Şenol Güneş'ten şampiyonluk mesajı!

Orhan Gülek
15.06.2021 - 16:48 | Son Güncellenme: 15.06.2021 - 23:42

EURO 2020'de yarın saat 19.00'da Galler ile oynayacak olan Türkiye'nin teknik direktörü Şenol Güneş, Portekiz'i hatırlatıp şampiyonluk mesajı verdi.

Şenol Güneş'ten şampiyonluk mesajı!

AJANSSPOR - HABER

EURO 2020'nin 2. maçında A Milli Futbol Takımı'mız, 16 Haziran Çarşamba günü (yarın) saat 19.00'da Galler ile karşı karşıya gelecek. Mili Takım'ımızın teknik direktörü Şenol Güneş, Galler müsabakası öncesi basına açıklamalarda bulundu. Güneş, İtalya maçından sonra yapılan sert eleştirilerin hatırlatılması üzerine 2016'da gruptan güçlükle çıkan Portekiz'in şampiyon olduğunu hatırlattı. Güneş, böylece Türkiye'nin de benzer bir başarıyı yakayabileceğinin de işaretini verdi.

"Daha iyi bir sonuç bekliyoruz"

Güneş "İlk maçta kötü oyun vardı ve kötü bir sonuç aldık. Ona bağlı bir moral bozukluğu olması normaldir. Hayat devam ediyor, biz üzülmek değil iş yapmak durumundayız. İkinci ve üçüncü maçlarda alacağımız sonuçlar gruptan çıkmak için etkili olacak. Daha iyi bir sonuç bekliyoruz. İyi sonuçla moral de gelir.Oynadığımız oyunun eksiklerini de biliriz. Yeni bir umutla, yeni bir anlayışla oynayacağız. Oyuncu değişikliği önemli değil. Yarınki maçta kazanma hırsımızı göstereceğiz. Galler ciddi bir takım. İlk maçta gösteremediğimiz güzel oyunu gösterip kazanmak istiyoruz."

"Yarın güzel bir oyun ve iyi bir sonuç bekliyoruz"

İtalya ile oynanan karşılaşmayı artık unuttuklarını, kalan maçlara odaklandıklarını ifade eden Güneş "Geçmişin başarısızlıklarını konuşmak yerine onlardan ders çıkarıp önümüze bakıyoruz. İtalya maçındaki sonuç ne olursa olsun Galler ve İsviçre maçları önemliydi. Bu hâlâ geçerli. Yarın güzel bir oyun ve iyi bir sonuç bekliyoruz. Grup maçlarına hızlı başlayıp düşüş gösterenler de olabiliyor, yavaş başlayıp iyi sonuçlar alan takımlar da var. Danimarka ve Yunanistan örnekleri var. Mükemmel futbol oynayıp, gruptan çıkıp hemen elenen takımlar olabiliyor. Portekiz gruptan çıkarken zorlandı ama şampiyon oldu. Bunlar olabiliyor.  Çok iyi oynayıp, kafa kafaya oynayıp 1-0 kaybetseydik yine puan almamış olacaktık ama oyun bizi rahatlatacaktı. Şimdi hiçbir şey yapmadığımız için yarınki maç oyunu iyi tutmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kadro değişikliği yapabiliriz"

Yapılan eleştirilere de değinen Güneş "Alınan kötü sonuç ve oynanan kötü oyun her zaman eleştirilir, bu doğaldır. Herkesin bir görüşü vardır. Hepsi örtüşmez. Yarınki maçta rakibe göre bir kadro değişikliği yapabiliriz. Aynı kadro da çıkabiliriz. Herkesin hazır olması gerekiyor. Yarın oynatmadığımı oyuncular kötü oyunca değil, benim tercihim olur. Değişiklik olsa bile az olur. Biz grupta üç rakibimizden de FIFA sıralamasında gerideyiz. Bize en yakın Galler. Direkt hücumlarla kaleye gidebiliyorlar. İsviçre'yle berabere kaldılar. Onlara yakın bir oyun oynuyoruz. Yarın daha güzel bir oyunla üstünlük sağlamak istiyoruz.
 
Son olarak Galler maçında sakat oyuncu olup olmadığı sorusuna ise Güneş şu cevabı verdi:

"Umut Meraş ve Çağlar Söyüncü ilk gün adelelerinde sertlik olduğundan dolayı idmana çıkmadılar ama dün idmandalardı. Sakatlığımız yok."

A Milli takımın tecrübeli futbolcusu Burak Yılmaz ise Galler maçı öncesi şu ifadeleri kullandı:

"Galler, savunmasız oynarlarsa benim tercihim olur"

"Moralim çok bozuktu. Ama hocama teşekkür ediyorum, bizi ayakta tuttu. İlk maçta yaptığımız hataları biliyoruz, yarın kazanmaktan başka çaremiz yok. Yarın gerçek performansımızı göstereceğiz. Maçtan sonraki ilk iki gün çok üzgündük, çok kırılgandık ama hocamız bizimle çok güzel konuştu, toplantı yaptık. Galler ile İsviçre'nin beraberliğiyle de kendimize geldik. 6 puan hedefimiz var. İki gün çok üzgündük ama kendimize geldik. Yaptığımız hataların farkındayız. Yarınki maçı kazandığımız takdirde bazı şeylerin değişeceğini düşünüyoruz. Çeyrek final, yarı final, final... Bunların için konuşmanın erken olduğunu düşünüyorum. İtalya'ya karşı böyle oyunu biz de beklemiyorduk. Galler takımının bir oyun anlayışı var. Hem 3'lü hem 4'lü savunmaya dair analizlerimizi yaptık. Bilmiyorum kaçlı savunmayla oynarlar ama savunmasız oynarlarsa benim tercihim olur."

Senin için hazırladığımız haberler