Boksör Seren Ay Çetin'in WBC Gümüş Kemer Maçı Gelirleri Ukrayna'ya

Akın Ungan
21.04.2022 - 15:22 | Son Güncellenme: 21.04.2022 - 15:32

Dünya Boks Konseyi (WBC) gümüş kemer maçında Türk boksör Seren Ay Çetin ile Avusturalyalı Eva Voraberger karşılaşacak. Bu maçın gelirleri Ukrayna'ya gidecek.

Boksör Seren Ay Çetin'in WBC Gümüş Kemer Maçı Gelirleri Ukrayna'ya

Kadıköy Boks Kulübü sporcusu Seren Ay Çetin, Dünya Boks Konseyi (WBC) gümüş kemer maçı için ringe çıkacak. Seren Ay'ın rakibi ise 2 kere WBC dünya şampiyonu olan Eva Voraberger olacak.

Seren Ay Çetin - Eva Voraberger boks maçı ne zaman?

WBC 53.980 kiloda gümüş kemer mücadelesinde Türk boksör Seren Ay Çetin ile Avusturyalı Golden Baby lakaplı Eva Voraberger, 13 Mayıs Cuma günü ringte olacak.

Gelirlerin yarısı Ukrayna'ya

WBC'nin gümüş kemer maçına çıkacak ilk Türk kadın boksör olan Seren Ay Çetin'in tarihi maçı öncesinde, Ukrayna'da yaşanan savaşın mağdurları unutulmadı. Seren Ay'ın antrenörü Serdar Avcı, açıklama yaptı. UBO Dünya Şampiyonu ve WBC Asya gümüş kemer sahibi Serdar Avcı, İstanbul'daki maçta elde edilen bilet gelirlerinin yarısının Ukrayna'daki savaş mağdurları ve genç sporculara bağışlanacağını söyledi.

"Binlerce boksseveri salona bekliyoruz"

Avcı iu ifadeleri kullandı: "Boksseverlere bir çağrıda bulunuyorum. O gece binlerce boksseveri salona bekliyoruz. Bilet satışından elde edilecek gelirin yüzde 50'si, Ukrayna'daki savaşzedelere, özellikle sporcu olup da şu anda spor yapamayan gençlerin faydasına bağışlanacak"

Seren Ay Çetin: "Tüm dünyada barış olsun"

Eva Voraberger ile kritik bir maça çıkacak olan Seren Ay Çetin ise her zaman savaşın karşısında olduğunu dile getirerek, "Savaş dursun, barış kazansın. Tüm dünyada barış olsun" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler