Serdar Ali Çelikler: Penaltı değil, Önder Özen: Net penaltı

İsa Kethüda
08.10.2023 - 21:32 | Son Güncellenme: 08.10.2023 - 21:46

Serdar Ali Çelikler ve Önder Özen, Fenerbahçe'nin deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmadaki penaltı pozisyonunu değerlendirdi. Detaylar.

Serdar Ali Çelikler: Penaltı değil, Önder Özen: Net penaltı

AJANSSPOR-HABER

Habertürk yazarı Serdar Ali Çelikler, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı 2-0 yendiği maçı yorumladı; konuk ekibin kazandığı penaltıyla ilgili olarak, "Bence penaltı değil" dedi. Önder Özen ise yaşadığı bir olayı anlattı ve, "Net bir penaltı" yorumunu yaptı.  

"Bana göre maçın adamı İsmail" diyen Serdar Ali Çelikler, "Mükemmel oynadı. Golde asisti var. İkinci golde de katkısı var" dedi. 

Serdar Ali Çelikler: "Pozisyon bence penaltı değil"

Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı konusunda ise "Penaltıyı konuşalım. Bence penaltı değil" yorumunu yaptı. 

İlgini Çekebilir
Yeni rekor Fenerbahçe'nin
Habere Git

"Verdiği için de VAR çağırmaz"

"Yasin'in diziyle Dzeko'nun dizi temas ediyor mu, ediyor. Dize çarpışma var mı var. Ama o temasla Dzeko düşer mi, düşmez" diyen Serdar Ali Çelikler, "Hakem vermezse 'iyi ki vermedi' derim. Ama verdiği için de VAR çağırmaz. Ortada bir pozisyon" diye konuştu. 

"Ama ben olsam vermezdim. Buna vermem"

Serdar Ali Çelikler daha sonra şöyle devam etti: "Dünkü Antalyaspor-Galatasaray maçındaki pozisyon gibi. Bazı hakem yorumcuları 'penaltı', bazıları 'değil' diyor. Böyle ortada kalmış pozisyonda hakeme bırakmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Ama ben olsam vermezdim. Buna vermem, dünya Antalya maçındakine vermem. Antep'te Icardi'ye çalınana vermem. Futbolun gereği minimal temaslardaki düşüşlere faul vermem. Bugün hakem bunu gördü. Gerçi Fenerbahçe maçta 4,5 gol bulacak pozisyonlar da üretti."

Önder Özen anısını anlattı ve ekledi: Net bir penaltı

"Bu, tam bir tipik sol bek penaltısı" diyen teknik direktör Önder Özen şöyle konuştu: "Her sene böyle penaltı olur. 16 yaşında A Takım'da oynamayanlar olunca bir iki maç sol bek oynadım. Benzer bir şeyde topa dokunduğum halde hakem penaltı çaldı. Çok itiraz ettim. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe zirvede 'Paşa'lar gibi
Habere Git

Devre arasında hakem soyunma odasında beni çağırdı. "Evladım neden itiraz ediyorsun" diye sordu? "Faul yapmadım" dedim. O da "Faul yapmadın ama kusur yaptın. Topa dokunmuş olmama rağmen oyuncunun dizine sürttüğü için onun yönünü değiştiriyor. Oyuncu belli bir hızla geliyor. Sen onu bozdun" dedi. "Topa dokundum" dedim. "Sen kusur yaptın" dedi ve beni gönderdi. 

Bu tipik bir sol bek penaltısı. Sol bek ayağı sokar. Diz mi, küçük temasla ki Yasin topa da dokunmuyor. Dolayısıyla bu net bir penaltı. Ufak temaslara karşıyım, ama topa temas etmemesi bir unsur. Hem faul hem kusur."

Not: Fotoğraflar beIN Sports'tan alınmıştır.

Senin için hazırladığımız haberler