Serdar Bozkurt: "Şampiyonluk Çok İstiyoruz"

İsa Kethüda
12.03.2023 - 15:43 | Son Güncellenme: 12.03.2023 - 15:52

TFF 2. Lig takımlarından Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Serdar Bozkurt, gündeme dair açıklamalar yaptı. Bozkurt, "Şampiyonluğu çok istiyoruz" dedi. Detaylar.

Serdar Bozkurt: "Şampiyonluk Çok İstiyoruz"

Nazım TÜRKNAS-AJANSSPOR

TFF 2. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor'un başarılı Teknik Direktörü Serdar Bozkurt, takımın performansı ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Moral için şehrin bize ihtiyacı var"

Deprem nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Bozkurt, "Afetten dolayı Şanlıurfa'da da ciddi sıkıntılar yaşadık ama tabii diğer bölgelerdeki sorunlar kadar büyük değildi. Takım ciddi etkilendi, psikolojik olarak bu süreci atlatmak zor. Bizim tesisimizde hiçbir sıkıntı yok, bakanlık da sağlam raporu verdi tesisimize. Haliyle bir sorun olmayınca biz de ligden çekilmemeye karar verdik. Bulunduğumuz konum itibarıyla de şehrin bize ihtiyacı var."

"Son yılların en zor grubundayız"

Grubumuz belki de son yıllardaki en zor grup. Kimin kimi yeneceği de puan kaybedeceği de belirsiz. Bu yüzden biz maç maç ilerliyoruz. Böyle bir grupta uzun süreli planlama, puan hesaplaması yapmak güç. Çok ciddi seviyede yatırım yapan, kadrolar kuran takımlar var ligimizde. Biz de Urfaspor olarak böyle bir yatırım yaptık, şampiyonluk yarışında da mücadelemiz sürüyor haliyle.

"Bayburt deplasmanında kazanmak çok kıymetliydi"

Bayburt takımı çok sıkıntı yaşayan bir takım, zor şartlar altında kazanmak zorunda oldukları maçlara çıktılar. Dün çok çok kötü bir zeminde oynadık, rüzgarlı da bir hava vardı. Fakat bu etkenlere rağmen kazanmasını bildik. Şu anda hâla Bayburt'tayız. Artık bütün planımız sonraki maça odaklanmak" dedi.

"Maç maç bakmalıyız"

Açıklamalarına devam eden Bozkurt, "Ben olaylı Amed maçıyla geldim buraya. Takım kaybetse de çok iyi futbol oynayarak kaybetmiş durumdaydı, haliyle iç saha - dış saha kriterlendirmesi yaparak oyuncuları strese sokmamamız lazım. Bazı maçlar olacak ki '1 puan bile iyiydi' diyeceğiz, bazen zorlu bir deplasman da olsa kaçan galibiyete üzüleceğiz. Haliyle maç maç bakmalıyız.

"Tarsus'a gol atmasaydık ayıp ederdik"

Tarsus İdman Yurdu karşısında eğer biz 4-5 tane atıp kendi kendimize top çevirmeye başlasaydık rakibe daha çok saygısızlık etmiş olacaktık. Bu yüzden biz böyle düşündük, nasıl oynamamız lazımsa öyle oynadık. Sahada da genç arkadaşlarımıza karşı hiçbir saygısızlık yapılmadı, gereksiz çalımlamalar gibi kırıcı davranışlar kesinlikle olmadı. Tribünlerimiz de 'Tarsus, Tarsus' şeklinde tezahürat etti. Maçtan sonra ben de gittim yanlarına, futbolcularımız, yöneticilerimiz kendilerine yemek yedirdik ve öyle uğurladık. Futbolun içinde bunlar var, kimse de top oynamamazlık yapamaz. Bizim işimiz belki averajlara kalacak, bilemeyiz ki. Yineliyorum; 40 dakika kendi kendimize pas yapsak daha kırıcı olurdu.

"Tarsus İdman Yurdu'na sahip çıkmazlarsa kapanır"

Tarsus İdman Yurdu'ndan neden ayrıldığım ortada, herkes de bunu biliyor. Kesinlikle benim içimde olumsuz bir durum yok. 11-0'lık skorun ayıbı genç oyuncularda değil, o takımı bu hale getiren yönetimin ayıbıdır. Takıma sahip çıkmayan şehrin ayıbıdır. Umarım amatöre gitmeden sahip çıkarlar. Bu yıl zaten düştü Tarsus, dilerim seneye sahip olurlar da kulüp kapanmaz. Belediye söz verdi, sözünü tutmadı; futbolculara senet imzalatıldı, alacaklılar ortada... Hepimizin ciddi alacakları da var. Takımın hali ortada, umarım yetkililer gerekeni yaparlar.

"Şampiyonluğu çok istiyoruz"

Taraftarlarımızdan sabırlı olmalarını istiyorum, çok zorlu bir yolda ilerliyoruz. Bugün lideriz belki ama önemli olan sezon sonunda lider kalabilmek. Onların desteğine çok ciddi ihtiyacımız var, sadece takım tek başına başarılı olamaz. Hep beraber, tüm şehir başarmalıyız. Bu takımı, çocukları ayakta tutmamız lazım. Biz takım olarak çok istiyoruz şampiyonluğu, inşallah da başarırız" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler