Sergen Yalçın Aboubakar'ı sildi, yerine 2 yıldız

Salim Manav
29.05.2021 - 08:40 | Son Güncellenme: 29.05.2021 - 08:44

Beşiktaş'ta yeni sezon için planlamalar başladı. Siyah beyazlılarda Sergen Yalçın Aboubakar hakkında da kararını verdi. Kartal'da Aboubakar ayrılırsa Sergen Yalçın kaç tane transfer istedi? İşte detaylar...

Sergen Yalçın Aboubakar'ı sildi, yerine 2 yıldız

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş ile önümüzdeki hafta yeni kontrat için görüşmesi beklenen teknik direktör Sergen Yalçın, imzayı attıktan sonra hızlı şekilde transfer operasyonunu için düğmeye basacak. İlk imzayı Aytemiz Alanyaspor ile sözleşmesi biten Salih Uçan atacak. 27 yaşındaki Uçan, 800 bin Euro yıllık ücret karşılığı imzayı atacak.

Güven Yalçın kadroda tutulacak

Yalçın, yeni sezon için en önemli isteği santrfor mevkisinde olacak. Geçen sezon devre arasında İtalya Serie B ekiplerinden Lecce'ye kiralık gönderilecek olan Güven Yalçın takımda alternatif olarak tutulacak. Ama Yalçın, santrforda banko oynayacak iki yabancı yıldız istiyor. Peki Vincent Aboubakar ne olacak? Yalçın, Aboubakar'ı yeni sezonda düşünmüyor.

Malatya'daki tepkisini unutmadı

Yalçın, 29 maçta 15 gol 5 asistle oynasa da sezon içinde yaşadığı iki olaydan ötürü Aboubakar ile devam etmeyi düşünmüyor. Yalçın, ligin 27. haftasındaki Yeni Malatyaspor maçında 85. dakikada oyundan aldığı için kendisine tepki gösteren Aboubakar'ın hareketini unutmadı. Bir diğer nokta da oyuncunun ligin son düzlüğünde yaşadığı sakatlık.

Sakatlık riskiyle yola çıkmak istemiyor

En kritik dönemde sakatlığı gerekçesiyle oynayamayan Aboubakar'ın benzer sıkıntılarla gelecek sezon karşılaşabileceğini düşünen Yalçın, bu riski göze almak istemiyor. Takım Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de başarıyı kovalaması için sakatlık riski olmayan iki golcüyü kadrosunda görmek istiyor. 30 maç oynaması halinde sözleşmesi 1.5 milyon Euro yıllık ücretten otomatikman 1 yıl daha uzayacak olan Aboubakar, 29 maçta kaldı. Haliyle sözleşme otomatikman uzamadı. Kamerunlu golcü Beşiktaş'tan yıllık 3 milyon Euro talep ediyor. Yönetimse 2 milyon Euro'nun üzerine çıkmayacağını bildirdi kendisine. Ancak Yalçın'ın tavrından sonra yönetimin de stratejisi değişti.

Görüşmede sunulacak

Beşiktaş'ın dünya çapında bir yıldız golcüyle ön anlaşma sağladığı da gelen bilgiler arasında. Yönetimin bu hafta Yalçın ile yapılacak yeni kontrat görüşmesinde söz konusu yıldız ismi de bir nevi hediye olarak açıklayacak. Yalçın, geride kalan sezondaki sıkıntıların yaşanmaması için yönetimden yeni sezon için daha geniş bir kadro kurulmasını talep ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler