Fenerbahçe için 'feda' dedi, takımda kaldı!

06.10.2020 - 09:48 | Son Güncellenme: 06.10.2020 - 11:08

Deneyimli defans oyuncusu Serdar Aziz, Fenerbahçe'de kariyerine devam ediyor. Beşiktaş'a transferi gündeme gelen Serdar Aziz takımda kalabilmek için kaç parayı feda etti? Yeni sözleşmesine göre kaç para kazanacak?

Fenerbahçe için 'feda' dedi, takımda kaldı!

Aygün ÖZİPEK-AJANSSPOR

Transferin hızlı takımı Fenerbahçe’de Serdar Aziz’in geleceği merak konusu olmuştu. Beşiktaş’a transfer olacağı gündeme gelen deneyimli futbolcu takımda kaldı. Serdar Aziz’in büyük bir fedakârlık yaparak takımda kaldığı ortaya çıktı. İşte detaylar…

Serdar Aziz garanti ücretinde yüzde 30’un üzerinde bir indirim yaptı

Fenerbahçe ile yıllık 2 milyon Euro garanti para karşılığında 3 yıllık imza atan Serdar Aziz garanti ücretinde yaklaşık yüzde 30’un üzerinde bir indirime gitti ve takımda kalmayı garantiledi.

Serdar Aziz, sabit kur teklifini kabul etti

Günlük kurdan (1 Euro/9.14 TL) 2 milyon Euro, yani; toplamda TL olarak yıllık 18 milyon 280 bin TL gibi bir rakamı kazanan Serdar Aziz, yönetimin 5.50’lik sabit kur teklifini kabul ederek yeni sözleşmeye imza attı. Yeni sözleşme ile yıllık 11 milyon TL gibi bir gelir elde edecek olan futbolcunun yıllık kaybı ise 7 milyon 280 bin TL civarında oldu.

Yönetim Serdar Aziz yerine Zanka’yı gönderdi

Transfer döneminde birçok takıma takas olarak önerilen ve yönetimin indirimini kabul etmediği için satış listesine konun Serdar Aziz bu indirimi kabul ederek kulüpte kalmayı son anda garantiledi. Fenerbahçe yönetimi bunun üzerine Serdar Aziz’i satmaktan vazgeçerek yerine Zanka’yı Kopenhag'a kiralık gönderdi.

Maç başı ücrette de indirim

Serdar Aziz ile yapılan yeni sözleşmede birçok maddede değişikliğe gidildi. Serdar için verilen ekstra primlerde de kur 5.50 ile sabitlenirken maç başı olan ücretlerde ise 10 bin Euro yerine 5 bin Euro rakamı belirlendi ve yüzde 50’lık bir indirim yapılmış oldu.

Senin için hazırladığımız haberler