Sercan Yıldırım kimdir, kaç yaşında, nereli? Sercan Yıldırım hangi takımlarda oynadı?

26.04.2021 - 14:40 | Son Güncellenme: 26.04.2021 - 14:57

Survivor All-Star kadrosu için Sercan Yıldırım'ın da adı geçiyor. Peki, Sercan Yıldırım kimdir, kaç yaşında, nereli? Sercan Yıldırım hangi takımlarda oynadı?

Sercan Yıldırım kimdir, kaç yaşında, nereli? Sercan Yıldırım hangi takımlarda oynadı?

2020 yılında henüz 30 yaşını doldurmadan futbolu bırakıp Survivor'a giden Sercan Yıldırım, tekrar adaya dönebilir. Survivor 2020 programına Ünlüler Takımı'yla dahil olan Sercan, finallere gidecek kadar başarılı olmuş; özellikle son haftalardaki performansıyla zirveye oynamıştı.

Acun Ilıcalı'nın etkinliklerine ara sıra katılan; hatta en son Birleşme Partisi'ne de gelen Sercan'ın tekrar Survivor'a döneceği konuşuluyor. Peki, Sercan Yıldırım kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Sercan Yıldırım hangi takımlarda oynadı, futbolu neden genç yaşta bıraktı? 

Sercan Yıldırım kimdir, kaç yaşında, nereli?

5 Nisan 1990 tarihinde Bursa'nın Osmangazi ilçesinde dünyaya gelen Sercan Yıldırım, çok küçük yaşlardan beri futbol oynamaktadır. Kardeşleri de futbol oynamış olsa da hiçbiri Sercan kadar başarılı olamamıştır. Futbol kariyerine, memleketinin en bilindik, en güçlü takımı olan Bursaspor'da başlayan Sercan Yıldırım, oldukça genç sayılabilecek bir yaşta, 17 yaşında profesyonel olmuştur.

Lokomotiv Moskova iddiası

2007-08 sezonunda profesyonelliğe adım atan Sercan, 2 yıl sonra Ertuğrul Sağlam döneminde gelen şampiyonluğun mihenk taşları arasındaydı. Bursaspor'da altın değerinde 4 sezon geçirdikten sonra Avrupa'ya gideceği konuşulan Sercan, son anda Türkiye'de kaldı. Lokomotiv Moskova ile her konuda anlaştığı, Rus ekibinin 5 milyon Euro bonservis ödemeyi kabul ettiği haberlerinin yayılmasına karşın son anda devreye Galatasaray girdi. 

Galatasaray'ı tercih etti

O dönem Fatih Terim'le yeni bir başlangıç yapmak isteyen Galatasaray, sezona forvet transferleriyle başlamış; İsveçli Elmander ve Bursaspor'dan Sercan Yıldırım'la mukavele imzalamıştı. Yıldırım'ın Galatasaray'a maliyeti 3 milyon Euro ve bonservisiyle birlikte Musa Çağıran'dı. Görünürde Lokomotiv Moskova'nın teklifinden daha az olsa da Galatasaray'dan Bursaspor'a giden Musa Çağıran, uzun yıllar Bursaspor'a katkı sağladı ve başarılı oldu.

Manchester United iddiası

Yine aynı dönemde Sercan Yıldırım için çıkan bir başka iddia ise Manchester United'dı. İngiliz ekibi, henüz Bursaspor'dayken Yıldırım'ı transfer edebilmek adına 5 milyon Pound'luk bir teklifte bulundu. Ancak futbolcu, Manchester United'ı reddederek takımında kalmayı tercih etmişti.

Sercan Yıldırım hangi takımlarda oynadı?

Genç yaşına rağmen bir ara "Anadolu seyyahı" diye nitelendirilen Sercan, kariyeri boyunca Bursaspor'da yakaladığı istikrarı ve oyunu bir başka yerde yakalayamadı. En son Fatih Karagümrükspor'da forma giyen Sercan Yıldırım'ın futbol kariyeri şu şekilde;

  • Bursaspor
  • Galatasaray
  • Sivasspor
  • Şanlıurfaspor
  • Bursaspor
  • Balıkesirspor
  • Bursaspor
  • Giresunspor
  • Fatih Karagümrük

 

Kariyeri boyunca kaç gol attı?

10 kez A Milli Takım'a çağrılıp, kariyeri boyunca 210 resmi maçta forma giyme şansına erişen Sercan Yıldırım, bu süreçte 44 kez gol atma başarısı gösterdi. Sercan'ın attığı gollerin önemli bir bölümü (23) Bursaspor'daki ilk dönemindeydi.

Neden futbolu bıraktı?

Henüz 29 yaşında futbolu bırakan Sercan Yıldırım'ın neden futbolu bıraktığı da sorgulananlar arasında. Fatih Karagümrükspor'da talihsiz bir sakatlık yaşadığını söyleyen oyuncu, bu tarihten sonra bir daha futbol oynamamış; sezon sonunda Survivor kadrosuna katılmıştır.

Sercan Yıldırım'ın Survivor defteri

Futbolu bırakıp Survivor'a katılarak herkesi şaşırtan Sercan Yıldırım, adadaki performansıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 6. sırada elenerek adaya veda eden Yıldırım, önümüzdeki yıl tekrar Survivor All-Star'da yarışabilir.

Ne iş yapıyor?

Sercan Yıldırım, Survivor'dan döndükten sonra Nilüfer Belediyesi ile ortaklaşa Sercan Yıldırım Akademisi'ni kurup burada futbolcu eğitimine başlamıştır.

Senin için hazırladığımız haberler