Şenol Güneş'ten İstanbulspor Maçı Sonrası Fenerbahçe Derbisi Sözleri

Orhan Gülek
18.03.2023 - 21:42 | Son Güncellenme: 18.03.2023 - 21:58

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında evinde İstanbulspor'u 3-1 mağlup eden Beşiktaş'ta Şenol Güneş, maç sonu Fenerbahçe derbisine değindi. İşte detaylar

Şenol Güneş'ten İstanbulspor Maçı Sonrası Fenerbahçe Derbisi Sözleri

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta mücadelesinde Beşiktaş sahasında İstanbulspor'u konuk etti. Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmayı siyah-beyazlı ekip 3-1 kazandı.

Karşılaşma sonrası Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçı değerlendirirken, milli ara sonrası oynayacakları Fenerbahçe derbisi hakkında da konuştu.

"Çok orta yaptık ama isabetsizdi"

Maçın genelinde oyunun hakimi olduklarını ifade eden Güneş, "Pas yüzdemiz, orta yüzdemiz düşündüğümüzün altında. Top kayıplarımız var. Çok orta yaptık ama isabetsizdi. Bazen buluşturamadık. Oyun beklenen şekilde başladı. İstanbulspor, alanında kalıp kontraya çıkmaya çalışıyordu. İlk yarı buna izin vermedik. Rakip sahaya çok yavaş gittik. Oyun kontrolü bizdeydi. Gol duran toptan geldi. İkinci yarıda atılan şutumuzda gol oldu." dedi.

"İyi taraflardan birisi 3 puan almaktı"

3 puanı hak ettiklerini ifade eden Güneş, "Oyunun rahat olması beklenirken rakibin kontraya çıkmasına 2-0'dan sonra izin vermek bana çok tuhaf geldi. Alex çok önde kaldı. Orta saha Gedson ve Amir'e kaldı. Alex ve Redmond'un daha iyi iş yapmasını bekliyordum. Daha sonra gol attı ama neticeye katkı verdi. Top kayıplarımızı azaltan, rakibine ilk yarıda olduğu gibi baskılı olan oyunumuz olması gerekirdi. İyi taraflardan birisi 3 puan almaktı. Hak ettik." dedi.

İlgini Çekebilir
Cenk Tosun: "Aboubakar ile sahada olmayı seviyorum"
Habere Git

"Daha iyi olmak için bu eksikleri düzelteceğiz"

Takımdaki sakat oyuncuların durumuna da değinen Güneş, "İstanbulspor kötü bir takım değil. Son 3 haftaya bakarsak biz Sivas'a kaybettik, onlar 3 tane attılar. Bütün oyuncularımız maçın önemini biliyordu. Ellerinden geleni yaptılar. Daha iyi olmak için bu eksikleri düzelteceğiz. Ghezzal'ın gelmesi iyi oldu. Tayyip ve Massauka'nın sakatlığı var. Sakatlığı yarın belli olacak." şeklinde konuştu.

"Kalecileri de sayarsak 14 olacak"

Fenerbahçe derbisine ilişkin görüşleri de sorulan Şenol Güneş, "Milli arada kaleciler hariç 12 tane oyuncu bizimle olmayacak. Kaleciler ile birlikte 14. Ana iskeleti teşkil ediyorlar. Bir de gelişleri geç tarih. Bazı giden oyuncularımız çarşamba oynayacak. Gelişleri perşembe-cumayı bulacak. Aynı şey rakipler için de geçerli tabii. Özellikle derbi maçının o döneme rastlaması iyi olmadı. Neyin çıkacağını o zaman göreceğiz. Çarşamba gününe kadar izin verdik burada kalanlar için. Sonra çalışacağız. Hafta sonu da bir hazırlık maçı yapacağız." dedi.

Beşiktaş'ta yeni hedef Fenerbahçe

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 49'a yükseltirken İstanbulspor, 24 puanda kaldı. 

Süper Lig'in 27. hafta mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Fenerbahçe'yle karşılaşacak. İstanbulspor ise sahasında Fatih Karagümrük'ü konuk edecek. 

Senin için hazırladığımız haberler