Sergen Yalçın'dan Hagi ve Alex ile Milli Takım sözleri

İsmail Keles
03.10.2023 - 22:05 | Son Güncellenme: 03.10.2023 - 22:28

Sergen Yalçın, TV100'de katıldığı programda çok konuşulacak açıklamalar yaptı. "Sergen mi, Hagi mi, Alex mi?" sorusuna "Sergen" yanıtını veren Sergen Yalçın, "Balotelli'yi Beşiktaş'a ben almadım" dedi. Milli Takım teknik direktörlüğü konusunda da TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye göndermede bulundu.

Sergen Yalçın'dan Hagi ve Alex ile Milli Takım sözleri

AJANSSPOR - HABER

Oynadığı en iyi futbolcu: Hagi

"Birlikte oynadığın en büyük oyuncu neden Hagi'ydi?" sorusuna Sergen Yalçın, "Üst düzey oyuncu. Yetenekli oyuncu. Her an skoru değiştirebilecek oyuncu. Var mı böyle futbolcu? Biz herkese yıldız oyuncu diyoruz. Adamın üç maçı yok. Nereden yıldız olsun? Bir maç oynuyor, yıldız. Kolay mı yıldız oyuncu olmak?" yanıtını verdi. 

Alex mi, Hagi mi, Sergen mi?

Türkiye'de forma giymiş en iyi oyuncular olarak gösterilen iki isimle birlikte "Sergen mi, Alex mi, Hagi mi?" sorusuna Sergen Yalçın, "Sergen ya. Tartışması olur mu? Tartışması olmaz. Bana göre öyle. İnsanların fikrine de saygı duyuyorum" yanıtıyla dikkat çekti.  

"Emre Belözoğlu'na da 'Alex mi, Hagi mi diye sormuştum. O da Hagi demişti" sözleri üzerine, Sergen Yalçın. "Ben Hagi de Alex de demiyorum. Benden sonrası çok önemli değil diyorum. Baksınlar işlerine" diye konuştu. 

"Balotelli'nin Beşiktaş'ta ne işi var?"

Beşiktaş-Adana Demirspor maçındaki hareketi nedeniyle de gündeme gelen Balotelli'yi Beşiktaş'a kendisinin almadığını söyleyen Sergen Yalçın, "Ne işi var Balotelli'nin Beşiktaş'ta? Bizim istediğimiz oyuncu değil, benim santrforum değil. Her gün, 'İyi ki Beşiktaş'a almamışım' diyorum" sözleriyle İtalyan oyuncuyla olan düşüncesini dile getirdi. 

"Büyükekşi'nin sözleri bana çok dokundu"

Milli Takım teknik direktörlüğünü beklediğini söyleyen Sergen Yalçın, "Türk antrenörleri bu kadar yetersiz göstermek TFF Başkanı için sağlıklı olmadı. Önce Montella'nın Adana Demirspor'daki başarısını gösterdi, sonra "Geleceği parlak bir hoca aldık" dedi. Böyle bir şey diyemezsin, bu bana çok dokundu. Benim Milli Takım geleceğim yanarsa yansın ama bu çok ilginç bir açıklama. Türkiye'de 1 tane geleceği parlak hoca yok mu? İtalya, Montella'da bir şey görememiş, sen nasıl bir ışık gördün? Merak ediyorum" dedi. 

"Milli Takım'da çok rahat çalışırım"

Milli Takım'dan teklif beklediğini söyleyen Sergen Yalçın "Çok rahat çalışırım. Sürekli bir de Türk futbolunda Cumhurbaşkanının ismini öne atıyorlar. Muhtemelen sormamışlardır ama oradan gittikleri için kimse de bir şey diyemiyor. Arka arkaya 2 yabancı. Mesela Mircea Lucescu geldiğinde neden kimse eleştirmedi? Fatih Terim, Mustafa Denizli gelse yine konuşmam! Ancak Türk hocaları değersizleştiriyorlar" ifadelerini kullandı. 

'Stefan Kuntz hoca değil'

Alman teknik direktör Stefan Kuntz'un Milli Takım hocası olamayacağını düşündüğünü dile getiren Sergen Yalçın, "Stefan Kuntz'un hoca olduğunu düşünmüyorum. Ne hocalığı yapmış? Belki geleceği parlaktır, bir daha gelir. Stefan Kuntz geldiğinde bana espriler yaptı, sonra espriler durdu nedense... Çünkü işler iyi gitmedi. Bir dönem beraber oynadık, iyi insandır ama Milli Takım hocası üst düzey biri olmalıdır" diye konuştu. 

İlgini Çekebilir
Eski Beşiktaş yönetici açıkladı: "Balotelli ile iki defa anlaştım"
Habere Git

En beğendiği oyuncu Yusuf Sarı

"Türkiye Ligi'nde şu anda en beğendiğin oyuncu kim?" sorusuna Adana Demirsporlu Yusuf Sarı yanıtını veren Sergen Yalçın, "Yusuf Sarı. Milli Takımın banko oyuncusu olmalı. İnanılmaz oyuncu. Kendini geliştirmiş. Trabzon'da ilk dönemler öyle oynamıyordu. Direkt finale odaklı. Yusuf'a bir tavsiyem var. Ayakta kal. Güçlüsün, iyisin. Düşme, ayakta kal. Şimdi bana göre en formda oyuncusu. Montella, Konya-Beşiktaş maçını seyretmeye gitmiş. Ben olsam Adana Demirspor'un maçına giderim. Bence ligin en formda Türk oyuncusu" sözleriyle 24 yaşındaki forveti övdü.

Szymanski ve Torreira

Sergen Yalçın, ligin en iyi yabancı oyuncuları olarak da Fenerbahçeli Szymanski ile Galatasaraylı Torreira'yı gösterdi. 

Senin için hazırladığımız haberler