Sergen Yalçın: "Genç oyuncuların yetişeceklerini mi sanıyorlar?"

09.07.2020 - 23:21 | Son Güncellenme: 09.07.2020 - 23:27

Sergen Yalçın: "Genç oyuncuların yetişeceklerini mi sanıyorlar?"

Süper Lig'in 31. hafta mücadelesinde Beşiktaş, sahasında Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup etti. Maçın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın değerlendirmelerde bulundu.

"Kasımpaşa'ya karşı oyunu çevirmek zor"

Sahaya ciddi bir karakter koyduklarını vurgulayan Sergen Yalçın, "Gerçekten Kasımpaşa çok güçlü bir takım. Önemli oyunculara sahip. Alttan çıkmaları da tesadüf değil. Biz çok zor bir maç oynadık. Bu dönemde futbol oynamak çok zor. Sakat ve cezalı oyuncularımız oluyor. Bir an evvel 3 maçı oynayalım ve bitsin. Oyuncuların rahatlaması lazım. Pandemi döneminde geç gelen oyuncular oldu. Zorlanıyoruz müsabakalarda. Oyuncularım ikinci yarıda çok ciddi bir karakter ortaya koydu. Kasımpaşa'ya karşı oyunu çevirmek çok zor. İnşallah kalan 3 haftada da 3'üncüyü yakalar mıyız bilemiyorum. Ligi 3., belki 4., belki de 5. bitiririz. En iyisi 3.'lük. Umarım öyle olur." ifadelerini kullandı.

Burak ve Gökhan'ın durumları...

Maç içerisinde sakatlanan Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül hakkında da konuşan Yalçın, "Yarın Burak ve Gökhan'ın MR'ı çekilecek. Onları çok kullanacağımı düşünmüyorum. 3 gün sonra maç var. Sezonu kapatmamış olmalarını umuyoruz. Herkes iyi niyetiyle oynuyor. Birlik içerisinde sezonu bitirmek istiyoruz. İnşallah birlikte iyi oyunlarla ve iyi skorlarla ligi bitiririz." şeklinde konuştu.

“Şampiyonlar Ligi’ne gidebiliriz”

Takımda yaşanan istikrarsızlığın nedeniyle ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Yalçın, “Ben de merak ediyorum neden istikrarsız oynadığını. Yeni sezon için şu anda zamanımız var. Araştırıyoruz ve çalışma yapıyoruz. Puan durumundaki yerimiz belli olunca, başkan ve yönetimle oturup daha geniş şekilde fikir alışverişi olacakdedi. Ligi üçüncü sırada bitirmek istediklerini yineleyen Yalçın,Trabzonspor ceza alır mı almaz mı bilmiyorum ama belki Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi oynayabiliriz ya da Avrupa Ligi’ne direkt gidebiliriz. Tek hedefimiz üçüncü olmak. Oyuncularımız da Kasımpaşa karşısında böyle bir ortamda özverili oynadılar. Ciddi bir mücadelenin içindeler ve durumun farkındalar” açıklamasında bulundu.

“Bu kararı kimler aldı, çok merak ediyorum”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı oyuncu konusunda aldığı kararla ilgili de konuşan Yalçın, “Yabancı konusu çok uzun bir konu. Bu TFF’nin aldığı bir karar. Benim merak ettiğim bu kararı kimler aldı? Kimler oturup bu kararı aldı? Altyapıdan oyuncu oynatma mecburiyeti koydular. Bunu koyarak genç oyuncuların yetişeceklerini mi sanıyorlar? Bunun için önce tesis lazım. Ben 18 kulübün tesislerini bir gezmelerini tavsiye ediyorum, bir görsünler bakalım. Hersek Ajax’ı örnek veriyor. Önce gidip Ajax’ın tesislerini gezin, sonra gelip 18 kulübün tesislerini gezin. Bakın bakalım birbirine benziyorlar mı? 8 tane oyuncu içeride olacak, 6 oyuncu kulübede olacak, 3 oyuncu evde oturacak, 2 oyuncu yemekte olacak. Bu iş bana çok acayip geliyor. Bu kuralı düşürmenin oyuncu yetiştirmekle alakası yok. Anadolu’daki takımları düşünün. 2 sene sonra altyapıdan 2 oyuncuyla oyna diyorsunuz. Adamlar altyapıdan 2 oyuncu bulamazsa ne yapacak, 9 kişiyle mi sahaya çıkacak? Bunu kim oturup konuştuysa, bir daha oturup konuşsun. Fatih hocayı, Şenol hocayı, Mustafa hocayı alın, bu konuyu konuşun. İsterseniz biz de gelelim, bizlerle de konuşun. Tesis olmadan, plan program olmadan oyuncu yetişmez. Türkiye’de altyapısı en iyi olan takımlardan birisinin hocası olarak söylüyorum ben bunu. Diğer Anadolu takımlarının da konuşma hakları var ve onlar da konuşsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler