Serdar Dursun: "Devre arası transfer olabilirim"

17.12.2020 - 09:11 | Son Güncellenme: 17.12.2020 - 14:01

Teknik direktörlük görevine Abdullah Avcı'yı getiren Trabzonspor'un Almanya'da Darmstadt forması giyen Serdar Dursun'u transfer etmek istediği yeniden gündemde. Golcü futbolcu kariyer hedefi, performansı, Trabzonspor ve A Milli Takım hakkında konuştu. İşte detaylar...

Serdar Dursun: "Devre arası transfer olabilirim"

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR ÖZEL

Almanya 2. Ligi'nde geçen sezon olduğu gibi bu sezon da başarılı bir performans ortaya koyan Serdar Dursun, geleceği hakkında konuştu. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden teklifler alan Serdar Dursun, Trabzonspor'a transfer olup olmayacağı konusunda açıklamalar yaptı ve bordo-mavililere açık kapı bıraktı. Serdar Dursun, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2022 Dünya Kupası yolundaki rakiplerini de değerlendirdi. İşte lig ve kupada 13 maçta 9 gol 3 asist yapan Serdar Dursun'un Ajansspor'a verdiği özel röportaj ve açıklamaları...

"Kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum, goller devam edecek"

-Serdar, geçen sezonki performansın yine üst seviyede. İşler senin ve takımın için iyi gidiyor. Klas goller de atıyorsun. Kendi performansın için neler söylersin?

Şu andaki performansım çok olumlu. Ligde 12 maç oynadık 9 gol attım ve 3 asist yaptım. Kupada da tur atladık. Orada da asistim var. Kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Eski takımım Greuther Fürt'e karşı 2 gol attım. Performansımdan memnunum. Gollerim devam edecek.

Hangi ülkelerden teklif aldı?

-Birçok ülkeden takımla adın anılıyor. Devre arası dönemde seninle ilgili sürpriz bir gelişme olur mu?

Menajerim çeşitli ülkelerle görüşüyor. Bonservisimi ve planlarımı soruyorlar. Türkiye, İngiltere, Kore, İspanya ve Almanya'dan transfer teklifleri alıyorum. Resmi teklifler de oldu. Örnek olarak; Derby County onlardan biriydi. Kulübümü istediği rakamla önerdikleri rakam arasında anlaşılamadı. Kulübümle benim sözleşmem var. Ocak ayında kulübüm ne kadar bonservis ister bilemiyorum. Kulüpler arasında anlaşma olursa ve iyi de bir proje olursa belki devre arasında da takımdan ayrılabilirim. Şu an için yaza kadar buradayım. Yazın serbest oyuncuyum. Kulüp karar verecek. Hayırlısı olsun.

"Her oyuncu Trabzonspor gibi büyük bir camiada oynamak ister"

-Türkiye basınında, Trabzonspor'un seninle ilgili pişmanlık yaşadığı haberleri var. Okuma imkanı buluyor musun haberleri? Trabzonspor'a sıcak bakıyor musun?

Fanatik bir Trabzonsporlu yakınım var. Trabzon basınında benimle ilgili haber çıktığında beni arıyor, soruyor. Artık gel diyor (gülerek). Tabii ki Trabzonspor büyük bir camia. İyi bir hocaları ve güzel statları var. Her oyuncu Trabzonspor gibi büyük bir camiada oynamak ister.

"Mehmet Ekici isterse, Bundesliga 2'de çok başarılı olur"

-Mehmet Ekici, henüz hiçbir takımla sözleşme yapmadı ve Hannover'de idmanlara çıkıyor. Ekici sence Hannover ile sözleşme imzalar mı? İmzalarsa başarılı olur mu Almanya'yı iyi bilen bir futbolcu olarak görüşünü merak ediyorum...

Mehmet Ekici büyük bir oyuncu. Bundesliga'da, Trabzonspor'da Fenerbahçe'de oynadı. Yazın transfer olmayı düşündü ama olmadı. Şu anda Hannover'de idmanlara çıktığını biliyorum. Kenan Koçak ile birlikte çalışıyor, kendisini hazır tutuyor. Tam hazır olursa belki sözleşme de imzalar. Çok iyi bir hocaları var. Bu sezon da inişli çıkışlı maçları oldu. Hannover'e Ekici gibi bir futbolcu lazım. Eğer Ekici isterse bence Bundesliga 2'de çok başarılı olur.

"İnşallah Dünya Kupası'na gideriz ben de o kadroda olurum"

-Gelelim A Milli Takım ile ilgili sorularıma. Uluslar Ligi'nde C Ligi'ne düştük. Sence neden böyle bir sonuç ortaya çıktı?

Bazı oyuncular tam hazır değildi. Bazı ülkeler daha erken başlamıştı. Kazansaydık lider olacaktık ama küme düştük. Önümüze bakmamız lazım. 2022 Dünya Kupası'na inşallah gideriz. Ben de o kadroda olmak isterim. A Milli Takım'da iyi bir kadro var. Çok iyi bir hocamız var. Türkiye her şeyin en iyisini hak ediyor. İnşallah başarılı oluruz.

"Yarış Türkiye-Hollanda-Norveç arasında olur"

-2022 yolundaki rakipler için neler söylersin? Zorlu rakipler var aslında...

Zorlu rakiplerimiz var. Hollanda yeni bir yapılanmaya gitti. İyi bir rakip. Norveç de iyi sonuçlar alıyor. Forvetleri Haaland ve Sörlorth. Türkiye-Hollanda-Norveç arasında bir yarış olacak gibi görünüyor.

Senin için hazırladığımız haberler