Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın'dan Aboubakar açıklaması

Orhan Gülek
01.11.2022 - 22:49 | Son Güncellenme: 01.11.2022 - 23:44

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın, şampiyon oldukları sezon sakatlığı sebebiyle son maçlarda oynayamayan Aboubakar ile çapıcı açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın'dan Aboubakar açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden Sergen Yalçın, TV 100'deki Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Az Önce Konuştum' programında şampiyon oldukları sezonda Vincent Aboubakar'ın sakatlığıyla ilgili konuştu.

Yalçın, Aboubakar'ın son maçlarda oynayamadığının ve sakat olduğunun hatırlatılmasının ardından sorulan 'gerçekten sakat mıydı?' sorusuna cevap verdi.

"Tribünden falan ateş mi ettiler' dedim"

Aboubakar'ın Sivas maçında zorla oynadığını belirten Yalçın, "Dakika 44'e geldi bir pozisyon oldu, bu 'ah!' diye bıraktı kendini, ayağını falan tutuyor göreceksin. Dedim, 'Ne oldu ya, tribünden falan ateş mi ettiler, vuruldu mu bu?'" ifadelerini kullandı.

İşte Sergen Yalçın'ın Aboubakar sözleri

"Sivas'a maça gittik. Aboubakar sakattı, buna baskı yaptılar 'Oyna' diye. O da 'Tamam oynayacağım, kendimi riske atacağım' dedi. Neyse maç başladı, zaten hiçbir şey yapmıyor, koşmuyor, depar atmıyor. Dakika 44'e geldi bir pozisyon oldu, bu 'ah!' diye bıraktı kendini, ayağını filan tutuyor göreceksin. Dedim 'Ne oldu ya, tribünden falan ateş mi ettiler, vuruldu mu bu?'. Benim çapraz bağlarım koptu maçta, böyle bir acı hissetme modeli yok, olamaz.

"Zaten bir şey oynamıyorsun"

Devrenin bitmesine 1 dakika var zaten, içeri girersin 'Hocam beni değiştir' dersin değiştiririz. Öyle bir hareketler yaptı ki sahada, ben güleceğim kendimi zor tutuyorum. Kameralar çekiyor bir de rezil olacağız. O kadar abartmaya da gerek yok yani. Adele sakatlığı bu, hissedebileceği acı da belli. O kadar büyük oynamaya gerek yok. Zaten bir şey oynamıyorsun, 1 dakika kalmış, 45'te çıkarsın yani."

Ne olmuştu?

Beşiktaş'ta oynadığı dönemde attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken Kamerunlu golcü Aboubakar, Süper Lig'de oynadığı son sezonda ligin bitmesine yakın forma giymemeye başlamıştı. O dönem, sakatlığı olduğu belirtilen oyuncunun sözleşmesindeki 'otomatik' uzama maddesi dolayısıyla oynamadığı iddia edilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler