak. Beraberlik istemem. Bizim takımımız da hiç berabere kalmadı. Futbol adına iyi şeyler yapmak istiyoruz. Futbolun yorumunu yapmadan, şehitlerimize sebep olanların konuşulmasından yanayım. Askerimiz ve sivil insanımız bizim evladımız, kardeşimiz. Maalesef şehit sayımız fazla. Ülkemiz yıllardır terörle uğraşıyor. Böyle bir dönemde yorum yapmak bile zor.

Fransa maçı rahat oynayacağımız bir maç olacak. Bir an evvel şampiyonaya gitmek isteyen oyuncularımız var. Beklenti yüksek. Oyuncularımız sonuçlara katkı yapmak istiyor. Arnavutluk maçına final maçı dedik. Gerginliği artırdı. Fransa maçı inşallah daha farklı olur oyun olarak. Güçlü bir rakip.

Oyuncuların bireysel analizini yapmayacağım. Rakibe hücum ettiğimizde çok top kaybı yaptık. Futbol adına kısır bir maç oldu. Kazanmak önemliydi, sonuçta da kazandık. Bütün oyuncuları tebrik ediyorum.

Arnavutluk ilk maça göre daha kompak oynuyorlar. İkinci ve üçüncü bölgede etkili bir takım. Defansını rahat bırakırsanız, uzun toplarla etkili çıkıyorlar. Bu maçı da kazansalardı şansları olacaklardı. Fizik olarak da iyi bir takım. Maçı taşıyacak oyunculardan kurulu bir takım. Onları da tebrik ediyorum.

Bu tip maçları kazanmak önemli. Bu da bir tecrübe. Katıldığımızda bu tecrübe ikiye katlanacak. Oynayamayan oyuncu da oynayabilir. Oyuncularımız iyi, iyi niyetli. Fenerbahçe'nin sahasında bütün takım taraftarlarının desteğini vurgulamak gerekir. Ne renk olursa olsun...

Senin için hazırladığımız haberler