4 x 4 Cyle Larin

01.05.2021 - 20:58 | Son Güncellenme: 01.05.2021 - 23:15

Beşiktaş, Süper Lig'de konuk ettikleri Hatay maçında tam 7 gol attı. Siyah - beyazlılarda Cyle Larin, attığı gollerde maçın yıldızı oldu. İşte detaylar...

4 x 4 Cyle Larin

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş, Süper Lig’in 39. haftasında Hatayspor’u konuk etti. Kartal, fırtına gibi başladığı mücadelenin ilk 14 dakikasında Hatay kalesine adete gol oldu yağdı. Maç bitiminde ise Beşiktaş, 7-0'lık galibiyetle 3 puana ulaştı.

Sihirbaz ortayı açtı, Akintola kaleyi şaşırdı

Maçta gol perdesini henüz 1. dakikada Hataysporlu Akintola’nın kendi kalesine attığı gol açtı. Rachid Ghezzal'in kullandığı korner atışında ön direkte Akintola ters bir kafa vuruşuyla kendi filelerini havalandırdı.


Ghezzal’ın daha önce Ankaragücü maçında yaptığı bir ortada da Ante Kulusic topu kendi ağlarına göndermişti. 

 

Hatay, bu sezon kendi kalesine en çok gol atan takım

Öte yandan Hatayspor, Süper Lig'de bu sezon kendi kalesine 5. golü gönderdi. Akdeniz ekibi, bu alanda ligin zirvesinde yer alıyor.

 

'Arka direk Larin' gol orucunu bozdu

Beşiktaş’ın Kanadalı golcüsü Larin de tıpkı takım arkadaşları gibi Hatayspor maçına hızlı bir başlangıç yaptı. Larin, ilk 14 dakikada gelen 3 golün 2’sini kaydeden isim oldu. 26 yaşındaki oyuncu 11 ve 14. dakikalarda topu ağlara gönderdi. İkinci yarıda ise 55. ve 65. dakikalarda fileleri havalandırdı.

 

Cyle Larin, bu sezon Süper Lig'de 2. defa bir maçta 4 gol attı. Kanadalı daha önce Beşiktaş'ın Rize'yi 6 gol ile geçtiği maçta 4 gol atmıştı.

 

Bu sezon Süper Lig’deki 19. golünü atan Larin, Aboubakar'ın sakatlığından sonraki dönemde santrfor olarak oynadığı maçlarda ilk defa gol attı. Larin son olarak Süper Lig’in  34. haftasında BB Erzurumspor’a karşı gol atmıştı. 

 

 

Kariyer rekorunu kırdı 

Larin ligdeki 19 golünün yanı sıra kupada 3, Şampiyonlar Ligi elemelerinde ise 1 gol atarak 23 gole ulaştı. Yıldız oyuncu lig bazında kariyer rekorunu kırdı.  Larin bu gollerin 9’unu arka direkte yaptığı vuruşlarla gerçekleştirdi ve taraftarlar tarafından ‘Arka direk Larin’ lakabıyla anılmaya başladı. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, bu tarz organizasyonlara çalıştıklarını da söylemişti.

 

Sergen Yalçın: ''Göreceğiz Cumartesi ne olacağını''

Beşiktaş - Hatayspor maçı, iki taraftan gelen açıklamalarda günler önce başlamıştı. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, ligin 38. haftasında galip döndükleri Rize deplasmanının ardından Hatayspor ile maçı ertelemek için konuştuklarını ancak olumlu cevap alamadıklarını söylemişti.

 

Yalçın, ardından yaptığı açıklamada ise ''Maç bitiyor Hatay’ın hocası kendi maçının mutluluğunu yaşamadan bizim maçla ilgili açıklama yapıyor. Cumartesi şöyle olacakmış da böyle olacakmış da… Göreceğiz Cumartesi ne olacağını. Konuşmayla olmuyor o işler. Göreceğiz ne olacağını.'' demişti. 

Senin için hazırladığımız haberler