Sergen Yalçın: Hakemlerden en çok bizim canımız yandı!

06.03.2021 - 21:36 | Son Güncellenme: 07.03.2021 - 00:14

Beşiktaş haberleri… 2-1 kazandıkları Gaziantep maçının ardından konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Hakem hatalarından en çok canı yanan biziz. Sezon başından bu yana VAR'dan bir şey alamadık” dedi. İşte ayrıntılar…

Sergen Yalçın: Hakemlerden en çok bizim canımız yandı!

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’in 29. haftasında Gaziantep’i 2-1 yenerek liderliği ele geçiren Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın çarpıcı açıklamalarda bulundu. Siyah beyazlı teknik adam, son günlerdeki hakem tartışmalarına değinerek, “Hakem hatalarından en çok canı yanan Beşiktaş. Sezon başından bu yana VAR'dan bir şey alamadık” diye konuştu. 

"Sağ olsun hakem kartlarımı 4'e tamamladı"

Cezalı duruma düşmesine de değinen Sergen Yalçın şunları söyledi: “Çok fazla hakemlerle ilgili konuşuyorlar. Bazı pozisyonlarda kart bekliyoruz, verilmiyor. Malatya maçında hakem çok kötüydü. Biz kazanıyoruz, biz bir şey söylemiyoruz. Kötü oynayanlar hakeme itiraz ediyor. Bugünkü maçta ekstra bir şey olmadı. Faul pozisyonunda çok sesim çıktı. 3 sarı kartımın olduğunu biliyordu herhalde, sağ olsun 4'e tamamladı. 

"Gaziantep'e pozisyon vermedik"

Bana göre müthiş oynadık. İkinci yarıdaki oyunumuz iyiydi. Rakip iyi kapandı. 2-3 tane pozisyon bulduk ilk yarıda 1 tane attık. İkinci yarıda inanılmaz pozisyonlar yakaladık. Savunma anlamında rakibin tek pozisyonu yok. Sanki 20 tane pozisyon verilmiş gibi konuşuluyor. Tesadüfen bir penaltı oldu ve 90'da çaprazdan bir şut var. 

"Son haftalardaki en kolay maçımızdı"

Aboubakar çok güzel goller attı. 4-5 tane yüzde yüz atamadık. 2-1 olunca 3-4 dakika telaş olabilir. Oyunculardan memnunum. Tamamında tek pozisyon vermedik. Maçlar zor. Maçın kolayı yok. Herkes savaşıyor. Oyunun güzel olmasını sağlıyor. Bana göre bizim son haftalardaki en kolay maçlarımızdan oldu. 

"Kader haftasına geldik"

Haftaya 3 tane maçımız var, hepsi zor olacak. İnşallah iyi sonuçlarla geçeriz. Önümüzdeki hafta kader haftası derken, bence en önemli haftası. Ondan sonra farklı bakış açısı koyabiliriz. Benim için en önemli hafta."

“Sanki 15 pozisyon vermişiz gibi anlatıyorlar”

Takımın iyi bir birliktelik yakaladığını sözlerine ekleyen Sergen Yalçın, “Oyuncularımız çok iyi mücadele ediyorlar. 5 maçta 15 puan aldık ve yediğimiz gol sayısı 1. Bunlar çok önemli değerler. Gol yememek ve rakibe pozisyon vermemek çok değerli. Bazı maçlarda 1 tane pozisyon veriyoruz ve öyle bir anlatıyorlar ki, sanki 15 pozisyon vermişiz. Bizim takımın da büyüklüğü buradan belli oluyor. Bugün oyunun ikinci yarısında birçok pozisyonu değerlendiremedik. Rakibe de pozisyon vermedik. Futbolcular savaşıyor sahada, bu da oyuncuların en büyük artısı. Bazen maçlar sonuca odaklı oynanıyor. Hafta içindeki Yeni Malatyaspor maçı da böyleydi. Futbol bir sonuç oyunudur. Bazen istediğiniz performansların olmadığı maçlarda sonuca gitmek çok önemlidir. Bana göre Gaziantep bu ligin en iyi kadrolarından birisine sahip. Böyle bir rakibe karşı bu kadar pozisyona girmek, iyi oynamak ve oyuncuların agresif oynaması bizim için çok sevindirici” ifadelerini kullandı.

 

“Herkes futbolcuları beklerken, 4. sarı kartı ben gördüm”

Sezonun ilk yarısına kıyasla aynı maçlardan daha çok puan çıkardıklarını söyleyen Sergen Yalçın, “İlk yarıya göre puan olarak önde gidiyoruz. İlk yarıda Konyaspor’a, Gaziantep’e kaybetmiştik. İlk yarıda aldığımız puana göre öndeyiz. Milli maç arasından önce 2 Başakşehir, 1 Fenerbahçe maçı var. Hepsi zor maçlar. İyi hazırlanacağız” dedi.

"Ne VAR devreye girdi, ne de hakem arkadaşlar gördü"

Takımda sarı kart sınırında 4 isim olmasına karşın kendisinin cezalı duruma düşmesiyle ilgili de konuşan Yalçın, “Şaşırttım biraz herkesi. Oyuncuları bekliyorlardı sarı kart için, ben 4’ledim sarı kartı. Bazen konuşmalar hakem arkadaşları rahatsız ediyor. Mete hoca bugün sarı kart gösterdi. Gösterebilir, normal. Biraz fazla itiraz etmiş olabiliriz. Rakip takım antrenörü benden daha fazla itiraz etti ama sarı kartı ben gördüm. Hakem arkadaşlar bugün iyi yönetti maçı. Gördüğünü çaldı. Bizim istediğimiz de buydu, gördüklerini çalsınlar. Sezon başından bu yana VAR’dan herhangi bir şey almadık. Neredeyse 10 haftadır lehimize penaltı bile çalınmadı. Ne VAR devreye girdi, ne de hakem arkadaşlar gördü. Demek ki biz penaltı atamayacağız ama rakipler atacak. Tabii ki bunu bugünkü pozisyon için söylemiyorum, bugünkü penaltı pozisyonu doğru karardı” diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler