Serdar Aziz hedefini belirledi! UEFA...

27.03.2019 - 19:53 | Son Güncellenme: 27.03.2019 - 22:53

Serdar Aziz hedefini belirledi! UEFA...

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transfer olan tecrübeli savunma oyuncusu Serdar Aziz, ilk özel röportajını beIN SPORTS'a verdi. İşte Serdar Aziz'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri:

Şu an için her şey çok olumlu gidiyor. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. İstenilen bir yere geldim. İnsanlar beni burada çok seviyor, olumlu bir hava var. Desteği ve inancı burada fazlasıyla aldım. Her şeyin güzel gideceğine de inanıyorum. 

Zorlu bir süreçti. Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye ya da Fenerbahçe’den Galatasaray’a oyuncu gitmesi zor oluyor. Bunu ben de yaşadım. Başkanımız, hocamız ve yönetim kurulumuz arkamda durdular. Ben de bu transferin sonuna kadar arkasında durduğuma inanıyorum. İki taraf da birbirini isteyince güzel şeyler oluyor. Hocamızla daha önce milli takımlarda da çalışmıştık. O da beni çok istedi. Böyle olunca insan mutlu oluyor ve buraya borçlu hissediyor. İstenilmek güzel, burada olmak daha güzel.

Zor oluyor, bunu da fazlasıyla yaşadık ama normal şeyler. Dünyanın her yerinde böyle şeyler olabilir. Futbolun içinde olan şeyler. Hedefleri olan insanlarız, bunlara çok takılmamak gerekiyor. Tüm zorluklara karşı göğüs germek gerekir. Burada olmaktan çok mutluyum. Geçmiş her şeyi sildim, yeni bir sayfa açtım. Burada herkes bu konuda bana destek oluyor. Dışarıda çok fazla tepki olduğunu söyleyemem. Zaten olsa da görmezden geliyorum. Buraya konsantreyim. Buraya uzun yıllar hizmet etmek istiyorum.

Ersun Hoca ile genç milli takımlarda çalıştım. O zaman yaşım gençti. Hocam beni buraya fazlasıyla istedi. Hoca ile çalışanlarla konuştuğumda geçmişte çalıştığı oyuncular hep olumlu şeyler söyledi. Hem bilim, hem teknik olarak en iyisini vermeye çalışıyor. Burada oyuncuların sorumluluk alması gerekiyor. Burası Fenerbahçe, sorumluluk almamız gerek. Hocamızdan dolayı hepimiz çok mutluyuz.

Dışarıdan Fenerbahçe’yi transfer olmadan önce de takip ediyordum. İyi bir futbol yoktu. Kadroya göre oyun istenilen yerde değildi. Birçok takımdan transfer teklifi aldım ama menajerime, başkanımıza ve hocamıza buraya gelmek istediğimi belirttim. Belki de bu Fenerbahçe’nin hiç yaşamayacağı bir süreç. Ersun Hoca geldikten sonra oyun şekli değişti, önde baskı, birçok oyuncunun gelip takıma faydalı olması önemli şeyler. Takımın kendine inancı geldi. Sahaya çıkınca her şeyi yapamayabiliyorsunuz. Bu tamamen psikolojik. Ligin son 8 haftasına giriyoruz. Kalan maçlar bizim için çok önemli. Her şeyin daha iyiye gideceğine inanıyorum. Ersun Hoca’nın geldikten sonra gözle görülür bir katkısı var ama çok daha iyisini yapmamız gerekiyor. Futbolcular da sorumluluğunu yükseltmeli diye düşünüyorum.

Forma rekabeti çok normal. Fenerbahçe gibi bir takımda oynuyorsanız daha fazla. Skrtel, Sadık gibi oyuncular var. Herkes oynamak istiyor, hedefleri var. Roman milli takımlarda oynuyor, Skrtel’in kariyeri var. Bu rekabetin iyi şekilde sahaya yansıyacağını düşünüyorum. Biz de daha fazla çalışıyoruz ve hocamızın iyi olana formayı vereceğine inanıyoruz. Bundan faydalanacak Fenerbahçe’dir.

Gol atmayı çok seviyorum. Galatasaray ile 2 gol ve Fenerbahçe ile 3 maçta 1 gol attım. Gol atma konusunda da kendimi şanslı görüyorum. Maçtan evvel 20-25 kişi gol atacağımı söyledi. Bana da o gün kısmet oldu ve golü taraftarımızla paylaştım. Çok güzel bir andı.

Oynadığımız oyun taraftarımızı tatmin etmesede stadı dolduruyorlar. Taraftarın bize yansıttığı bir enerji var. Gollerden sonra hep beraberiz ve bütünüz. Herkesin herkesi yenebildiği bir lig. Biz de büyük bir camia olarak kalan maçları kazanabilecek güçteyiz. Ligi beşinci bitirip UEFA’ya gidebiliriz. Kendimize öyle bir hedef belirledik ve milli arada bu çalışmaları fazlasıyla yaptık.

Şenol Hoca ile daha önce Bursaspor’da çalıştım. Her zaman milli takım çağrılmayı bekliyorum. Hocamız böyle bir kadro tercih etti ve saygı duyuyorum. Bir taraftar gibi milli takımı destekliyorum. Kulübümde en iyisini vermeye çalışacağım. Milli takıma gidince elimden gelenin en iyisi yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Kadroya çağıran Şenol hocamız. Herkesin ona saygı duyması gerekiyor. Böyle bir ayrımcılık olduğunu düşünmüyorum. Bu ligimizde bir problem. Çok fazla oyuncu oynama şansı bulamıyor ve bu yüzden Avrupa’da oynayan oyuncular çağrılıyor. Buna saydı duymalı ve hocamızı desteklemeliyiz.

Geldiğimden sonra beni en çok etkileyen şeylerden biri taraftardı. Stada gelmezler diye düşündüm ama ligde en fazla seyirciye sahip olan takım Fenerbahçe. Mağlup olsak da bizi tribüne çağırıyolar. Farklı bir kültüre sahip Fenerbahçe Kulübü ve taraftarı. Onlara en güzel hediye şampiyonluk olurdu ama maalesef bu sene bu hedeften uzaklaştık. Ligin daha uzun bir süreci var, derbi oynayacağız, Trabzonspor ile içeride maç var. Bizi yalnız bırakmayacaklarına inanıyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler