Sergen Yalçın, "4. hakem 'at' dedi, Cüneyt hoca atmadı"

24.04.2021 - 23:05 | Son Güncellenme: 24.04.2021 - 23:45

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 3-1'lik Kayserispor galibiyeti sonrası maçın hakemi Cüneyt Çakır'ı topa tuttu. İşte detaylar...

Sergen Yalçın, "4. hakem 'at' dedi, Cüneyt hoca atmadı"

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 37. haftasında Beşiktaş, sahasında güzel bir oyunla Kayserispor'u 3-1 mağlup etti. Kevin N'Koudou'nun yıldızlaştığı maçta rakip takımın tek golü 6. dakikada Pedro Henrique'den geldi. Maçın akabinde açıklamalarda bulunan Sergen Yalçın, öğrencilerine galibiyetten ötürü teşekkür ederken, maçın hakemi Cüneyt Çakır'ı eleştirdi. "Yanlış anlamayın ama..." diyen Yalçın, Kayserispor'lu bir futbolcunun 90 dakika boyunca oyundan atılmayışını kabullenemedi. İşte, Sergen Yalçın'ın açıklamalarından satır başlıkları...

"Oyuncularıma teşekkür ediyorum..."

Sergen Yalçın, "İyi bir oyun oldu. Oynayan arkadaşlar ellerinden geleni yaptılar. Bugün için kazanıp tekrar motivasyon yakalamak bizim için çok önemliydi. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. İyi bir galibiyet olduğunu düşünüyorum. Kalan 5 haftaya en iyi şekşlde hazırlanacağız. Tabii eksiklerimizin olması canımızı sıkıyor. Atiba, Welinton Rize’de dönecek. Larin de dönebilir. Abouıbakar bizimle olmayacak.

"Hakemlerin cebinde kırmızı kart yok mu?"

Kalan 5 haftayı en iyi şekilde mücadele ederek bitirmek istiyoruz. Buradan bir şey sormak istiyorum. Bizim maçlara gelen hakemlerin cebinde kırmızı kart yok mu? Ankaragücü maçında 2. Sarıdan atması gerekir atmıyor, Kasımpaşa maçında 2. sarı karttan atılması gerekiyor atmıyor.

"Buradaki amaç nedir ben çok merak ediyorum?"

Buradaki amaç nedir ben çok merak ediyorum? 4. hakem yanımızda '2. sarı kart, at' diyor, Şampiyonlar Ligi'nde maç yöneten Cüneyt hoca atmıyor oyunda tutuyor. Kayserisporun 10 numarası nasıl oyunda kalır merak ediyorum. Biz sadece kuralların uygulanmasını istiyoruz. Başarıya giden her yol mubahtır bizde yok. Birisi lütfen açıklasın bize bu durumu açıklasın? Sahada mücadele edip kazanmak istiyoruz."

'Bir takıma bu kadar sıkıntı yaşatılmaz'

Beşiktaş Teknik Direktörü eleştirilerini basın toplantısında da sürdürdü. Yalçın, "Bir takıma bu kadar sıkıntı yaşatılmaz. ‘Hoca çok konuşuyor’ diyorlar. Ne yapalım, konuşmayalım da geleceğimizi mi perişan edelim. Şampiyonluğa gidiyoruz ama bıktık bunları yaşamaktan. Kartları bizim oyunculara gösteriyorsun, rakiplere neden göstermiyorsun? İnceleyin pozisyonları. Bu şekilde devam etmez, sonra bu konuşmalar 100 kat yukarıya çıkar, şimdiden söylüyorum" dedi.

'Şampiyonluğu mu kaybedelim?'

Şampiyonluk yarışının son haftaya kadar sürmesinin kendileri adına problem olmayacağını ifade eden Sergen Yalçın, “Bizim için sorun yok. Bizim derdimiz yaşadığımız sorunlar. Zaten 7 tane oyuncumuz yok, kulübede oyuna sokacak oyuncu yok. Sürekli aynı şeyi söylemek istemiyorum ama yaşadıklarımızı da anlatmak zorundayız. Her maç puan kaybedip şampiyonluğu mu kaybedelim. 

'Burada ne konuşmamız gerekiyor'

Konuştuğumuz zaman ‘hakemle ilgili konuşuyor’ diyorlar. Ne ile konuşalım buraya gelip, oyunun parçası mı olalım? Her maçta atılması gereken adamlar atılmıyor, penaltılar çalınmıyor. Benim oyuncularım sürekli sarı kart görüyor, sürekli yan toptan faul çalıyorlar. Ne yapmamız gerekiyor bizim, burada ne konuşmamız gerekiyor?” diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler