Beşiktaş'ta Sergen Yalçın, Ajax maçı öncesi açıklamalarda bulundu

Orhan Gülek
23.11.2021 - 16:09 | Son Güncellenme: 23.11.2021 - 18:29

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 5. maçında 24 Kasım Çarşamba akşamı Ajax'ı konuk edecek. Karşılaşma öncesinde Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın, Ajax maçı öncesi açıklamalarda bulundu

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 5. maçında 24 Kasım Çarşamba akşamı Ajax'ı konuk edecek. Karşılaşma öncesinde Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın açıklamalarda bulundu.

Sergen Yalçın'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

 

"Hedefsiz duruma düştük"

 

"Başlangıçta hepimizin heyecanlı olduğu, 'Acaba bu grupta bir şeyler yapabilir miyiz, neler yapabiliriz' diye plan yaptığımız bir gruptu ancak oynanan 4 maç sonunda, şu anda grupta istediğimiz sonuçları alamayıp hedefsiz duruma düştük."

"6 puanla grubu tamamlamak istiyoruz"

"Yarın önemli bir maç olacak bizim için, kendi gururumuz için bir anlamda da. Grubu iyi bir şekilde bitirebilmek için önemli bir maça çıkacağız. 6 puanla grubu tamamlamak istiyoruz. Ajax güçlü bir takım. Uzun yıllardır Avrupa'da oynuyorlar, başarılılar. Biz de özgüvenimizi tekrar kazanmak için iyi bir performans gösterip istediğimiz sonucu almak istiyoruz."

"Önemli olan buradan nasıl çıkacağınızı bilmektir"

"İşler iyi gitmiyor. Futbolda inişler çıkışlar oluyor. Şu an olmayı istemediğimiz bir noktadayız ve hepimiz bunun bir parçasıyız. Önemli olan buradan nasıl çıkacağınızı bilmektir. Taraftarımız önünde iyi bir mücadele gösterip iyi bir sonuç alıp bir nebze de dönmek istiyoruz. İşler umarım iyi gider."

"Geçen sezon da çok uzundu"

"Çok fazla sakatlık yaşamış değilim geçmişe göre. Bunu biraz da kötü şansla değerlendirebiliriz. Geçen sezon da çok uzundu, her şey üst üste geldi. Bunu üst üste koyarsak bu sakatlıkların neden olduğunu anlayabiliriz. Şu an arkadaşlarımız geri dönüyor ve beraber oynayacağız. iyi bir performans gösterip bu durumdan çıkmayı hedefliyoruz."

"Hedefleri ne kadar yukarıya koyarsanız hayal kırıklıkları da o kadar büyük olur"

"Biraz Şampiyonlar Ligi'ni konuşacak olursak başlangıçta hepimizin heyecanlı olduğu, acaba dediğimiz, bu grupta bir şeyler yapabilir miyiz, neler yapabiliriz diye. Aslında plan yaptığımızda çok düşündüğümüz bir gruptu ancak oynanan 4 maç sonunda şu anda grupta istediğimiz sonuçları alamayıp hedefsiz duruma düştük. Kalan 2 maç bizim için, ülke puanı için prestij olarak 2 müsabaka haline geldi. Kolay değil, bunu en başta da söylemiştim. Hedefleri ne kadar yukarıya koyarsanız hayal kırıklıkları da o kadar büyük olur. En başta söylediğim cümleler bunlardı. O yüzden çok fazla hayal kırıklılığı yaşamamak lazım. "

"Şampiyonlar Ligi'nde aldığımız sonuçlar beklentinin çok uzağındayız"

"Çok fazla sakatlıklar yaşadık, oynadığımız grup maçlarında bizi sıkıntıya soktu. Biraz şans faktörünü de ortaya atarsak maçların 1-2 tanesini kazanabilirdik. Bireysel hatalar ve basit goller sonuçta istediğimiz yerde duramadığımızı sağladı. Bizim için de en kötüsü buydu. Bu benim şahsi fikrim. Şu anda hedefsiz durumdayız. Kalan 2 maç var. Yarın zor bir takıma karşı oynayacağız. Hem ligde hem Şampiyonlar Ligi'nde aldığımız sonuçlar beklentinin çok uzağındayız. Öncelikle bunu söyleyeyim. Bu oyun zor bir oyun. Zaman zaman düşüşler, kötü gidişler, puan kayıpları olabiliyor. Bizim amacımız bunun önünü kesmek ve camiamızı normal döndürmek ve olması gereken yere getirmek. Biz bunun için buradayız. Ama bu biraz zaman alacak gibi gözüküyor."

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın Ajax maçı kamp kadrosu belli oldu! 4 oyuncu yok...
Habere Git

"Yaklaşık 1,1-5 aydır aynı görüntüyü veriyoruz"

"Oyunculardan her sene aynı performansı alamayabiliriz. Doğal olarak da onlarda futbolcu, sürekli maç yapıyorlar. Zaman zaman performansları aşağıya düşebiliyor. Görülmeyen bir şey değil ama bunun çok uzun olması bizi zora sokuyor. Süre uzadığı zaman bizi sıkıntıya sokuyor. Alanya maçından sonra sadece oyuncularla konuşma yapmadım, yaklaşık 1,1-5 aydır  sürekli bu konuşmaları yapıyoruz. Bu gidişat geçen haftaki gidişat değil, biz yaklaşık 1,1-5 aydır aynı görüntüyü veriyoruz. istediğimiz sonuçları alamadığımız zaman oyuncularımızın motivasyonunu düşürüyor ve bizi daha da aşağıya indiriyor psikolojik olarak. Bu oyunculara, teknik ekibe, her tarafa yansıyor. Bizim yapmamız gereken tabii ki bahane üretmek değil, çözüm üretmek, bir an evvel toparlanmak."

"Oyuncu kalitemiz de var, her şeye sahibiz"

"Beşiktaş camiası 100 yıla aşkındır var olan bir camia, düştüğü yerden kalkmasını bilir ve her zaman kalkmıştır. Tekrar ayağa kalkmak bizim elimizde. Oyuncularımızın, tüm grubun elinde. Bunu yapabileceğimizi düşünüyoruz. Oyuncu kalitemiz de var, her şeye sahibiz. Umarım artık yarınla beraber, hafta sonu da bir lig maçı oynayıp normalleşme sürecine geçmek istiyoruz çünkü bu gidişat bu şekilde devam edemez. Herkes bunun farkında. Sadece birlikte olup, birlikte hareket edip, oyuncularımızla birlikte, taraftarımızla, yönetimimizle hep birlikte bu sıkıntıların altından kalkmak için elimizden geleni yapacağız."

"Yaklaşık olarak 2 aydan beri bu sıkıntının içerisindeyiz"

"Futbolda işler iyi gitmediğiniz zaman, sonuçlar gelmediği zaman ayrılıklar çok net bir şekilde maalesef görülüyor. Belki tartışmalar oluyor oyun içerisinde oluyor, belki tartışmalar oluyor. Ben oyun içerisindeki tartışmaların çok da olmaması gerektiğini düşünmüyorum. Oyuncular maç içerisinde tartışabilir, birbirlerine pozisyonu anlatabilirler. Bence orada bir sıkıntı yok. Çok hararetli olmadıktan sonra veya çok ikili diyaloğa girmedikten sonra olabilir. Sonuçlar ve oynanan oyunlar, herkes bunun farkında. Onlar da üzülüyorlar, doğal olarak psikolojik olarak düşüyorlar. Yaklaşık olarak 2 aydan beri bu sıkıntının içerisindeyiz."

"Arkamızda çok ciddi taraftar desteği var"

"Toparlanmamız lazım, daha fazla birlikte hareket etmeliyiz, birbirimize yardım etmeliyiz. Umarım yarınla beraber yavaş yavaş ön plana çıkar diye düşünüyorum çünkü böyle devam edemeyiz, bu şekilde gidemeyiz. Hepimizin sorumlulukları var, benim var, oyuncuların var. Arkamızda çok ciddi taraftar desteği var. Tekrar ayağa kalkmak içinde ihtiyacımız olan en önemli şey taraftarımız. Onların desteğine ihtiyacımız var. Taraftarımız da umarım geçen sene bu kadar mücadele edip bu zor süreçte bütün kupaları alan oyuncuları yalnız bırakmayacaktır. Onlara bu desteği verecektir. Beşiktaş taraftarı bunu her zaman yapar."

"Batshuayi, yarın ilk 11'de olmayacak"

"İki maç oynayacağız, çarşamba-cumartesi. İki maçı da düşünmek zorundayız. Bir hedefimiz olmasa da Şampiyonlar Ligi maçıdır. Bizim için önemli, ülke için önemli, taraftarımız için önemli. En iyisini yapmak istiyoruz. Hafta sonu ki maçta önemli. Bazı oyuncularımız var kritik noktada olan. Özellikle Batshuayi, yarın oynamayacak büyük ihtimalle. Çünkü maç oynayacak fizik gücüne sahip değil, sakatlıktan. Hafta sonu belki kullanabiliriz. Yarın da belki 20-30 dakika kullanabiliriz. Onun haricinde milli takımlardan gelen yorgun ufak tefek sorunları olan oyuncular var. Yarın değerlendirip uygun bir kadro çıkaracağız. Cumartesi olan maç bizim için de çok önemli. İnşallah iki maçı da 4-5 oyuncu değişikliği ile başlayabiliriz."

"İşler iyi gitmiyorsa bunun birinci sorumlusu doğal olarak benim"

"Çare tabii ki, sorumlu benim. İşler iyi gitmiyorsa bunun birinci sorumlusu doğal olarak benim. Çünkü takımın teknik direktörü benim. Uğraşıyoruz. Takımı tekrar ayağa kaldırmak için, tekrar istediğimiz sonuçları almak için biz  yapmamız gereken her şeyi yapıyoruz. Umarım bu kısa süreçte bu hafta özellikle oyuncularımızdan tekrar bu duruma tepki vermelerini bir geri dönüş bekliyoruz. İnşallah bu hafta geri dönüşümüz olur. İyi oyun, iyi mücadele ve iyi bir galibiyet hepimize rahat bir nefes aldırır."

Senin için hazırladığımız haberler