Serdar Gürler: Futbol kariyerimi, planlamamı yurtdışı için yapmıştım!

10.08.2018 - 16:37 | Son Güncellenme: 10.08.2018 - 19:37

Serdar Gürler: Futbol kariyerimi, planlamamı yurtdışı için yapmıştım!

Osmanlıspor'dan Huesca'ya transfer olan Serdar Gürler Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına konuk oldu.

Transfer süreci ile ilgili bilgi veren Serdar Gürler, "İlk başta korkuyordum açıkçası. Beni nasıl karşılayacaklarını, nasıl geçeceğini bilmiyordum. Umduğumdan daha iyi geçti. Dillerini bilmediğim gibi gelip bana İngilizce konuşanlar, deneyenler oldu. Beni bir odaya alıp İspanyolca öğretmeye başladılar. Türkiye’deki takımında bir aile vardı, aynı aileyi burada bulduğum için inanılmaz mutluyum." dedi.

İspanyolca öğrendiğini söyleyen Gürler, "İspanyolca’da çok kelime öğrendim. Artık cümleleri kurmaya başlamam lazım. Çoğu kelime Fransızca’ya benziyor. İspanyolca’yı iyi konuşmak için bana 1-2 ay gerekiyor. İnşallah bu süreçte hocanın dediklerini yapabilirim" dedi.

Huesca'da iyi karşılandığını ifade eden Gürler, "Huesca’ya gittiğimden beri onların sportif direktörleri olsun, basın mensupları olsun herkes beni iyi karşıladı. Beklediğimden daha iyi karşılandım. Şu anda her şey yolunda." dedi.

"Amacım Avrupa'ya gitmekti..."

Huesca'ya transfer olan Serdar Gürler'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Gençlerbirliği’nde oynarken benim bir röportajım vardı. Amacım İstanbul takımlarından geçmeden Avrupa’ya gitmekti ve ben bunu seçtim. İspanya futbolunu televizyondan da izlerken hangi maç olursa olsun zevkle izliyorum, Bu şans belki elime bir kere gelecek. Ben de bunu değerlendirmek istedim. Sağ olsun Osmanlıspor camiası da işimi kolaylaştırdı. La Liga’ya gelmek 2 yıl önce bile aklımda vardı.

Televizyonda izliyorsun, biz oynamayacağız belki ama derbiler, statlar dolu, zemin halı gibi. Ortam mükemmel. Sabırsızlanıyorum. Fizik olarak pek hazır değilim, hocam da bunu biliyor. Kamp dönemi geçirmedim. Bu açığı en kısa zamanda kapatmak için çalışıyorum. Hazırlık maçında 10 dakika oynadım. Hoca sahaya kendimi geri alıştırıyım ve takım arkadaşlarımla kaynaşıyım diye 10 dakika oynattı. İyi de geldi ama dediğim gibi fiziksel olarak henüz hazır değilim.

Buraya yatmaya gelmedim. İlk başta herkese olduğu gibi zor geçecek ama en kısa zamanda o adapte olup formayı giymek ve bırakmamak istiyorum.

Öncelikli hedefim Huesca’nın bana verdiği güveni geri vermek. Bana inanılmaz güvendiler, ben de bu güveni boşa çıkarmamak istiyorum. İlk hedefim Huesca’da başarılı olmak ve takımı ligde bırakmak. Yeni çıkan her takım için ligde kalmaktır. Şahsım adına konuşuyorum, daha iyisi olursa tabii ki bunu isterim. Benim ilk hedefim takıma yardım etmek ve La Liga’da bırakmak. Ligde kalırsak Huesca’dan gitmeyi düşünmüyorum çünkü La Liga’da 2 sezonum olacak. Tabii ki hedeflerim var ama şu kısa dönemde niyetim, isteğim Huesca’da kalmak.

Amacım da buydu, Avrupa’da ne kadar Türk futbolcu olursa Türkiye futbolu o kadar gelişir. Milli takım açısından konuşuyorum. Okay’da geldi, Yusuf’ta inşallah gelir. Benden çok daha genç ve buraya gelirse futboluna futbol, taktiğine taktik katacaktır. Onun tekniği ve oyun anlayışı İspanyollara çok uyuyor. Tüm futbolcularımız öyle tabii ki, inşallah gelip başarılı olur. Çağlar Leicester City’e gitti. İnşallah o da en iyi şekilde Türkiye’yi temsil edeceğini biliyorum. Avrupa’da Türk futbolcu sayısı çoğalıyor, inşallah böyle devam eder.

Yusuf’un çok iyi sol ayağı var, arkaya iyi koşular atıyor. Futbol kalitesi ve zekası La Liga’ya uyuyor diye düşünüyorum ve buraya gelirse başarılı olacağından şüphe duymuyorum.

İstanbul takımlarından girişimler vardı, biz görüştük ancak ilgilenen vardı, resmi teklif yoktu. Kimse yanlış anlamasın ama ben futbol kariyerimi, planlamamı yurtdışı için yapmıştım. Başkanlarım Türkiye dediğinde İspanya’ya gitmek istediğimi söylemiştim. Onlara da teşekkür ederim, dediğimi dinlediler ve beni bıraktılar.

La Liga’nın en iyi oyuncusu Messi. Ronaldo Juventus’a gitmeseydi de aynı cevabı verirdim.

Ben buraya gelip çalışırsam, oynarsam milli takımda da hocam beni çağıracaktır. Daha çok süre verecektir. Oraya gitmem için zaten çalışmam lazım. Serdar daha maksimum kapasitesine gelmedi. İnşallah bu sene bunu çalışmalarla yakalarım. Amacım milli takım ile her kampa gitmek.

Senin için hazırladığımız haberler