Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Sivasspor Maçından Sonra Konuştu

Akın Ungan
04.02.2023 - 18:38 | Son Güncellenme: 04.02.2023 - 20:05

Süper Lig'de Beşiktaş, Sivasspor deplasmanında 1-0 kaybetti. Teknik direktör Şenol Güneş, taraftarın yönetime yaptığı istifa çağrısı hakkında konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Sivasspor Maçından Sonra Konuştu

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Demir Grup Sivasspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Siyah-Beyazlı takım, zorlu Sivas deplasmanında 1-0 kaybetti. Mücadelenin ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş açıklamlamalarda bulundu. Takımı ve oyunu eleştiren Güneş, sakatlanarak oyuna devam edemeyen Cenk Tosun'un durumunu değerlendirdi.. Deneyimli teknik adam, düzenlenen basın toplantısında ise taraftarın yönetime yaptığı istifa çağrısı hakkında konuştu.

"Uzun topu hiç düşünmüyorduk, pas yapmamız lazımdı"

Şenol Güneş, "Kazanmak için geldiğimiz bir maçı düşündüğümüzün altında motivasyon olumsuzluğu ile bitirdik. Saha şartları, hava şartları, rakibin oyun şeklini biliyorduk. İlk dakikalarda bir atak yaptık ama daha sonra oyunu rakibe verdik. Uzun topla oynamaya başladık ki hiç düşündüğümüz bir şey değildi. Pas yaparak çıkmamız gerekiyordu" dedi.

"Yediğimiz gol paniğe yol açtı"

Sözlerine devam eden Güneş, "Oyun git-gele döndü. Savunma ile bağlantı koptu. Taç atışında sayımız savunmada fazla olmamıza rağmen yediğimiz gol paniğe yol açtı. Daha iyi oynayacağımızı düşünmemize rağmen fazla pozisyon bulamadık" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Mert Günok: "Rakip daha istekliydi, iyi mücadele edemedik"
Habere Git

"Kazanma isteğimiz kazanmaya yetmedi"

Deneyimli teknik adam, "Oyun kontrolü bizde oldu ama istediğimiz şutlar, ortalar yeterli değildi. Rakip bizi kontrol ederek oynamaya çalıştı. Rakip bizim hatamızdan yararlanmaya çalıştı. Kazanma isteğimiz kazanmaya yetmedi" açıklamasını yaptı.

"Oyunumuz bugünkü maçı kazanmaya yetmedi"

Şenol Güneş, "Oyunda dalgalanmalarımız oldu, kopmalar oldu. Daha dikkatli, daha baskılı oynamamız gerekiyordu ama bunu yapamadık. Oyunumuz bugünkü maçı kazanmaya yetmedi. Orta sahada zaten bir sıkıntımız vardı oyun kurma açısından. Kanatlardan orta da yapamadık. Yine de yeterli pozisyonumuz yok" şeklinde konuştu.

"İnşallah Cenk'in önemli bir şeyi yoktur"

Maçta sakatlık geçiren ve oyuna devam edemeyen Cenk Tosun'un durumu hakkında konuşan Güneş, "Cenk Tosun sakatlandı, cezalı... Bunlar futbolda doğal. Cenk için üzülürüm tabii ki. Bütün oyuncular sağlıklı olsun isterim. Ghezzal'ı koyalım mı koymayalım mı... Bunlar hep soru işareti. Cenk bizim için önemli bir oyuncu. İnşallah önemli bir şeyi yoktur" dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın yeni transferi ilk kez konuştu! "Daha iyisini yapabilirdim"
Habere Git

“5 puan kaybı kabul edilemez”

Son 2 haftada 5 puan kaybettiklerini söyleyen Güneş, “Aboubakar daha iyi oyuncu oluğunu biliyoruz. Bazı oyuncuların kendi seviyelerinin altında oynaması da bizim için olumsuz. Hedefimiz bir takım oluşturmaktı ama bunu maalesef oluşturamadık. Fazla olanlar var, eksikler var. Yediğimiz gol planlarımızı alt etti. 2 maçtaki 5 puan kaybını kabul edilemez. Şampiyonluk yarışında büyük bir yara aldık. Bu bir gerçek. Kaybedilen maçlardan sonra takım üzerinde moralsizlik oluyor. Maç bitti, üzgünüz, bize yakışan sonuç değil. Yapılacak tek şey bu takımı ayakta tutup, her maça final havasında çıkmak. Bunun dışında teslim olmak olmaz” ifadelerini kullandı.

İstifa tezahüratlarına yanıt

Bir gazetecinin, “Maç sonu taraftar yönetimi istifaya davet etti. Neler söylersiniz?” şeklindeki sorusuna tecrübeli teknik adam, “Beşiktaş’ın mağlubiyeti beni ilgilendirir. Takımın sorumlusu da benim. Maçı kazansaydık taraftar tepki göstermeyecekti. Kaybettik, 2 maçı da kazanabilirdik ama her şey bitti panik yapalım diye düşüncemiz yok. Taraftarın tepkisi sağlıklı bir durum değil” yanıtını verdi.

Senin için hazırladığımız haberler