Şenol Güneş'ten flaş transfer açıklamaları! Burak Yılmaz, Costa...

10.07.2017 - 10:51 | Son Güncellenme: 10.07.2017 - 10:51

Şenol Güneş'ten flaş transfer açıklamaları! Burak Yılmaz, Costa...

AJANSSPOR -  Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısı düzenledi.

Öne çıkan açıklamalar şu şekilde:

"Rakipleri güzel futbolla yenmek istiyoruz"

"Bütün takımlara sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Geçen sene başarılı olanlar vardı. Sıkıntılı olanlar da vardı. Bütün rakiplere önem ve değer veriyoruz. Biz olmasak ya da onlar olmasa bir anlamı olmaz. Rakipleri güzel futbolla yenmek istiyoruz. Bütün taraftarların beğeneceği futbolu sunmak istiyoruz.

Sıkıntılar her zaman olacaktır. Sezon başlangıcına kadar önemli olan bunları halletmektir."

"Stoperi şu an yeterli görüyorum"

"Pepe ve Quaresma ikisi de izinli. Her futbolcunun çalışması kadar da dinlenmeye de ihtiyaç var. Geç gelmeleri de bize olumsuz yansır. Pepe kariyeri ile ilgili saygıyı zaten hak ediyor. Karakter ile ilgili eleştirilebilir görüntüleri vardı ama iyi karakterli olduğunu öğrendik. İnsanlar hata yapabilir ama önemli olan bunu sürdürmemektir. Bunu da onda gördüğümüzü düşünüyorum. Stoperi şu an yeterli görüyorum."

"Burak Yılmaz ve Volkan Şen..."

"Ben bütün düşüncemi yönetimi söylerim. Kararı da yönetim kurulu var. Alınabilirliği çok önemlidir. Yönetime hiçbir zaman, 'Şunu alın' demedim. Alınma aşamasında da haksızlık oldu.

Biz yetişmiş oyuncular, hocalar yetişmesi için çaba gösteriyoruz. Yetiştikten sonra da çabuk harcıyoruz. Arda oyuncu ve karakteriyle çok düzgün bir oyuncu. Yaptığını doğru bulmuyorum. Ama buraya gelmişse olaylar sadece onun hatası değil.

Burak da Volkan da yetenekli oyuncular. Milli takıma da yetenekli oldukları için alındılar. Karakter olarak da olumsuz olduklarını düşünmüyorum. Alınıp alınmaması gündeme gelirse konuşuruz ama bana gelen bir şey yok. Teknik olarak olumlu bakarım. Taraftar da merak etmesin. Bu camiya girdikten sonra olumsuz bir şey olmayacaktır. Volkan Şen ve Burak Yılmaz ile ilgili net bir şey yok. Teknik olarak olumsuz değilim hiçbir oyuncuya."

"Şampiyonlar Ligi'nden gruptan çıkmak..."

"Final oynamak, şampiyonluk hayalimizdir. Bunu zor görüyorum. Henüz bu yatırımları yapmıyoruz. Biz zoru başarmayı istiyoruz. Tecrübe olarak sıkıntılı olduğumuzu düşünmüyorum. Güzel futbol oynamak ve Şampiyonlar Ligi'nden gruptan çıkmak Beşiktaş için ilk hedeftir."

"Talisca yanlış yaptı"

"Talisca, evet yanlış yaptı doğru. Zaten kiralık ama bizim oyuncumuz benim bildiğim kadarıyla. Giderken annesinin rahatsızlığından izin istedi. O da olsa sonrası için izin istemesi lazım.

Sonuçta onu oyuncu değil, doktorlar tedavi edecek. Üzücü bir durum tabii ki. Geç geldiği için idman eksiği de olacak. Olumsuz baktığını, doğru yapmadığını söyledim.

Aynı şey Aboubakar için de var. Öğreteceğiz. Yapacak bir şey yok. Var olan sorunu nasıl çözeceğiz ona bakacağız. Her çalışan kendine çalışır. Çok çalışırsa dünya çapında bir oyuncu olur. Zaten onu bırakırken neden bıraktılar? Yetenekli oyuncuyu kim neden bıraksın? Demek ki eksikleri vardı.

Egolarımızı şişirmeyelim. Egolarımızı öldürelim. Egoları öldürürken de Talisca'yı öldürmeyelim. Geçen sene Sosa ile farklı durum vardı. Sosa bizim oyuncumuzdu. Keyif alacak, coşku işi bu. Seversen yaparsın."

Marcelo kalacak mı?

"Biri tezgah mı hazırlıyor? Bu da manşet olsun. Ben bunu anlamadım. Koyun satmıyoruz, koyun almıyoruz. Ben kendisiyle konuştum burada kalmasından memnun. Alacaksa al zaten. Yoksa alma kardeşim. Benim aklım almıyor bazı şeyleri. Aynı şeyler Oğuzhan için de geçti. İyi oyuncu bende oynayacak. Daha iyi takım ve para varsa zaten gider. Uzuyorsa işin muhabbeti. Futbol oyun tarafı olmadan değeri olmaz. Satılsa doğru olmaz ama beni aşar konu.

Bugün antrenmanlarda kaleciler hariç 19 oyuncumuz var. Hücuma dönük mevkiide sıkıntılar var. 20'nin üzerine çıkmamız lazım. 20-25 oyuncu olması gerekiyor. Daha transfer ayındayız. Başkan ve yönetim de sağ olsun çalışıyorlar. Süper Kupa maçında Cenk oynar ama daha sonrası için iş zorlanacak. Geçen sene eylülde yaptık ve tuttu. Her zaman olmayabilir. Transfer ne kadar erken olursa o kadar iyi."

Diego Costa, Gignac....

"Marcelo, Tosic, Mitrovic ve Atınç vardı. Şimdi de Pepe geldi. Franco ve Milosevic de şans bulamayacağı için gidebilirler.

Mustafa ile teknik olarak gitmesini istemem. Cenk olmadığı zaman santrafor da yok. O yüzden gitmesine karşıyım. Aboubakar'ı tabii düşünüyorum ama iş uzuyor. Uzaması da doğru değil. Aboubakar olursa düşüneceğimiz forvetlerden bir tanesi. Aboubakar kafa atmıştı herkes şimdi, 'Neden alınmıyor?' diyor. Burak da olunca konuşuluyor. Gomez zaten gelmiyor. Gignac da iyi oyuncu. Alabileceğimiz oyuncu biraz ekonomiye uygun olacak.Costa da gelirse, 'Hayır' demem."

"Elimizde şahane bir oyuncu grubu var"

"Şampiyon olmak için çok çalışmalıyız. Elimizde şahane bir oyuncu grubu var. Sıkıntılar da var. Forvette bir oyuncuya ihtiyaç var onu mutlaka almalıyız."

"Santrafor ve açık oyuncusu şart"

"Gökhan Töre'nin sakatlığı nedeniyle de kanat oyuncusu gerekiyor. Bunların kim olacağı ile ilgili de yönetimin çalışması var. Gidenler de olacaktır. Santrafor ve açık oyuncu olmak üzere iki oyuncuya ihtiyaç var.

İlk hazırlık kampını burada geçirip Çin seyahati planı vardı. İklim olarak farklılık olabilir görüşü de vardı. 17'yi 18'ine bağlayan gece gidip 19'unda maç yapıp dönmek isteriz. Sonra da Valladolid, Sociedad ve Betis ile maç yapacağız. Şu anda hazırlık dönemi olarak rakipler bunar.  16'sına kadar İstanbul'da çalışacağız."

Gökhan İnler neden ayrıldı?

"Gökhan İnler'le konuşmadım. Oynama şansında sıkıntı olduğu için ayrılmıştır. Atiba, Oğuzhan, Tolgay, Necip, Gökhan arasında bir yarış olacak. Benim orada bir talebim yok. Yönetimle görüştü. Zannederim bu yüzden ayrıldı. Gökhan'dan insan ve oyuncu olarak memnunum ama kullanamadım. Bunlar üzücü durumlar."

"Yusuf Erdoğan'a uzak değilim"

"Yusuf'u 1461'e geldiğinden tanıyorum yetenekli hızlı bir oyuncu. Volkan, Burak için de aynısı geçerli. Son kararı yönetim ve başkan verecek. Olumsuz bir oyuncu değil. Trabzonspor'dan neden ayrılıyor bilemiyorum. Türk oyuncu olarak bunlar. Yabancı da olabilir."

"Yardımcı hoca..."

"Tamer Hoca iki sene beraber çalıştık. Daha sonra ayrılmak istedi. Ayrıldı ve Göztepe'ye gitti. Çalışma yetkisi de aldı. Böyle bir tercih yaptı. Saygı duyuyorum. Şu an yardımcı hoca da düşünmüyorum."

Lens, Ben Arfa ve Babacar değerlendirmesi

"Caner daha çalışıyor ama zamana ihtiyacı var. Daha Caner'i görmedik. Çalışmalara katılımı çok iyi. Müsabaka oynamak çok farklı. Beyin ve adele arasında sakatlık sonrası sıkıntı olabilir. Çalışmasından da memnunum.

Savunmamız yaşlı diyorsunuz. Ama genç  oyuncu aldık da ne oldu? Mitrovic, Franco ve Milosevic genç değil mi?

Lens, Ben Arfa daha önce konuşuldu. Bunlar iyi oyuncular. Karakteri ve ekonomisi de uygunsa değerlendirilebilir. Babacar da konuşulan oyunculardan. Aboubakar ve Demba  Ba olsa bu kadar ısrar etmezdim."

YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. KAYNAKSIZ KULLANANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.

Senin için hazırladığımız haberler