Sergen Yalçın: "Birçok şeyi açıklayacağım"

01.09.2020 - 23:57 | Son Güncellenme: 02.09.2020 - 00:05

Son dakika Beşiktaş haberleri... The Land of Legends Cup maçında Sivasspor'a 1-0 mağlup olan Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, maçın ardından sert açıklamalar yaptı. Peki Sergen Yalçın, Sivasspor maçının ardından neler söyledi? İşte detaylar...

Sergen Yalçın: "Birçok şeyi açıklayacağım"

The Land of Legends Cup maçında Beşiktaş, Sivasspor'a 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın hem maç özelinde hem de gündem hakkında sert açıklamalarda bulundu.

"Hazır olmadığımız dönemde 10 kişi oynadık"

Maçın hakemini eleştirerek sözlerine başlayan Sergen Yalçın, "30. dakikada Dorukhan atılıyor. Hazırlık maçı oynuyoruz, turnuva maçı. Dorukhan'ın pozisyonu faul, zaten hazır olmadığımız dönemde bizi 70 dakika 10 kişi oynatıyorsun, oyuncular hazır olmadan 1,5 katı performans veriyor. Hakem arkadaşlar böyle yönetirse, bu sene de çok tartışılır. İnşallah böyle yönetmezler. Rakipte hiçbir oyuncu kart görmüyor, burası enteresan." dedi.

"Sıkıntılarımızın nedenleri var"

Beşiktaş'ın PAOK ve Sivasspor karşısında gösterdiği görüntüyü eleştirenlere yanıt veren Yalçın, "Takımı takip etmediği için kimse, aylarca oynamamış oyuncularımızın olduğunun kimse farkında değil. 10 gün ile maça çıkan bir oyuncu grubu var. Saha içi organizasyon anlamında sıkıntı yaşadık, kabul ediyoruz ama nedenleri var. Bizim PAOK'a elenmemizin bu kadar tepkiye neden olması da çok şaşırtıcı, Yunanistan'ın en güçlü takımlarından biri. Yeniyiz, hazırlanma zamanı bulamadık ve iyi takımla oynadık." ifadelerini kullandı.

"O zaman niye söylemediniz?"

Özellikle Lens'in sağ bekte kullanılmasının eleştirilmesine sinirlenen Sergen Yalçın, "O orada oynar mı, bu burada oynar mı? Lens'i geçen sene en az 5 maçta sağ bek oynattık, niye o zaman söylemediniz? Şimdi mi sağ bek oynayamıyor? Demek ki baya korku salmışız rakiplere ki bu kadar ağır eleştirilerin odağında olduk." şeklinde konuştu.

"Çok ciddi eksiklerimiz var"

Takım içinde eksiklikler olduğundan şikayet eden Yalçın, "Takımı kurma aşamasındayız ve çok ciddi eksiklerimiz var. Federasyonun limiti var, ekonomik sorunlar var. Zaten kadro kurma sıkıntısı yaşarken bu işlerle uğraşmak zor geliyor." dedi.

"Hiç kimse merak etmesin"

Yaşanan her türlü zorluğa rağmen taraftarlarının içlerinin rahat olması gerektiğini söyleyen Sergen Yalçın, "Hiç kimse merak etmesin, kimse moralimizi bozamaz. Biz teknik ekip ve yönetim olarak zorluklarla mücadele etmeye hazırız. Taraftarımız yanımızda olsun, başka kimseye ihtiyacımız yok." ifadelerini kullandı.

"Her şeyi söyleyeceğim"

Gelecek hafta yapacakları basın toplantısında önemli açıklamalar yapacağını vurgulayan Sergen Yalçın, "Takımda bir oyuncu eksikliği değil, daha fazla eksiklik var. Önümüzdeki hafta basın toplantısında her şeyi söyleyeceğim. Geçen sezonki takımın yüzde 70'i ayrıldı, aldığımız oyuncu üç. 5-6 oyuncuya daha ihtiyaç var." şeklinde konuştu.

"Gereken yerde cevap veririz"

Gerektiği yerde konuşacaklarının altını çizen Sergen Yalçın, "Kimse bizi konuşmuyor zannetmesin. Biz gereken yerde, gereken kişilere, gereken cevapları veririz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler