Şenol Güneş'ten İtalya mesajı: "Kafaları karıştırabiliriz"

Eren Tuncay
09.06.2021 - 10:46 | Son Güncellenme: 09.06.2021 - 11:29

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İtalyan basınına EURO 2020 öncesi demeç verdi. Güneş, İtalya'nın güçlü takım olduğunu belirtti.

Şenol Güneş'ten İtalya mesajı: "Kafaları karıştırabiliriz"

EURO 2020 öncesinde A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu.

"Kafa karıştırabiliriz"

Gruptaki maçların zorluğuna değinen Şenol Güneş, "FIFA sıralamasına bakarsanız gruptaki tüm rakiplerimiz bizden iyi durumda görünüyor. Sıralamada yukarı tırmanmak için çabalıyoruz. İtalya tabii ki diğer rakiplerimizden biraz daha güçlü. İtalya'ya karşı alacağımız beraberlik veya galibiyet kafaları karıştırabilir, umarım öyle olur. Tüm maçlar zor. 5-6 puan büyük avantaj olur, belki 4 puan bile yeterli olabilir" dedi.

"Ateşli takım olmalıyız"

Ülke futbolunu tanıtmak istediğini belirten Güneş, "Zor olacağının farkındayım. Eğer eleneceksek de iyi performans ve iyi futbolla bunu yapacağız. Ben sahada iyi oyun görmek istiyorum. Biz bir aileyiz, bu duygumuzu tüm dünyayla paylaşmak istiyoruz. Ülkemizin futbolunu tanıtmak, ateşli, cesur, inançlı bir takım imajı vermek istiyoruz. Grubu geçersek hedefimize ulaşacağız, sonrası bizim için ekstra olacak" ifadelerini kullandı.

"5-10 yıl çok iyi geçecek"

Jenerasyonun iyi geçireceği 5-10 yılı olduğunu savunan Güneş, "Kadromuzdaki bir çok kişi 2026 belki de 2030 turnuvalarında kadroda olacak. Tecrübe kazandıkça turnuvalar için gelişme kaydedecekler. Jenerasyon olarak önümüzde çok iyi geçmesini düşündüğüm 5-10 yıl var." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler