İyi bir profesyonel: Serdar Dursun

İsa Kethüda
12.10.2021 - 17:48 | Son Güncellenme: 13.10.2021 - 00:03

Türkiye'nin Letonya'yı 2-1 mağlup ettiği maçta 1 gol atan ve Burak Yılmaz'ın kazandığı penaltıda da pası veren Serdar Dursun'u sizler için mercek altına aldık.

İyi bir profesyonel: Serdar Dursun

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Stefan Kuntz yönetimindeki A Milli Futbol Takımımız, Letonya deplasmanında 2-1 kazandı ve 2022 Dünya Kupası'na katılma yolunda umutlarını canlı tuttu. Ay-yıldızlı takımın kadrosuna Alman çalıştırıcı Kuntz döneminde ilk kez davet alan Serdar Dursun, henüz ilk maçında da takım adına 'ateşleyici' bir rol oynadı ve attığı kafa golüyle dikkatleri üstüne çekti. Serdar Dursun kariyeri adına en önemli adımları bu yıl içinde attı. Milli Takım adına önemli bir kazanım olan Serdar Dursun'u sizler için mercek altına aldık.

Almanya'da başladı, yolu Türkiye'ye düştü

Futbola Hannover altyapısında başlayan Serdar Dursun, 2010-11 sezonunda Niedersachsen ekibinin altyapısında 27 maça çıkmış ve 5 gol atmıştı. O dönem aslında büyük hedeflerle Türkiye'ye geldi ve Eskişehirspor'a katıldı. Sadece 1 maça çıktığı Eskişehirspor'dan sonra Şanlurfaspor'a geçiş yapmış ve burada da hem umduğu ortamı bulamamış, hem de kendisini kanıtlayamamıştı.

Türkiye'deki ilk macerası Karagümrük performansı hariç sönük geçti

2013-14 sezonunda ise Denizlispor'a transfer olarak kariyerinde yeni bir sayfa açmıştı. Serdar, Denizlispor'da 16 maçta 2 gol kaydetti. Türkiye'deki macerası pek parlak başlamayan Serdar Dursun, Karagümrük'te ise kendini buldu. TFF 2. Lig'de mücadele ettiği sırada 2014-15 sezonunda 39 maçta 12 gol, 2015-16 sezonunda ise 31 maçta 7 gol kaydetti. Adından biraz söz ettirdi! Türkiye'de 'büyük' olarak adlandırılan takımlardan birine katılmayı hayal etse de o dönem bu arzusu gerçekleşmedi. Belki de şu anda "İyi ki gerçekleşmedi" diyordur. Kim bilir?

Disiplin ve özgüvenle yoğruldu, Fürth ekibinde kendini buldu

Serdar Dursun, esas patlamayı Almanya'ya gittiğinde yaptı. Çünkü orada disiplin ve özgüvenle yoğruldu. 2016-17 sezonunda Greuther Fürth ekibinde 35 maçta 11 gol kaydeden futbolcu, burada hem özgüven kazandı hem de disipliniyle ünlü ülkede kendisini geliştirme fırsatı buldu. 2017-18 sezonu Fürth ekibinde 29 maçta 4 gol 1 asist yapan Serdar Dursun, Fürth macerasının sonuna geldiğini adeta hissetmişti. Sonrasında ise kariyerinin yapraklarında yeni bir takım yazacaktı: Darmstadt 98.

Hayallerine bir adım kala adresi: Darmstadt

Sonrasında ise Serdar'ı Serdar yapan Darmstadt ekibiyle yeni bir sayfa açtı. Açtığı bu yeni sayfayı attığı gollerle süsledi. 2018-19 sezonunda Darmstadt ekibinde 35 maçta 11 gol 3 asist yaparken 'Ben geliyorum" mesajı verdi. Ve esas patlama yaptığı sezon 2019-20 sezonuydu. Tüm kulvarlarda toplam 42 maçta 33 gol 6 asist yapan Serdar Dursun, 2. Lig'de gol kralı oldu. Bu aynı zamanda Almanya'da Türk olup da gol krallığı yaşayan bir futbolcunun haykırışı anlamına geliyordu.

Serdar Dursun, Şenol Güneş'e seslenmişti: Gör beni hocam!

Radyospor'da yaptığımız programda mikrofon uzattığımız Serdar Dursun, A Milli Futbol Takımı'nın teknik patronluğunu yapan Şenol Güneş'e seslenmiş ve "Gör beni hocam" demişti. Milli Takım özlemiyle yanıp tutuşan futbolcunun bu çağrısına Şenol Güneş kayıtsız kalmıştı. Güneş, Serdar Dursun'u tercih etmediğini ancak; ilerleyen dönemlerde milli takıma alabileceğini basın toplantısında söylemişti. Bu karar, Serdar'ı yaraladı...

Fenerbahçe'ye rötarlı transfer...

Daha önce transfer döneminde Fenerbahçe ile anılan ve Erol Bulut döneminde bizzat aranan futbolcu yine Radyospor'da ilk kez, "Erol Bulut ile görüştüm. Takımın ikinci forveti olarak beni düşünüyordu. Sonra bir şeyler oldu ve transfer gerçekleşmedi" diyerek sonradan gerçekleşecek hayalinin ilk etabını anlatmıştı. Zira gol kralı olduktan sonra sarı-lacivertlilere katıldı.

Milli Takım haberi sevinçten uykusunu kaçırdı

Serdar Dursun bu sezon başında Fenerbahçe'ye transfer oldu, ıslak imzayı attı. Şu ana kadar sarı-lacivertli formayla çok başarılı bir performans sergilemese de milli takıma aldığı davet Serdar'ı sevinçten havalara uçurdu. Eşi ve bebeğiyle birlikte, Stefan Kuntz'tan gelen davetle keyiflendi ve sevinçten gözüne uyku girmedi. 2 hedefe ulaşmanın sevincini yaşıyordu.

Hayal kırıklığı yerini sevince bıraktı

Fenerbahçe'ye transfer olduğunda kendisini ilk arayanlardan biriydim. Çok yoğun bir gün geçirmiş ve sarı-lacivertli formayla katıldığı basın toplantısının yorgunluğu üstündeydi. Serdar, "Duygularım tarifsiz" diyerek durumu özetledi. Fenerbahçe'ye transfer olarak kariyeri adına çok önemli bir eşiği atlamıştı. Dolayısıyla haklı bir sevinç yaşadı. Darmstadt forması giyerken milli takım aşkıyla yanan futbolcunun hayal kırıklığı büyüktü. Bu hayal kırıklığı, Kuntz döneminde yerini sevince bıraktı.

İyi bir profesyonel: Serdar Dursun

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım'ın, "2. Lig'den topçu mu alınır?" eleştirisi halen hafızalarda. Aile hayatını düzenleyen, mutlu bir evliliği bulunan, kendisini futbola adamış bir golcü olan Serdar Dursun, bu tip eleştirilere yanıtı sahadaki performansıyla vereceğini kendisiyle yaptığı röportajda dile getirmişti. FB TV kendisine mikrofon uzatıp hislerini aldığında, "Ben burada değil, sahada konuşmayı tercih ederim" cümlesi aslında buradan geliyor.

Akıllardaki soru: Darmstadt'ta olsaydı ne olurdu?

Stefan Kuntz, Almanya'daki performansını çok iyi bildiği Serdar Dursun'u kadroya davet ederek doğru bir karar verdiği fikrinde. Sizlerin, "Darmstadt'ta olsaydı Serdar Dursun milli takımdan davet almazdı" sözlerinizi duyar gibiyim. Serdar Dursun'u Fenerbahçe'ye performansı ve karakteri taşıdı. Fenerbahçe ise onu aşık olduğu kırmızı-beyaz renklere yani; milli takıma kargoladı. Fenerbahçe'ye transferi ve milli takıma katılışıyla birlikte 2 hedefine ulaştı. Serdar Dursun, Fenerbahçe'ye bu açıdan borçlandı!  Bu borcu ise atacağı goller ve yaşayacakları şampiyonlukla ödemek istiyor. Hikayemiz yarıda kaldı, çünkü sezon bitmedi. Bu hikayeyi Serdar Dursun yazacak.

Senin için hazırladığımız haberler