Serdar Tatlı'ya açık çağrı: "Hakemlere ayar çekin"

06.12.2020 - 23:38 | Son Güncellenme: 06.12.2020 - 23:45

Fenerbahçe, son dönemdeki hakem yönetimlerinden memnun değil. Denizlispor-Fenerbahçe maçının ardından sarı-lacivertli takımın yöneticilerinden Selahattin Baki flaş açıklamalara imza attı. Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı'ya seslendi. Baki, "Hakemlere ayar çekin" dedi. İşte tüm detaylar...

Serdar Tatlı'ya açık çağrı: "Hakemlere ayar çekin"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, Süper Lig'in 11. haftasında Denizlispor'u deplasmanda 2-0 yendi. Bu maçın ardından Fenerbahçe yöneticilerinden Selahattin Baki, çok çarpıcı ifadelere imza attı. Hakem yönetimine eleştirilerde bulunan Selahattin Baki, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı'ya seslenerek, "Artık topa girmesi gerekiyor" dedi. İşte detaylar...

Selahattin Baki: "Hakem camiasındaki başıboşluğa bir dur demek gerekiyor"

Basın mensuplarına açıklamalar yapan Selahattin Baki, "Psikolojisi, gerginliği yüksek bir maç oldu ve böyle maçları almak önemli. Maçı almayı başardık. Birkaç hafta önce de söylemiştim; galipken de bazı şeyleri dile getirmek gerekiyor. Bugün o günlerden bir tanesi ve çok da önemli bir gün. Konyaspor maçı itibarıyla Fenerbahçe aleyhine ve rakiplerin lehine olan pozisyon takdirlerindeki dengeler tamamen şaştı ve bu dozaj her hafta artarak devam ediyor. Konuşuyoruz, iyi anlaşmaya çalışıyoruz, yönetime geldiğimizden beri iyi mesajlar veriyoruz ama artık burada gerçekten hakem camiasındaki başıboşluğa bir dur demek gerekiyor" açıklamasını yaptı. 

"Serdar Tatlı'nın topa girmesi gerek"

Sarı-lacivertli yönetici, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı'ya açık çağrıda bulundu ve Tatlı'nın devreye girmesi gerektiğini dile getirirken, düzenin bu şekilde gitmeyeceğini şu sözlerle anlattı:

"Ben öncelikle futbol kamuoyuna şunu söylemek istiyorum; bizler hata ile art niyet arasındaki farkı görebilecek insanlarız. Biraz futbol izleyen insanlar bu maçta olanları hata olarak yorumlayamazlar. Bakıyorum, kalecimize altıpasta yapılan bir hareket var, aleyhimize penaltı veriliyor. İnanılır gibi değil. Serdar, sadece 'top kafamdan elime çarptı' demesiyle sarı kart görüyor ve bana göre VAR’da penaltı verince ikinci sarının bence yolunu yaptı. Dolayısıyla artık Serdar Tatlı’nın yani bu hakem hiyerarşisinde en yüksekte olan kişi Sayın Serdar Tatlı’nın artık topa girmesi gerektiğini düşünüyorum. Böyle garip garip atamalar, garip garip röportajlar, garip garip kararlar özellikle Fenerbahçemizin aleyhine. Son derece sessiz, sakin, olayları uzaktan izleyen bir MHK. Dolayısıyla artık bu saatten sonra kendisi elini taşın altına koysun, ortaya çıksın. Kendi aralarında mı bir toplantı yapar, canlı yayına bağlanıp futbol kamuoyunun yüreğine su serpecek, içimizi ferahlatacak açıklamalar mı yapar… Ama artık kesinlikle bu düzenin böyle gitmeyeceği aşikardır."

ALİ PALABIYIK'IN KIRMIZI KARTI EN ÇOK FENERBAHÇE'YE ÇIKTI HABERİ İÇİN TIKLAYIN...

"Serdar Tatlı'nın kendi hakem grubuna ayar çekmesi gerekiyor"

Öte yandan Selahattin Baki, hakem grubuna 'ayar' çekilmesi gerektiğini savundu ve işin tadının kaçtığını söyledi. Baki, "Adım atmayı düşünüyoruz. Zaten ne dedim demin? Artık dozaj artıyor. Ortam gerilmesin, zaten dünyada bin tane problem var, ülkemizde kendimize ait bin tane problem var. Biz ekstra problem yaratmak istemiyoruz. O yüzden hep diyalog yolunu seçtik. Ama daha önce Fenerbahçe’nin sabrının sınandığı zaman işin nerelere gideceği çok görüldü. Fenerbahçe defalarca test edildi, galip gelmiştir. Onun için biz yoruluruz ama Fenerbahçe olarak mücadeleyi bırakmayız. Lütfen bunu herkes bilsin. Tekrar ediyorum; Sayın Serdar Tatlı’nın artık burada gerçekten kendi hakem grubuna sahip mi çıkması gerekiyor? Ayar çekmesi gerekiyor. Yani tam sokak lisanı, bir ayar çekmesi gerekiyor. İşin tadı kaçıyor Böyle futbol olmaz" açıklamasını yaptı.

FENERBAHÇE SPORTİF DİREKTÖRÜ EMRE BELÖZOĞLU, HAKEMLER İÇİN NELER SÖYLEDİ? O HABER İÇİN TIKLAYIN... 

"Türk futbol yorumcularında infial var"

Maçlardaki hakem kararlarında standart olmamasıyla ilgili olarak Selahattin Baki, "Büyük farklılıklar olduğunu düşünüyorum. Denge şaştı. Artık bu futbol yorumcularının da yorumlarına kulak vermek gerekiyor. Demin baktım, ciddi anlamda infial var Türk futbol yorumcularında" dedi.

Neden gerginlik yaşandı?

Protokoldeki gerginliğin sosyal medyadaki bir paylaşımdan kaynaklanıp kaynaklanmadığıyla ilgili de Selahattin Baki, “Yok o paylaşımla alakası yok. Futbolun doğasında var diyelim. Protokolde olmaması lazım ama çok büyütülecek bir şey yok. Saman alevi gibi orada parlandı sonra söndü. Onunla alakası yok.” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler