Yalçın, kaleci transferine son noktayı koydu

23.11.2020 - 10:21 | Son Güncellenme: 23.11.2020 - 11:22

Süper Lig'de son olarak Başakşehir'le oynayan Beşiktaş'ta Sergen Yalçın, A Spor'a açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam devre arasında yapılacağı iddia edilen kaleci transferine son noktayı koydu. Peki Beşiktaş kaleci transfer edecek mi? Öte yandan Başakşehir maçının yıldızı Atiba hakkında da konuşan Sergen Yalçın, etkisiz bir grafik çizen Adem Ljajic'in fizik gücünü toplaması gerektiğini söyledi. İşte Sergen Yalçın'ın Fenerbahçe derbisi sözleri ve detaylar...

Yalçın, kaleci transferine son noktayı koydu

Ligde oynadığı son maçta Medipol Başakşehir'i 3-2 mağlup eden Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, A Spor'a açıklamalarda bulundu.

Milli maç haftasını sağlıklı geçiremediklerini söyleyen deneyimli teknik adam, "10 kişi antrenman yapıyorduk. Bu milli ara bize yaramadı. Bazı oyuncularımız fizik olarak eksikler. N’Koudou ve Gökhan örnek. Adem sakatlıklar yaşadı. Onları hazırlamaya çalışıyoruz. Tüm dünya zor bir süreçten geçiyor. Üstesinden gelmeye çalışıyoruz" dedi.

Maçların sahada kazanıldığını vurgulayan Sergen Yalçın, "Biz de kağıt üstünde bazı maçlara favori çıktık ama istediğimizi alamadık. Kağıt üzerinde favori olmak bir şey ifade etmiyor. Önemli olan takımı iyi hazırlamak. Oyuncuların camiaya yakışır şekilde oynaması önemli. Başakşehir galibiyeti önümüze bakmamız için önemli" şeklinde konuştu.

Başakşehir maçının ilk yarısında iyi oynadıklarını söyleyen Yalçın, "İlk yarı iyi oynadık. İkinci yarıda 20 dakikalık bölümde sıkıntı yaşadık. Rakip 10 kişi kalınca oyuncularımız rehavete düştü. Goller yedik. Zor bir dönem geçiriyoruz. Kadromuzdan çok oyuncu gitti. Yeni oyuncular kattık. Birlikte oynamak bir süreç gerektiriyor. Biz de süreci iyi geçirip normalleşmeye çalışıyoruz.

Atiba her eve lazım bir oyuncu. Biz Larin’i kanatta kullanıyoruz. Bazen takımın içinden bir şeyler yaratmak lazım. N’Koudou çok fazla kullanabildiğimiz oyuncu değil. Değişik oyunculara bazı bölgeleri kurtarmak için uğraş veriyoruz. Larin’i kanatta düşünmüyorduk. Ama gol atma arzusu bizim onu orada kullanmamızı sağladı. Denizli maçından sonra 3 defansif oyuncuyla oynuyor diye eleştirildim. Ama defansif orta saha diye bir kavram mı kaldı? Oyuncuların hepsi top rakipteyken savunmacı. Artık defansif-ofansif diye bir kavram mı kaldı? Oyuncular savunmayı da hücumu da birlikte yapacak. Dünya futbolunda öyle bir durum kalmadı" ifadelerini kullandı. (SÜPER LİG'İN YENİ ALEX'İ, ATIBA OLDU)

"Adem Ljajic için yeteneksiz diyebilir misiniz?"

Takımın tartışmalı ismi Adem Ljajic hakkında konuşan Sergen Yalçın şu ifadeleri kullandı:

"Adem’i oynatmıyoruz. Geçen sene çok iyi oynamaya başlamıştı. Daha sonra hasta oldu. Uzun süre antrenman yapmadı. Sezon başlangıcında PAOK maçı vardı. Zamanımız olmadı o maça hazırlanmaya. Biz normalde oynamıyorduk ki. O maç bizim planlarımız arasında yoktu. O maç bize yolda çıktı. Adem sezon başında tekrar sakatlandı. Aylardır antrenman yapmıyor. Önce antrenman temposunu yakalaması lazım. (LJAJIC DEĞİŞMİYOR, ELLER BU SEFER DE CEPTE) 

"Adem Ljajic için yeteneksiz diyebilir misiniz? Diyemezsiniz. Kaliteli bir oyuncu. Ancak; fizik gücü olmayan oyuncular artık tercih edilmiyor. 2 haftadır antrenman yapmaya başladı. Fizik gücünü yakalaması gerek. Bize iş yapacak oyuncu lazım. Adem, Oğuzhan ve Mensah’ta da var o potansiyel. Bu oyuncular kreatif oyuncular. Adem oynamıyor. Psikolojik olarak kendisini takımda hissetmeyebilir. Morali bozuk olabilir. Kendi içinde problemleri olabilir. Bizde herkes oynayabilir. Yeter ki oynamak istesin ve o mücadeleyi versin. O mücadeleyi vermiyorsan, oynamayacaksın."

Koronavirüs salgını sebebiyle maçların seyircisiz oynandığının hatırlatılması üzerine yorum yapan başarılı teknik adam, "Tribünde taraftar olsaydı yüzde 30 oranında takımın performansı artardı. Taraftarın olmaması büyük problem. Bizim için de rakip için de öyle. Maçlar 11’e 11 oynanıyor. Başka bir etken yok. Herkes kendi işini kendi halledecek. Biz de bir an evvel normalleşelim diye bekliyoruz. Gerçekten zor bir süreç yaşıyoruz. Bütün teknik adamlar, yöneticiler, futbolcular için geçerli. Oyuncuları koronavirüs konusunda uyarıyoruz. 13-14 oyuncumuz uğraştı Covid-19 konusuyla. Yavaş yavaş oyuncular dönecek. Ama oyuncular hasta olunca antrenman yapamıyor. 2-3 gün antrenman yapıyor, çok iyi performans bekliyorsun. Oyuncular da insan. Basın toplantısında da söyledim. Oyuncuların çok fazla üstüne gitmeyelim. Bu süreci bir şekilde atlatacağız. En az hasarla atlatalım. Bizim için sağlıklı olan o" şeklinde konuştu.

"Kaleci almayacağız"

Kaleci transferi yapmayacaklarının altını çizen Yalçın, "Beşiktaş formasını benden isteyene veriyorum. O oynasın, bu oynasın diyorlar. 2 tane genç kaleciyle yola çıktım. Sizler çıkar mıydınız? Çıkmazdınız. ‘Bize gençleri oynat’ diyorlar. Ben de tamam diyorum. 2 genç kaleciyle oynuyorum, kaleci al diyorlar. Kaleci almayacağım! Ben genç oyunculara cesaret veriyorum. Medya da versin cesaret. Gençleri kazanmak istiyorsak bazı şeylere katlanmak gerekiyor. Kaleci konusunda kulübüme de yardımcı olmaya çalışıyorum. Bunun ekonomik kısmına da bakı. Kalede risk aldık mı, aldık. Ama risk almadan başarılı olamazsın. Problem değil. Kötü oynayabilirler. İyiye gidecekler. (UTKU YUVAKURAN, 9 DAKİKA DAHA DAYANSAYDI...)

Tekrar söylüyorum, kesinlikle kaleci almayacağım. Sonucu ne olursa olsun almayacağım. 16-17 yaşında kalecimiz var. Utku olmasaydı Emre’yi oynatacaktık. Problem değil. Oynatırız" dedi.

"Bütün oyunculara ihtiyacımız var"

Genç oyuncuların zamana ihtiyacı olduğunu ifade eden Sergen Yalçın, "Genç arkadaşları oynatalım diyoruz. Oynatmadan genç oyuncu yetiştirilir mi? Rıdvan’ı oynatıyoruz. Acele etmeyelim. Oynaması gerektiği zaman oynar. 2 tane sol bekimiz var. Nsakala ve Rıdvan. Üçüncü bir sol bek düşünmedik. Rakibe göre, duruma göre seçiyoruz. Bizde herkes oynuyor. Bütün oyuncularımız oynadı. Yedek diye bir şey yok. Hastalığı, sakatlığı, performans durumu var. 50’nin üzerinde maç oynayacağız. Bütün oyunculara ihtiyacımız var. Hepsini hazır tutmak zorundayız. Hafta içinde maçlar olacak. Geniş bir kadro lazım" şeklinde konuştu. (SATIŞ LİSTESİNDEN ZİRVEYE: LARİN)

"Fenerbahçe'ye aynı şekilde cevap vereceğiz"

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe ile oynanacak dev derbi hakkında da konuşan Yalçın, "Bence güzel bir derbi olacak. Fenerbahçe de iyi kadroya sahip. Güçlü bir takım. Biz de aynı şekilde cevap vereceğiz. Tempolu, güzel bir maç olmasını bekliyorum. İyi mücadele eden kazansın. Tabii ki rakibimiz ama ebedi dostumuz. Biz kazanmak için her şeyi yapacağız. Fikstür avantajı diye bir durum yok. O kağıt üzerinde olan bir şey. Bizim ligimizde herkes herkesi yenebilir. İçeride oynamanın avantajı yok. Bunlar sadece kağıt üzerinde.

Daha derbiye zaman var. Nasıl oynayacağımızı henüz belirlemedik. Tempo ve mücadele gücü yüksek bir maç olacaktır. En önemli tarafı bu. İki takım da kazanmak istiyor. Güzel, dostça bir mücadele olsun istiyoruz. Fenerbahçe ile ilk defa oynamıyoruz, son da olmayacak" dedi.

"Devre arası transfer dönemi için plan yapmadık"

Devre arası için transfer programı yapmadıklarını söyleyen Yalçın, "Şu anda başkan ve yönetimle ilgili devre arası transfer dönemi için plan, program yapmadık. Basında çıkan isimlerin bizimle hiçbir alakası yok. Bunu özellikle söylemek istiyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler